Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Experti: Slafkovský cestou Wrighta? Nezabíjajte jeho sebadôveru

V relácii Hockey Inside Out sa kanadskí odborníci rozprávali o tom, čo musí urobiť tím Montreal Canadiens, aby neutrpela sebadôvera Juraja Slafkovského.

Bývalý obranca Montrealu a súčasný analytik Rick Green by privítal, ak by Canadiens dali osemnásťročnému košickému rodákovi viac príležitostí a podotýka, že aj u draftovej jednotky treba dbať na to, aby sa dostávala do správnych situácií pre zaistenie ďalšieho rastu.

„Trochu s ním experimentujú, ale podstatné je, že musí hrať. Ak mu dajú tú príležitosť, tak pokroky budú pokračovať,“ povedal. „Tréneri a manažéri sa snažia mladíkov dávať do správnych situácií, aby napredovali. Rád by som videl, ako dostane trochu viac priestoru aj napriek tomu, že niekedy ukazuje, že nie je schopný zvládať každú situáciu. Je to však osemnásťročný chlapec, ktorý sa snaží prísť na to, čo musí robiť v každom jednom zápase, aby bol prínosom pre hru tímu.“

Slafkovský strávil skoro celý doterajší priebeh ročníka v štvrtom útoku a neskôr začal dostávať šance v presilovkách. Nedávno si vyskúšaj aj druhú formáciu, no autor podcastu Canadiens Andrew Berkshire si nemyslí, že ukázal dobrú súhru s Christianom Dvorakom a Brendanom Gallagherom. Rád by videl, ako dostane viac šancí po boku Seana Monahana.

Článok pokračuje pod reklamou

„Rád by som videl, čo sa stane ak by bol Slafkovský s Monahanom. Dajme tomu nejaký čas. Nevieme, ako dlho bude Hoffman chýbať, no je čas, aby Slafkovského posunuli v zostave trochu vyššie,“ poznamenal Berkshire.

Ak Canadiens nedajú Slafkovskému viac šancí v prvom tíme, podľa novinára Stua Cowana by ho mali poslať do Lavalu z AHL, či už by to bolo na desať zápasov alebo päť. Potrebuje sa podľa neho naučiť, ako hrať bez puku, čo je na úrovni NHL nevyhnutné.

„Potrebuje viac minút, potrebuje s tou jeho strelou hrávať presilovky,“ skonštatoval Cowan. „Nechcete zabiť jeho sebadôveru. Užíva si NHL, ale myslím si, že ak by ho poslali do Lavalu, aj keď len na niekoľko zápasov a potom by ho povolali naspäť, mohol by tam dominovať. Poslali tam Shanea Wrighta a skóroval tam hneď v prvom zápase. Pre Slafkovského je NHL veľký skok, hlavne, keď bol zvyknutý hrať na väčšom európskom ľade. To je problém najmä v obrannom pásme. Slafkovský by v Lavale hral v prvom útoku, v presilovkách a dokonca ho môžu vyskúšať v oslabeniach. Nech zažije aj to. Potom ho môžu povolať a skúsiť vo vyšších útokoch.“

Podľa Cowana sa pokroky Slafkovského začínajú spomaľovať a pobyt v nižšej lige by mu mohol pomôcť s urýchlením rozvoja. Výhodou je aj to, že Laval je blízko k Montrealu. Green súhlasil s tým, že by to Canadiens mali už riešiť. AHL by mu dala priestor na väčšie rozvíjanie schopností.

Berkshire nepochybuje o tom, že Slafkovský oplýva sebadôverou, ale tvrdí, že je rozdiel, keď skórujete v každom štvrtom zápase a keď sa vám to darí pravidelnejšie. Z Lavalu by sa teda mohol vrátiť ako vymenený.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies