Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Fischer: Bude lepšie, ak Nemec začne ročník v Utice

Slovenský obranca Šimon Nemec je vo svojom prvom tréningovom kempe v tíme New Jersey Devils a už čoskoro by sme mohli spoznať odpoveď na otázku, či začne ročník v prvom tíme alebo v záložnom.

Podľa Johna Fischera z All About The Jersey je odpoveď na prvý pohľad jednoduchá – sezónu začne v tíme Utica Comets z AHL. Stále totiž zažíva prvé skúsenosti zo zámorským hokejom a v 18 rokoch si stále musí na tento prechod zvykať.

„So všetkou úctou k slovenskej lige, myslím si, že AHL a NHL sú silnejšie ligy, pokiaľ ide o kvalitu a talent. Nejaký čas trvá, kým si hocaký hráč zvykne na toto prostredie. V prípade Nemca je to možno o to výraznejšie, že je obrancom a má úlohy vo všetkých troch pásmach,“ poznamenal Fischer.

Nemec odohral dva prípravné zápasy a darilo sa mu v nich veľmi dobre. Bol rýchly, ukázal svoje ruky i hlavu. Nebol zastrašený, hrával veľa a nedopúšťal sa veľkého množstva strát puku, faulov alebo nebol často mimo svojej pozície.

Článok pokračuje pod reklamou

Z pohľadu Devils by podľa zámorského autora bolo výhodné, aby Nemec hrával v AHL, kde si pri pomalšom tempe hry zvykne na severoamerický hokej a prvý tím by nijak nepoškodili jeho prípadné zaváhania, ktorú sú u obrancov bolestivejšie.

Zároveň je tu však situácia s nováčikovským kontraktom, ktorého platnosť by mohli Devils fakticky o rok natiahnuť, ak by mladý Slovák neodohral v tejto sezóne v NHL viac ako deväť zápasov. Jej štart by sa totiž odložil. New Jersey pritom aj vzhľadom na potrebu nových kontraktov pre Jespera Bratta a Dawsona Mercera bude potrebovať vyťažiť maximum z hráčov pod nováčikovskými zmluvami.

„Podľa mňa bude správnym krokom udržať Nemca v Utice, aby došlo k posunutiu platnosti kontraktu a zároveň by mohol v tejto sezóne v tom prostredí rozvíjať svoju hru a pripravovať sa na budúcnosť,“ poznamenal Fischer.

Samozrejme, možnosť, že Nemec odohrá za prvý tím 10 a viac zápasov tu je. Môžu totiž prísť zranenia, výmena alebo samotný hráč bude svojimi výkonmi ukazovať, že by bol pre tím väčším prínosom.

„Stále si však myslím, že bude správne, ak sa Nemec po príprave stane Kométou. Jeho občasné povolanie bude v poriadku. Je však lepšie pre všetkých zahrnutých, aby sa rozvíjal v Utice a do prvého tímu by prišiel, keď by bol schopný byť prínosom. Aj keby vtedy už Devils o veľa nehrali, pre nich aj Nemca bude najlepšie, ak bude hrať minúty ktoré si zaslúži a nie, ktoré mu budú darované. Stane sa tak v sezóne 2022/23? Neviem, ale prikláňam sa k tomu, že nie,“ skonštatoval Fischer.

„Preto nechajme začiatok jeho kontraktu oddialiť namiesto toho, aby sme ho hodili rovno do NHL. Myslím si, že je možné, že nemec bude hrať v Utice tak dobre, že môže odohrať v NHL 10 a viac zápasov a byť dostatočne dobrý na to, aby v nej zotrval. Nevidím to však a v obrane Devils nie sú žiadne diery, ktoré by si vyžadovali jeho prítomnosť. Samozrejme, plány sa môžu kedykoľvek zmeniť.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies