Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 3. tr.
EDM
4
LAK
4
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Slováci v NHL

Habs čaká dôležité rozhodnutie o Slafkovskom. Týka sa aj Slovenska

Jozef Struhár  
25.11.2022

Čas sa kráti a tím Montreal Canadiens sa bude musieť rozhodnúť o tom, čo urobí s Jurajom Slafkovským počas obdobia sviatkov.


Toto obdobie každoročne sprevádzajú majstrovstvá sveta juniorov, ktorých sa účastní aj Slovensko. A práve v jeho drese by mohla posledná draftová jednotka dostať šancu.

Marco D’Amico z MTL Hockey Now tvrdí, že osemnásťročný košický rodák mal vo svojej nováčikovskej sezóne dobré záblesky, no stále sa nevie odpútať od štvrtej formácie. Preto by mohlo byť lákavé umožniť mu reprezentovať svoju vlasť na turnaji najlepších juniorov.

Podľa odborníka by účasť Slafkovského na turnaji mala potenciálne prínosy vyplývajúce z troch kľúčových dôvodov:

Článok pokračuje pod reklamou

1. Bolo by to dobré meradlo rozvoja – nie je lepší spôsob, ako zmerať pokroky hráča, ako ho nechať hrať voľne proti svojim rovesníkom. Canadiens by dostali lepšiu predstavu o tom, čo sa u neho zlepšilo a čo stále zlepšenia potrebuje. Na svetovom šampionáte pritom núdza o kvalitu nebude, keďže sa očakáva, že na ňom budú hrať všetci najvyššie draftovaní hráči z tohtoročného draftu. Navyše, Halifax a Moncton nie sú ďaleko od Montrealu, takže by Slafkovského negatívne neovplyvnilo ani cestovanie a zmena času. Vo svojej hre by tam mohol nabrať potrebnú sebadôveru.

2. Canadiens budú ďaleko od domova – D’Amico poukázal na to, že Slafkovský hral v druhom útoku doma, ale vonku už padol späť do štvrtej formácie. Tréner Martin St. Louis sa snaží nevystavovať ho najlepším hráčom súpera, keď Canadiens nemajú výhodu posledného striedania. Doma pritom od 17. decembra do 7. januára (obdobie, kedy by mohol byť na turnaji) odohrajú „Habs“ len dva zápasy. Na turnaji by mohol hrávať 20 a viac minút na zápas, čo by bolo lepšie, ako keby za celé obdobie sviatkov odohral menej ako 100 minút v NHL.

3. Ideálna situácia – na turnaji by bol Slafkovský zrejme jedným z najvyužívanejších hráčov v každej možnej ofenzívnej situácii. Umožnilo by to obnoviť dominantný útok z Hlinka-Gretzky Cupu, v ktorom by ho doplnili Filip Mešár a Dalibor Dvorský. To by mohlo pomôcť Slovensku stať sa ašpirantom na medailu, čo by bola pre Slafkovského prínosnejšia výzva, ako odohranie pár zápasov NHL v štvrtom útoku.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies