Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Halák so Šesťorkinom zatiaľ vychádza. Verí, že to bude ešte lepšie

Brankári sa v NHL udržujú ťažšie, pretože ich príležitosti sú spomedzi všetkých postov najviac obmedzené. Slovenský brankár Jaroslav Halák však v lige vydržal 16 rokov a teraz sa pokúsi svoje skúsenosti uplatniť aj v tíme New York Rangers.

Rangers sú ôsmym tímom v kariére dvojnásobného držiteľa Jenningsovej trofeje (ak počítame s Buffalom, za ktoré však nechytal), tretím za ostatné tri roky. Na Manhattan prichádza ako veterán, ktorého tím potreboval po výmene frustrovaného Alexandara Georgieva a odchode Keitha Kinkaida.

Halák si v kariére vyskúšal pozíciu jednotky, pozíciu dvojky i niečo medzi tým. Zažil hviezdne časy, ale prešiel si aj náročnými obdobiami. To všetko ho tvarovalo do podoby, ktorá by mala pomôcť aj tímu, v ktorom bude brankárom číslo dva. A to nie je vždy ľahká pozícia.

„Ako brankárska jednotka hráte takmer každý večer a aj keď budete mať zlý zápas, skôr sa tam naspäť dostanete. Keď ste náhradník, nemusíte podať nevyhnutne zlý výkon. Ak však zažijete nevydarený večer a akurát ste v bráne, musíte čakať na ďalší duel,“ povedal Halák pre New York Post.

Článok pokračuje pod reklamou

„A to trochu viac bolí, viac vás to trápi a viac o tom musíte premýšľať. Ako brankár musíte mať krátku pamäť. Čo sa stalo včera, to sa stalo včera. Niekedy sa to však ľahšie povie, ako urobí.“

Halák tvrdí, že by bolo snom každého zahrať si za tím z „Original Six“, akým sú Rangers. Vybral si ich však aj z rodinných dôvodov, pretože na východnom pobreží nebude musieť cestovať tak často a na tak dlho preč od rodiny.

V New Yorku sa momentálne na sezónu pripravuje pod rešpektovaným riaditeľom brankárskeho oddelenia Benoitom Allairem. Ten však toho na tridsaťsedemročnom brankárovi nebude meniť veľa, len maličkosti.

Halák už vo svojej kariére dokázal obrať brankársku jednotku svojho tímu o jej miesto, no u „Blueshirts“ sa na to nechystá. Plne si uvedomuje kvality Igora Šesťorkina a jeho prioritou je vytvoriť si s držiteľom Vezinovej trofeje priateľský vzťah.

„Je to elitný brankár, je to naša brankárska jednotka. Počas celej minulej sezóny to dokazoval. Počas celej sezóny podával vyrovnané výkony. To je úžasne vidieť. Na tréningoch pracuje tvrdo. Zatiaľ spolu vychádzame a dúfajme, že to bude iba rásť a že budeme lepšími priateľmi ako kolegami,“ poznamenal Halák.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies