Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Gerbe končí kariéru a mieri k Predators. Tí prepísali svoju históriu

Po 13 profesionálnych sezónach sa útočník Nathan Gerbe rozhodol ukončiť aktívnu hráčsku kariéru. S hokejom sa však nelúči úplne. Do tímu Nashville Predators prichádza robiť rozvojového trénera.

Tridsaťpäťročný rodák z amerického Michiganu hrával naposledy v sezóne 2020/21, kedy si v deviatich dueloch obliekol dres Columbusu a v ďalších 13 jeho „farmy“ v Clevelande.

Gerbe meria len 163 centimetrov, no i tak dokázal v najlepšej lige sveta odohrať slušných 435 zápasov, v ktorých strelil 63 gólov a pridal 88 asistencií. V11 dueloch play-off zaznamenal tri góly a asistenciu.

Dvere do NHL mu otvorilo Buffalo, ktoré ho draftovalo v roku 2005 zo 142. miesta. Neskôr si zahral aj za Carolinu a spomínaný Columbus. Spojená štáty americké reprezentoval len na mládežníckych turnajov, vrátane dvoch juniorských majstrovstiev sveta.

Nashville najal aj ďalších ľudí

Gerbe nahradí v novej pozícii Sebastiana Bordeleaua, ktorý sa presunul do trénerského zboru a bude v ňom pracovať ako tréner zručností. Niekdajší obranca Brett Carson sa stal novým amatérskym skautom, Jason Nordby novým asistentom kondičného trénera. Novými koordinátormi v tíme budú Michael Bingham a Jon Sherman.

Pozornosť vzbudilo aj najatie niekdajšej americkej hokejistky Rondy Engelhardtovej, ktorá sa stane prvou ženou v histórii klubu v pozícii amatérskeho skauta. Koncentrovať sa bude na Severnú Ameriku.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies