Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Fehérváry skóroval, Slafkovský povýšený, Ružička v nižšom útoku

V utorok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo deväť zápasov. V akcii boli aj štyria Slováci.

Highlighty noci
  • Fehérváry strelil 1. gól v sezóne, zvyšní traja Slováci nebodovali
  • Kings a Kraken strelili dokopy 17 gólov, Seattle vyhral 6. zápas po sebe
  • Bruins si vylepšili rekordnú bilanciu doma na 13-0-0
  • Flyers si ukončili 10-zápasovú sériu prehier
  • Ovečkin prekonal Gretzkyho rekord
  • Tkachuk zažil vrúcne privítanie pri návrat do Calgary
  • Kahkonen vychytal čisté konto
  • Hellebuyck urobil 40 zákrokov pri nule
  • Wheeler dosiahol hetrik a pridal asistenciu
  • Fiala štvorbodový

VAN - WSH 1:5

Ovečkin prekonal rekord pri výre nad Canucks, skóroval aj Fehérváry

Martin Fehérváry strelil svoj prvý gól v sezóne, keď ďalekou strelou do prázdnej brány uzavrel výhru Washingtonu 5:1 nad Vancouverom. Prvé dva góly zápasu strelil Alex Ovečkin, ktorý tak prekonal rekord Waynea Gretzkyho v počte gólov na ľadoch súperov – má ich na konte 403. Skórovali aj dvojbodový Anthony Mantha a John Carlson, Darcy Kuemper zastavil 31 striel. Ako jediný na neho našiel recept Nils Hoglander. Spencer Martin opustil duel s 23 zákrokmi. Kým Capitals vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, Canucks prišli o trojzápasovú sériu výhier. Fehérváry odohral 23 minút aj s dvoma „pluskami“, dvoma strelami, dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi.


Fehérváryho prvý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. J. Carlson (WSH), 3. N. Hoglander (VAN)

Článok pokračuje pod reklamou

CGY - FLA 6:2

Tkachuk nezažil vydarený návrat do Calgary

Dillon Dube zaznamenal gól a dve asistencie, aby Calgary zdolalo Floridu 6:2 a ukončilo si trojzápasovú sériu prehier. Gól a asistenciu si pripísali Rasmus Andersson, Jonathan Huberdeau, Andrew Mangiapane a Tyler Toffoli. Skóroval aj Brett Ritchie, Noah Hanifin dvakrát asistoval. Dan Vladař čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonali Nick Cousins a Sam Reinhart. Sergej Bobrovskij urobil 17 zákrokov a Matt Tkachuk sa dočkal ovácii v stoji pri svojom prvom zápase v Calgary od letnej výmeny. Jeho nový tím prehral tretí zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich. V akcii sme videli aj Adama Ružičku. Slovenský útočník odohral 14 a pol minúty a pripísal si mínusový bod a jeden blok. Nastúpil v tretej formácii s Blakeom Colemanom a Mikaelom Backlundom.


Huberdeau skóroval po prvýkrát proti bývalému tímu:

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (CGY), 2. R. Andersson (CGY), 3. D. Vladař (CGY)

MTL - SJS 0:4

Kahkonen pomohol Sharks vynulovať Canadiens

Kaapo Kahkonen zneškodnil všetkých 28 striel, aby s prvým čistým kontom od zmeny pôsobiska a tretím v kariére doviedol San Jose k výhre 4:0 nad Montrealom, ktorý sa snažil vyhrať tretí zápas po sebe. Tomáš Hertl strelil dva góly, druhý do prázdnej brány, a po góle pridali aj Matt Nieto a Logan Couture, ktorý pridal aj asistenciu. Dvoma asistenciami pomohol ukončiť trojzápasovú sériu prehier Kevin Labanc. Jake Allen inkasoval tri góly z 23 striel. Slovenský útočník Juraj Slafkovský začal zápas v štvrtom útoku, ale neskôr absolvoval striedania aj v tretej formácii po boku Seana Monahana a Josha Andersona. Celkovo odohral 11 minút a 42 sekúnd, vrátane tri a pol minúty v presilovkách. Prezentoval sa troma strelami a jedným blokom. „Habs“ nevyužili ani jednu zo šiestich presiloviek, dokonca ani minútovú o dvoch hráčov.

Hviezdy duelu: 1. K. Kahkonen (SJS), 2. L. Couture (SJS), 3. M. Vlasic (SJS)

BOS - TBL 3:1

Hall dvojgólový pri ďalšej domácej výhre Bruins

Taylor Hall strelil dva góly a Boston zdolal Tampu Bay 3:1, aby vylepšil svoj rekord NHL s 13. domácim víťazstvom po sebe od začiatku sezóny. Brad Marchand pridal gól do prázdnej brány a Jeremy Swayman pomohol k celkovo deviatej výhry z posledných desiatich zápasov 27 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Steven Stamkos, pre ktorého to bol 999. bod v kariére. Andrej Vasilevskij kryl 23 z 25 striel. Slovenský obranca Erik Černák odohral takmer 21 minút s jednou strelou na bránu a jedným bodyčekom.

Stamkosov 999. bod:

Hviezdy duelu: 1. T. Hall (BOS), 2. J. Swayman (BOS), 3. H. Lindholm (BOS)

NSH - ANA 2:1 PP

Josi rozhodol v predĺžení o výhre nad Ducks

Obranca Roman Josi skóroval v predposlednej minúte predĺženia, aby Nashville zdolal Anaheim 2:1 pri návrate do vytopenej Bridgestone Arény. Juuse Saros urobil 34 zákrokov, Colton Sissons otvoril skóre zápasu a Predators si vylepšili bilanciu v posledných siedmich stretnutiach na 5-1-1. Stav vyrovnal Troy Terry, zatiaľ čo John Gibson predviedol 39 zákrokov. Ducks, ktorí hrali opäť bez Pavla Regendu, prehrali tretí zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. C. Sissons (NSH), 3. M. Duchene (NSH)

PIT - CAR 2:3 PP

Pesce skóroval v predĺžení, Hurricanes zdolali Penguins

Carolina prišla o vedenie 58 sekúnd pred koncom tretej tretiny, no o výhru nakoniec neprišla, keď o triumfe 3:2 nad Pittsburghom rozhodol v strede predĺženia obranca Brett Pesce. V normálnom hracom čase zaznamenal asistenciu pri góle Martina Nečasa. Andrej Svečnikov zaznamenal gól a asistenciu, dve asistencie si pripísal Sebastian Aho. Natiahnuť bodovú sériu na tri zápasy (2-0-1) pomohol aj Piotr Kočetkov, ktorého z 32 striel prekonali dvojbodoví Sidney Crosby a Jake Guentzel. Tristan Jatty kryl 36 striel a Penguins prehrali druhý zápas po sebe po päťzápasovej sérii výhier. Tímu v zápase chýbal Kris Letang (nešpecifikovaná choroba).

Hviezdy duelu: 1. B. Pesce (CAR), 2. J. Guentzel (PIT), 3. A. Svečnikov (CAR)

PHI - NYI 3:1

Flyers po dlhom čase vyhrali, zdolali Islanders

Kevin Hayes strelil víťazný gól a gól do prázdnej brány, Lukáš Sedlák dvakrát asistoval a Philadelphia zdolala Islanders 3:1, aby si ukončila desaťzápasovú sériu prehier. Travis Sanheim vyrovnal stav v oslabení len minútu a 25 sekúnd neskôr, ako Noah Dobson v presilovke o dvoch hráčov otvoril skóre zápasu. Carter Hart urobil 23 zákrokov, Iľja Sorokin 30. Newyorský tím prišiel o štvorzápasovú sériu výhier i o Cala Clutterbucka, ktorý v prvej tretine utrpel nešpecifikované zranenie.


Hviezdy duelu: 1. L. Sedlak (PHI), 2. C. Hart (PHI), 3. K. Hayes (PHI)

WPG - COL 5:0

Hellebuyck a Wheeler doviedli Jets k výhre nad Avalanche

Connor Hellebuyck zneškodnil všetkých 40 striel a Blake Wheeler strelil hetrik, aby Winnipeg zdolal Colorado 5:0 a vyhral tretí zápas po sebe. Pre Hellebuycka išlo o tretiu nulu v sezóne, Wheeler pridal aj asistenciu. Z gólov sa tešili aj dvojbodový Josh Morrissey a trojbodový Mark Scheifele. Tri asistencie nazbieral Cole Perfetti. Alexandar Georgiev kapituloval päťkrát z 24 striel a Avalanche prehrali druhý zápas z posledných troch.


Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. C. Hellebuyck (WPG), 3. J. Morrissey (WPG)

LAK - SEA 8:9 PP

Divočina v L.A., Kraken si natiahli sériu výhier

Diváci v Los Angeles núdzu o góly nemali. Padlo ich až 17! Ten posledný strelil v predlžení Andre Burakovsky, ktorý rozhodol o výhre Seattlu 9:8. Bol to jeho druhý gól v zápase. Dvoma gólmi k natiahnutiu víťaznej série na šesť zápasov (klubový rekord) pomohli aj Matty Beniers a Jared McCann. Gól a dve asistencie zaznamenal Alex Wennberg, gól a asistenciu Daniel Sprong a gól Oliver Bjorkstrand. Jordan Eberle a Justin Schultz nazbierali po tri asistencie a Martin Jones inkasoval osem gólov z 35 striel. Kings strelili až päť vyrovnávajúcich gólov. Dvojgólový bol pritom len Gabriel Vilardi. Po góle pridali Viktor Arvidsson, Carl Grundstrom a dvojbodoví Adrian Kempe, Anže Kopitar, Mikey Anderson a Sean Durzi. Drew Doughty nazbieral tri asistencie, Kevin Fiala štyri. Jonathan Quick inkasoval päť gólov zo 14 striel, Cal Petersen štyri zo 16. Domáci prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. K. Fiala (LAK), 2. M. Beniers (SEA), 3. A. Kopitar (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 20:51 0 0 0 0 0 1 1
J. Slafkovský (MTL) 11:42 0 0 0 0 0 3 0
A. Ružička (CGY) 14:28 0 0 0 -1 0 0 0
M. Fehérváry (WSH) 23:00 1 0 1 +2 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies