Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Zámorskí autori odpovedajú: Má ísť Slafkovský na MS juniorov?

Nie len slovenskí fanúšikovia čakajú na to, či sa nakoniec tím Montreal Canadiens neprikloní na stranu účasti Juraja Slafkovského na majstrovstvách sveta juniorov.

Pri momentálne situácii a po vyjadreniach generálneho manažéra Kenta Hughesa sa zdá, že Slovensko bude na turnaji bez poslednej draftovej jednotky. Definitíva však stále nepadla a nádej existuje. Ako sa však k jeho účasti stavajú autori zo zámoria?

„V tomto bode je jediným dôvodom, prečo mu dovoliť ísť, ak by si to sám želal. Keďže Slafkovský teraz hrá viac minút, má oveľa viac príležitostí prispôsobiť sa hre v NHL. Okrem toho sa umiestňuje do väčších úloh v prvej šestke a v presilovej hre. To znamená, že hrá so zručnejšími hráčmi, než s ktorými by mal možnosť hrať v Monctone a Halifaxe,“ myslí si Blain Potvin z The Hockey Writers.

„Poslať ho tam by tiež riskovalo narušenie jeho pozvoľného rozvoja, na ktorom tvrdo pracoval. Ak by bol stále hráčom štvrtej formácie bez času v presilovkách, mohlo by mať cenu ísť na juniorský šampionát. Keďže sa však teraz posúva v zostave a získava viac hracieho času, jeho rozvoju lepšie poslúžiť, ak by zostal v Montreale.“

Článok pokračuje pod reklamou

Rovnakej otázke sa venovali aj na HabsWorld.net, kde na ňu odpovedalo päť redaktorov.

Podľa Terryho Costarisa nejde o jednoduchú otázku, pretože sú logické argumenty za oboma možnosťami. Podľa neho by konečné rozhodnutie malo stať na Slafkovskom a jeho agentovi.

„Ak by nebol stopercentne nadšený z možnosti hrať za Slovensko, potom by mal zostať v Montreale. Ak by som bol jeho agentom, odporúčal by som mu, že jeho juniorská loď odplávala a teraz je v jeho najlepšom záujme zostať v Montreale,“ poznamenal.

Allan Katz sa zameral na dôvody, prečo by nemal Slafkovský ísť na juniorský turnaj, no jedna vec ho v súvislosti s účasťou zaujala. Nedovolil by si však na ňu vsadiť.

„Obnovenie Batmana a Robina. Slafkovský a Filip Mešár sú najlepší priatelia. Filip sa tak trochu v OHL trápi a podpora od jeho kamaráta by mohla byť liečivá. Habs by mohli zvážiť, čo by ich opätovné spojenie mohlo urobiť nie len pre Slafkovského, ale aj pre Mešára a budúcnosť tímu a potenciálneho tohto dua,“ skonštatoval.

Brian La Rose poukázal na to, že Canadiens momentálne pristupujú k Slafkovskému podobne ako k Jesperimu Kotkaniemimu a podobne, ako to robili Rangers s Alexisom Lafreniereom a Kaapom Kakkom. Tí majú spoločné to, že nenapĺňajú očakávania.

Podľa neho by košický rodák dostal na juniorských majstrovstvách sveta dostal šancu byť top ofenzívnym hráčom aj napriek tomu, že turnaj nemá rovnakú úroveň kvality ako NHL. Podľa neho by bola účasť prínosom, hoci si nemyslí, že aj vzhľadom na zranenia ho tím uvoľní.

„Je ťažké rozvíjať hráča pre top útok v spodnej šestke a s obmedzeným priestorom na presilovkách. Preto by mal byť Slafkovský práve teraz v Lavale, kde by hrával veľké minúty a z času na čas bol povolaný, aby sa zhodnotili jeho pokroky. Juniorský šampionát by bola druhá najlepšia vec,“ poznamenal La Rose.

Kevin Laveille nepochybuje o tom, že by Canadiens mali Slafkovského na turnaj pustiť. Podľa neho by tam zranenie neriskoval o nič viac ako v NHL. Mohol by si pritom zvýšiť sebavedomie a zlepšiť ofenzívny cit. Navyše, Montreal v tejto sezóne nemá veľké ciele a mohol by dočasne dať príležitosť aj niektorému z mladíkov z AHL. „Pošlite ho tam, nech si užije trochu zábavy,“ dodal.

Podľa Daniela Marsha sú doterajšie pokroky Slafkovského v NHL povzbudivé. Vyrovnanejšie výkony začal však ukazovať až po zaradení do vyššej formácie. Aj preto je jeho odpoveďou rezolútne „Nie“.

„Aj keď by bolo vzrušujúce sledovať, ako ničí konkurenciu, ktorú už vývojovo prekonal, nemyslím si, že by z toho mal prospech jeho vlastný rozvoj. Ak by Slafkovský bol stále v štvrtom útoku alebo bol zdravým náhradníkom zápas za zápasom, ako Shane Wright, potom by som asi súhlasil s tým, že Juraj by z tejto skúsenosti profitoval. Slafkovský však momentálne netrpí nedostatkom sebavedomia. Systematicky sa prepracúva nahor v zostave Canadiens a ukazuje pokoru, zrelosť a ochotu učiť sa, vďaka čomu bol vlani v lete draftovaný ako prvý,“ skonštatoval.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies