Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Skvelý Ružička zažiaril, Slafkovský a Černák tiež bodovali

V sobotu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo 13 zápasov. V akcii bolo až sedem Slovákov.

Highlighty noci
  • Ružička (1+2) 2. hviezdou, Slafkovský a Černák asistovali, Halák prehral
  • Fehérváry utrpel zranenie
  • Boston má 20. výhru, vyrovnal rekord NHL
  • Seattle prišiel o dlhú víťaznú sériu
  • Patrick Kane dosiahol 1200. bod
  • Marner vytvoril klubový rekord s 19-zápasovou bodovou sériou
  • Kaprizov bodoval v 11. zápase po sebe
  • Gibson urobil 45 zákrokov
  • Kapenen strelil hetrik
  • McDavid, Draisaitl a Rust štvorbodoví

CGY - WSH 5:2

Ružička hviezdou zápasu, Fehérváry sa zranil

V Calgary sme videli stretnutie dvoch slovenských kamarátov. Adamovi Ružičkovi sa pritom darilo podstatne lepšie, keď z úniku strelil víťazný gól a pridal dve asistencie, aby ako druhá hviezda zápas doviedol domácich k výhre 5:2 nad Washingtonom. Bol to jeho štvrtý viacbodový zápas v sezóne, druhý trojbodový. Dva góly strelil Andrew Mangiapane, do čierneho sa trafil aj Blake Coleman a do prázdnej brány Elias Lindholm. Tri asistencie nazbieral Mikael Backlund a k druhej výhre z posledných troch zápasov pomohol aj Dan Vladař, ktorého z 29 striel pokorili len Conor Sheary a John Carlson. Darcy Kuemper inkasoval dva góly z 26 striel a utrpel zranenie. Charlie Lindgren následne zastavil sedem striel. Alex Ovečkin odohral svoj 1300. zápas v NHL. Ružička odohral 12 a pol minúty a prezentoval sa aj strelou, troma plusovými bodmi a bodyčekom. Obranca Martin Fehérváry odohral len deväť a pol minúty predtým, ako odišiel so zranením do šatne. Stihol urobiť jeden bodyček a zblokovať jednu strelu.


Ružičkov 6. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund (CGY), 2. A. Ružička (CGY), 3. A. Mangiapane (CGY)

TBL - TOR 4:3 PP

Marner si natiahol sériu, Černák prispel k výhre

Mitchell Marner strelil dva góly a stanovil nový klubový rekord s 19-zápasovou bodovou sériou, no z výhry sa netešil. Alex Killorn skóroval 33 sekúnd po začiatku predĺženia, aby duel vyhrala Tampa Bay pomerom 4:3. V normálnom hracom čase skórovali Vladislav Namestnikov, Nikita Kučerov a Ross Colton. Dvakrát asistovali navrátilec Anthony Cirelli a Corey Perry, ktorý hral svoj 1200. zápas v kariére. Asistenciu si pripísal aj Erik Černák, Andrej Vasilevskij pomohol k ôsmej výhre z posledných desiatich zápasov 36 zákrokmi. Prekonal ho aj William Nylander. Matt Murray kryl 29 striel a Maple Leafs prišli o päťzápasovú sériu výhier. Bodovali však v 11. zápase po sebe (8-0-3). Černák v ňom odohral necelých 20 minút, ďalšie dve strávil na trestnej lavici za hrubosť. Pripísal si aj dve strely a zápas viedol s troma blokmi a piatimi bodyčekmi.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. A. Killorn (TBL), 2. M. Marner (TOR), 3. C. Perry (TBL)

EDM - MTL 5:3

McDavid a Draisaitl doviedli Oilers k výhre, Slafkovský asistoval

Connor McDavid (2+2) a Leon Draisaitl (1+3) nazbierali po štyri body, aby doviedli Edmonton k výhre 5:3 nad Montrealom. Z gólov sa tešili aj Ryan Nugent-Hopkuns a Darnell Nurse, dvakrát asistovali Tyson Barrie a Zach Hyman. Stuart Skinner pomohol k štvrtej výhre z posledných piatich duelov 30 zákrokmi, jeho náprotivok Jake Allen ich urobil 17. Nick Suzuki, Jevgenij Dadonov a Arber Xhekaj strelili góly Canadiens. Na ten posledný počas presilovky prihrával Juraj Slafkovský, pre ktorého to bol siedmy bod v sezóne (4+3). Vo svojom 19. zápase kariéry odohral 14 a pol minúty a pripísal si aj dve „mínusky“, bodyček a blok. Opäť nastúpil po boku Monahana a Andersona.


Slafkovského asistencia:

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. Z. Hyman (EDM)

PHI - NJD 2:3

Devils vyhrali 11. zápas vonku po sebe

Akira Schmid urobil 31 zákrokov a z gólov sa tešili Fabian Zetterlund, Dawson Mercer a Jack Hughes, aby New Jersey zdolalo Philadelphiu 3:2 a dosiahlo 11. výhru vonku po sebe – ide o druhú najdlhšiu sériu v histórii NHL a na vyrovnanie rekordu Minnesoty (2014/15) a Detroitu (2005/06) stačí vyhrať len už nasledujúci zápas (najbližšie hrá vonku 12. decembra na ľade Rangers). Miles Wood k nej pomohol dvoma asistenciami. Travis Konecny a Lukáš Sedlák strelili góly Flyers, ktorí prehrali 12. zápas z posledných 13. Carter Hart ho opustil s 15 zákrokmi. Slovenský útočník Tomáš Tatar ho ohrozil raz. Odohral necelých 17 minút a predviedol aj dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. M. Wood (NJD), 2. A. Schmid (NJD), 3. T. Konecny (PHI)

NYR - CHI 2:5

Kane dosiahol 1200. bod, pomohol ukončiť sériu prehier

Jaroslav Halák nenadviazal na predošlý štart a tentoraz sa z výhry netešil. Slovenský brankár inkasoval štyri góly z 20 striel pri prehre Rangers 2:5 so Chicagom, ktoré si ukončilo osemzápasovú sériu prehier. Významne k tomu pomohol Patrick Kane, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie, aby tiež dosiahol na métu 1200 bodov (434+766) v kariére. Dva góly (druhý do prázdnej brány) a asistenciu si pripísal Max Domi, Jake McCabe a Seth Jones dvakrát asistovali a po góle strelili Reese Johnson a Taylor Raddysh. Petr Mrázek inkasoval jeden gól z 22 striel predtým, ako bol v tretej tretine nahradený Arvidom Soderblomom. Ten urobil päť zákrokov. Góly New Yorku strelili Chris Kreider a dvojbodový Mika Zibanejad. Pri oboch asistoval Artemij Panarin. Kane potreboval na míľnik odohrať 1130 zápasov. V klubovej histórii ho dosiahol už len Stan Mikita (1467), v celej NHL ešte 49 iných hráčov.


Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. M. Domi (CHI), 3. S. Jones (CHI)

MIN - ANA 5:4 SN

Kaprizov pomohol Wild k výhre nad Ducks, Regenda späť v zostave

Kirill Kaprizov si natiahol bodovú sériu na 11 zápasov, keď v 58. minúte vynútil nadstavený čas a následne spolu s Mattom Boldym uspeli v nájazdoch, aby Minnesota zdolala Anaheim 5:4 napriek tomu, že ešte v tretej tretine prehrávala 2:3 a 3:4. Joel Eriksson Ek zaznamenal gól a asistenciu, po góle strelili aj Calen Addison a Connor Dewar. K tretej výhre v sérii a piatej z posledných šiestich duelov pomohol 29 zákrokmi aj Filip Gustavsson. Viac práce mal John Gibson, ktorý kryl 45 striel. Z jeho spoluhráčov sa presadili Ryan Strome, Cam Fowler, Trevor Zegras a Troy Terry. Poslední dvaja pridali aj po asistencii, dve zaznamenal Mason McTavish. Slovenský útočník Pavol Regenda sa vrátil do zostavy. Odohral desať minút so ziskom plusového bodu, strely, bloku a dvoch bodyčekov. Ducks prehrali piaty zápas po sebe celkovo a 12. po sebe vo vzájomných zápasoch proti Wild.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. M. Boldy (MIN), 2. J. Eriksson Ek (MIN), 3. J. Spurgeon (MIN)

BOS - COL 5:1

Bruins sú doma stále bez prehry aj po stretnutí so šampiónom

Boston si natiahol sériu domácich výhier od začiatku sezóny, s ktorou vytvoril rekord NHL, už na 14 zápasov, keď v sobotu zdolal Colorado 5:1. Trent Frederic a David Pastrňák strelili po dva góly, jeden pridal aj Jake DeBrusk a dvakrát asistoval Charlie McAvoy. Linus Ullmark čelil 25 strelám, z ktorých ho prekonal len Andrew Cogliano. Pavel Francouz opustil duel s 35 zákrokmi. Kým Bruins vyhrali tretí zápas po sebe, Avalanche prehrali druhý z posledných troch. Duel im pre zranenie nedohral Artturi Lehkonen. Boston tiež vyrovnal rekord NHL s najmenším počtom zápasov potrebných k 20. výhre v sezóne – odohral ich len 23. Dokázali to aj Bruins v ročníku 1929/30 a Blackhawks v ročníku 2012/13.

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. T. Frederic (BOS), 3. B. Marchand (BOS)

OTT - SJS 5:2

Giroux trojbodový pri výhre nad Sharks

Claude Giroux zaznamenal dva góly a asistenciu a Anton Forsberg urobil 35 zákrokov, aby doviedli Ottawu k výhre 5:2 nad San Jose. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohli gólmi aj Thomas Chabot, Brady Tkachuk a dvojbodový Tim Stützle. Drake Batheron dvakrát asistoval. Oba góly Sharks strelil Tomáš Hertl, zatiaľ čo Kaapo Kahkonen kryl 34 striel. Senators využili tri presilovky z piatich. Kalifornský tím má v posledných šiestich dueloch bilanciu 1-4-1.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (OTT), 2. A. Forsberg (OTT), 3. T. Stuetzle (OTT)

PIT - STL 6:2

Kapanen doviedol s hetrikom Penguins k výhre nad Blues

Kasperi Kapanen strelil tri góly, aby doviedol Pittsburgh k výhre 6:2 nad St. Louis, ktoré prehralo tretí zápas po sebe. Bryan Rust zaznamenal gól a tri asistencie, Jason Rust gól a dve asistencie, Jevgenij Malkin tri asistencie a Sidney Crosby gól do prázdnej brány. Tristaj Jarry čelil 28 strelám, z ktorých ho prekonali Pavel Bučnevič a Vladimir Tarasenko. Colton Parayko dvakrát asistoval. Jordan Binnington inkasoval štyri góly zo 17 striel a v 22. minúte ho vystriedal Thomas Greiss, ktorý kryl 19 striel z 20.


Hviezdy duelu: 1. K. Kapanen (PIT), 2. B. Rust (PIT), 3. J. Zucker (PIT)

DET - VGK 1:4

Kessel pomohol Vegas k výhre nad Detroitom

Phil Kessel zaznamenal gól a asistenciu, aby pomohol Vegas k výhre 4:1 nad Detroitom, ktorý si pripísal tretiu porážku po sebe. Víťazný gól strelil Jonathan Marchessault, do čierneho sa trafil aj Jack Eichel a do prázdnej brány Reilly Smith. Adin Hill zneškodnil 24 striel, pokoril ho len Oskar Sundqvist. Ville Husso kapituloval trikrát z 24 striel. Eichel nedohral zápas pre zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. P. Kessel (VGK), 3. A. Hill (VGK)

VAN - ARI 3:2 PP

Horvat rozhodol o výhre nad Coyotes

Bo Horvat strelil svoj druhý gól zápasu v poslednej minúte predĺženia, aby Vancouver zdolal Arizonu 3:2 a odvrátil hrozbu tretej prehry v sérii. Brock Boeser vyrovnal stav, Quinn Hughes a Elias Pettersson dvakrát asistovali. Spencer Martin zastavil 21 striel a puk vyberal z brány len po góloch Christiana Fischera a Jakoba Chychruna. Karel Vejmelka opustil duel s 29 zákrokmi a Coyotes so štvrtou prehrou po sebe.

Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (VAN), 2. E. Pettersson (VAN), 3. J. Chychrun (ARI)

SEA - FLA 1:5

Verhaeghe nasmeroval Panthers k výhre nad Kraken

Carter Verhaeghe skóroval dvakrát v rozmedzí 26 sekúnd prvej tretiny, aby nasmeroval Floridu k výhre 5:1 nad Seattlom, ktorý prišiel o sedemzápasovú víťaznú a osemzápasovú bodovú sériu. Matthew Tkachuk a Gustav Forsling zaznamenali po góle a asistencii, Aleksi Heponiemi skóroval raz a Sam Bennett asistoval trikrát. Spencer Knight pomohol k prvej výhre Panthers nad Kraken v histórii 35 zásahmi. Ako jediný ho pokoril Jared McCann. Philipp Grubauer opustil duel s 23 zákrokmi. Florida prišla v zápase o Radka Gudasa a Patrica Hornqvista, ktorí utrpeli zranenia.

Hviezdy duelu: 1. C. Verhaeghe (FLA), 2. S. Bennett (FLA), 3. S. Knight (FLA)

LAK - CAR 2:4

Hurricanes potvrdili, že to na Kings vedia

Piotr Kočetkov zastavil 31 striel a Sebastian Aho strelil víťazný gól, aby si Carolina natiahla víťaznú sériu na štyri zápasy triumfom 4:2 nad Los Angeles. Do streleckej listiny sa zapísali aj Brady Skjei, Martin Nečas a Andrej Svečnikov, Nečas pridal aj asistenciu, dve si pripísal Brent Burns. Arthur Kaliyev a Samuel Fagemo strelili góly Kings, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Druhý menovaný skóroval v NHL po prvýkrát. Jonathan Quick urobil 27 zákrokov. Hurricanes vyhrali nad L.A. šiesty vzájomný zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. M. Nečas (CAR), 2. S. Aho (CAR), 3. V. Arvidsson (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYR) 16/20 (80,0%) - - - - - - -
J. Slafkovský (MTL) 14:25 0 1 1 -2 0 2 1
P. Regenda (ANA) 09:57 0 0 0 +1 0 1 2
E. Černák (TBL) 19:45 0 1 1 0 2 2 5
T. Tatar (NJD) 16:52 0 0 0 0 0 1 2
M. Fehérváry (WSH) 09:39 0 0 0 0 0 0 1
A. Ružička (CGY) 12:32 1 2 3 +3 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies