Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Slováci v NHL

Zámorskí experti odpovedajú: Mal by Slafkovský začať sezónu v NHL?

Jozef Struhár  
05.10.2022

Tím Montreal Canadiens 7. júla v Bell Centre prekvapil hokejový svet, keď si z celkového prvého miesta vybral slovenského krídelníka Juraja Slafkovského. Odvtedy sa venuje pozornosť tomu, či to bola správna voľba.

Väčšinou draftové jednotky štartujú v NHL hneď v sezóne po drafte, no Canadiens už viackrát povedali, že si osemnásťročného Košičana vybrali pre to, akým hráčom by mohol byť v budúcnosti, nie akým hráčom je teraz.

Otázka teda znie – začne aj Slafkovský prvý ročník po drafte v prvom tíme? V utorok na to odpovedali zámorskí odborníci Dan Rosen a Mike Morreale z oficiálnej ligovej stránky.

Rosen pripomína, že Canadiens sú v prestavbe a so Slafkovským sa neponáhľajú. Je však podľa neho stavaný ako hráč NHL, má talent, aby ním bol, a podľa neho by mal v tejto sezóne hrať v NHL, aby lepšie spoznával hru na najvyššej úrovni aj za cenu robenia chýb.

Článok pokračuje pod reklamou

„To neznamená, že by si tiež nemal zahrať za Laval v AHL. Canadiens sa môžu rozhodnúť, že dnes patrí do NHL a zajtra zmenia svoj názor. Ich záložný tím je k Montrealu blízko, len cez rieku, a fakt, že Slafkovský má povolené hrať v tej lige ako osemnásťročný, dáva Canadiens slobodu na jeho posúvanie hore-dole,“ poznamenal. „Dajte Slafkovskému šancu v úvode sezóny a možno nikdy Montreal neopustí.“

Morreale súhlasí s Rosenom, že Slafkovský je stavaný ako hráč NHL, no to podľa neho nevyhnutne neznamená, že je na 82-zápasovú porciu v najlepšej lige sveta pripravený. Podľa neho by bolo rozumné, ak by tím jeho príchod do NHL neuponáhľal.

„Nie je žiadna hanba, ak by svoju prvú profesionálnu sezónu v zámorí strávil v AHL, prispôsoboval by sa menšiemu klzisku v Severnej Amerike, budoval silu a vybrusoval svoje zručnosti, zatiaľ čo by získaval aj viac sebadôvery,“ skonštatoval.

Rosen uznal, že Morrealeho slová dávajú zmysel, a pripomenul, že Canadiens majú vždy možnosť poslať Slafkovského do Lavalu, no ten nie je miestom, kde by mal sezónu začať. Mal by dostať šancu dlhšieho pôsobenia pod dohľadom trénera Martina St. Louisa.

„Pozrite sa na Colea Caufielda a pokroky, ktoré urobil po tom, čo sa St. Louis stal trénerom. Iste, Caufield má blízko k typu hráča, akým bol St. Louis, a Slafkovský nie, no to neznamená, že by ten tréner nemohol mať rovnaký vplyv na draftovú jednotku,“ povedal Rosen. „Umožnite mu hrať jeho hru a robiť chyby v NHL, čo mu bude väčším prínosom, ako keby ste mu umožnili hrať jeho hru a robiť rovnaké chyby v AHL.“

Morreale súhlasí, že by sa Slafkovský mohol učiť pod St. Louisom, no podotýka, že NHL nie je rozvojová liga. Podľa neho by sa vytváral veľký tlak na Európana, ktorý ešte nikdy nezažil boj o prežitie medzi tými najlepšími v najlepšej lige sveta.

„Nebol by som prekvapený, ak by Slafkovský odohral za Canadiens pár zápasov na začiatku sezóny, ale toto je prvá plná sezóna, čo budú St. Louis a generálny manažér Kent Hughes pracovať spolu na prestavbe, ktorá by mala trvať minimálne dva roky. Prečo sa teda ponáhľať s najväčšou nádejou vo vašom systéme? Umožnite mu namiesto toho učiť sa a rozvíjať v AHL. Získate tým aj to, že jeho nováčikovská zmluva začne platiť o rok neskôr,“ uviedol Morreale s tým, že ním navrhovaná cesta by umožnila Slafkovskému ešte raz reprezentovať aj Slovensko na juniorských majstrovstvách sveta aj spolu s Filipom Mešárom.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies