Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Zámorský expert vyzdvihol 6 nádejí pre draft. Nechýbal ani Slovák

Bývalý skaut a súčasný analytik Jason Bukala z televízie Sportsnet poukázal na šesť mladíkov, ktorých treba sledovať pred vstupným draftom 2023. Zaradil medzi nich aj slovenského centra Dalibora Dvorského.

Odborník vynechal z prehľadu kanadského centra Connora Bedarda, ktorý by musel „spadnúť z útesu“, aby prišiel o pozíciu draftovej jednotky. Zaujímavý však bude boj o post draftovej dvojky. Oň sa môžu pobiť ďalšie top nádeje, menovite útočníci Matvej Mičkov, Eduard Šalé, Adam Fantilli, Zach Benson, Brayden Yager a Dvorský, ktorý bol spomenutý ako štvrtý v poradí.

„Slovensko je v štádiu renesancie s jeho modelom rozvoja. V minulej sezóne prišli na párty Juraj Slafkovský a Šimon Nemec, ktorí boli v Montreale draftovaní ako prvý a druhý. Zdá sa, že Dvorský je pripravený uchádzať sa o popredné miesto v roku 2023,“ skonštatoval Bukala.

„Hrá v druhej švédskej lige a výzva týkajúca sa produkcie na takej úrovni preverí jeho schopnosti v tak mladom veku. Keď sa vráti späť medzi svojich rovesníkov na juniorskú úroveň alebo domov na Slovensku, produkuje viac ako bod na zápas. “

„Dvorský má dobrú postavu, dobre korčuľuje a dokáže hrať na pozícii centra aj krídelníka. Jeho schopnosti sú o trochu podhodnotené ako u ostatných top nádejí draftu, ale jeho výsledky hovoria sami za seba.“

Dvorský má predpoklady na to, aby sa stal útočníkom prvých dvoch útokov tímu NHL. Najhoršie hodnotenie, 5/10, dostal pri prínose pre oslabenia a fyzickej hre. Inak mal za všetko ostatné, či sa to týkalo útoku alebo defenzívy, hodnotenia 7 alebo 8 z 10.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies