Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Magazín

Éra Original Six priniesla jednu výsledkovú anomáliu

Predstavte si, že v jeden hrací deň NHL by nastúpili všetky ligové tímy a všetky ich zápasy by sa skončili rovnakým výsledkom. Utópia? Kdeže! V NHL sa to skutočne stalo.

Iste, stalo sa to v ére Original Six, ktorá trvala v rokoch 1942 až 1967 a počas ktorej v NHL pôsobilo iba sexteto Boston Bruins, Chicago Black Hawks (v tom období sa ich názov písal takto), Detroit Red Wings, Montreal Canadiens, New York Rangers a Toronto Maple Leafs. Napriek tomu išlo o mimoriadny jav.

Hrací deň s identickými výsledkami všetkých ligových mužstiev sa odohral pred 67 rokmi, v nedeľu 20. novembra 1955. Rangers privítali na svojom ľade Montreal, Chicago hralo doma proti Detroitu a Boston hostil Toronto. Všetky tri zápasy sa skončili remízou 1:1.

Čo je zaujímavé, všetky tri dvojice nastúpili proti sebe aj deň predtým, v sobotu 19. novembra 1955, akurát v opačnom garde: Rangers hrali v Montreale, Chicago sa predstavilo v Detroite a Boston nastúpil v Toronte. V sobotu sa ešte nezrodili tri rovnaké výsledky, ale každý z týchto zápasov vyhral domáci tím, čo ešte pridalo na jedinečnosti nedeľnej anomálie.

Aby toho nebolo málo, aj nedeľné odvety s výsledkom 1:1 mali spoločné črty: v každom zápase skóroval ako prvý domáci tím a v žiadnom zápase nepadol gól v tretej tretine.

Pravdaže, každý z týchto zápasov bol niečím špecifický. V New Yorku si obnovil zranenie ramena hviezdny montrealský krídelník Bernie „Boom-Boom“ Geoffrion, v Chicagu strelil svoj prvý ligový gól domáci Hec Lalande, v Bostone zasa zaujala vzdorovitosť domácich Bruins, ktorí hrali svoj tretí zápas za tri dni, skórovali už po 87 sekundách hry a dlho viedli. Konečné výsledky na všetkých štadiónoch však zostali rovnaké.

História NHL nepozná iný hrací deň, kedy všetky zápasy všetkých ligových tímov skončili rovnakým výsledkom, navyše nerozhodným, a všetky boli okorenené ďalšími podobnými okolnosťami.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies