Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Traja Slováci v hre, Ružička prihrával na gól, Letang sa vrátil

V sobotu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo osem zápasov aj s troma Slovákmi. Jeden sa zapísal do bodovania.

Highlighty noci
  • Z troch Slovákov bodoval len Ružička
  • Floridské derby v prospech Lightning
  • Marner bodoval v 22. zápase po sebe, Stamkos v 13.
  • Nylander päťbodový
  • Letang sa vrátil do akcie Penguins vyhrali 5. zápas po sebe
  • Perron skóroval v 1000. zápase kariéry
  • Kočetkov a Gustavsson vychytali čisté kontá

TOR - CGY 5:4 PP

Marner opäť bodoval pri výhre nad Flames, bodoval aj Ružička

Ako jediný zo Slovákov v sobotu bodoval Adam Ružička, ktorý sa so 16 bodmi vyrovnal Tomášovi Tatarovi na čele slovenskej produktivity. Jeho asistencia, však pomohla len k bodu. Calgary prehralo s Torontom 4:5 po predĺžení, v ktorom o všetkom rozhodol Mitch Marner. Ten predtým zaznamenal aj asistenciu, ktorou si natiahol bodovú sériu už na 22 zápasov. Prvou hviezdou zápasu bol William Nylander, ktorý strelil dva góly a pridal tri asistencie. Gól a dve asistencie si pripísal Auston Matthews, gól Michael Bunting a dve asistencie Rasmus Sandin. Matt Murray urobil 22 zákrokov a Maple Leafs vyhrali tretí zápas po sebe a natiahli si bodovú sériu už na 14 zápasov (11-0-3). Nazem Kadri, Trevor Lewis a dvakrát Noah Hanifin strelili góly Flames, ktorí prehrali druhý zápas po sebe. Andrew Mangiapane dvakrát asistoval a Dan Vladař urobil 29 zákrokov.

Ružičkova 10. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. M. Marner (TOR), 3. A. Matthews (TOR)

Článok pokračuje pod reklamou

TBL - FLA 4:1

Floridské derby vyhrali Lightning

Z víťazstva sa tešil Erik Černák, ktorého Tampa Bay vyhrala floridské derby 4:1. Slovenský obranca odohral necelých 19 minút a pripísal si jednu strelu, dva plusové body, tri bloky a štyri bodyčeky. O góly jeho tímu sa postarali Pat Maroon, Brayden Point, Michail Sergačov a Steven Stamkos, zatiaľ čo Andrej Vasilevskij zastavil 24 striel a Cal Foote dvakrát asistoval. Lightning vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich, Stamkos bodoval v posledných 13. O čestný úspech Panthers sa postaral Zac Dalpe a Sergej Bobrovskij urobil 34 zákrokov.

Vasilevskij okradol o gól Reinharta

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. B. Point (TBL), 3. C. Foote (TBL)

MTL - LAK 2:4

Copley pomohol Kings k výhre nad Canadiens

Anže Kopitar a Viktor Arvidsson skórovali v prvej tretine v rozmedzí 19 sekúnd, aby postavili základy víťazstva Los Angeles 4:2 nad Montrealom. Víťazný gól strelil Alexander Edler a poistku do prázdnej brány pridal Adrian Kempe. Pheonix Copley kryl 20 striel, vrátane dvoch z hokejky Juraja Slafkovského. Slovenský útočník odohral niečo cez 11 minút, predviedol bodyček a bol vylúčený za sekanie. Z jeho spoluhráčov sa presadili navrátilec Mike Hoffman a Cole Caufield. Jake Allen urobil 31 zákrokov. Kým Kings vyhrali druhý zápas z posledných troch, Canadiens prehrali tretí z posledných štyroch.

Dva rýchle góly:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. K. Fiala (LAK), 3. D. Doughty (LAK)

NSH - OTT 2:3

Batherson pomohol Ottawe k výhre nad Nashvillom

Drake Batherson strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby pomohol Ottawe k výhre 3:2 nad Nashvillom. Z gólov sa tešili aj Claude Giroux a Alex DeBrincat, dve asistencie si pripísal Shane Pinto. Odvrátiť tretiu prehru v sérii pomohol aj Cam Talbot, ktorého z 29 striel prekonali len Jakov Trenin a Nino Niederreiter, ktorí otvárali i uzatvárali skóre zápasu. Juuse Saros urobil 30 zákrokov a Predators prehrali druhý zápas po sebe po trojzápasovej sérii výhier. Duel nedohrali pre zranenia ich obrancovia Jeremy Lauzon a Alexandre Carrier.

Hviezdy duelu: 1. D. Batherson (OTT), 2. S. Pinto (OTT), 3. N. Niederreiter (NSH)

DAL - DET 3:2 PP

Lundkvist rozhodol v predĺžení o výhre nad Detroitom

Nils Lundkvist skóroval 31 sekúnd pred koncom predĺženia, aby Dallas zdolal Detroit 3:2. V normálnom hracom čase sa presadili Denis Gurianov a Jamie Benn, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Mason Marchment dvakrát asistoval a Jake Oettinger kryl 24 striel. Kým Stars vyhrali druhý zápas po sebe, Red Wings posledné dva zápasy prehrali. Ich góly strelili Dylan Larkin a David Perron, ktorý hral vo svojom 1000. zápase v kariére. Ville Husso opustil duel s 30 zákrokmi. Gól v tisícom zápase kariéry dokázali z aktívnych hráčov NHL streliť aj Jevgenij Malkin, Josh Bailey, Jeff Carter, Patrice Bergeron a Brent Burns.

Hviezdy duelu: 1. N. Lundkvist (DAL), 2. J. Benn (DAL), 3. D. Perron (DET)

PIT - BUF 3:1

Letang zažil víťazný návrat do akcie

Kris Letang sa vrátil do akcie len 12 dní po utrpení mŕtvice. Odohral 22 a štvrť minúty a tešil sa z výhry Pittsburghu 3:1 nad Buffalom. prsty vo všetkých troch góloch mal Sidney Crosby, ktorý dva strelil a pri jednom asistoval. Skóroval aj Rickard Rakell, Jake Guentzel dvakrát asistoval. Natiahnuť víťaznú sériu na päť zápasov a bodovú na šesť pomohol aj Casey DeSmith, ktorého z 38 striel prekonal len Payton Krebs. Ukko-Pekka Luukkonen opustil stretnutie s 28 zákrokmi. Crosby zažil trojbodový večer po 165-krát v kariére. V historickom poradí sa posunul na deviate miesto pred Jariho Kurriho.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. C. DeSmith (PIT), 3. K. Letang (PIT)

NYI - CAR 0:3

Kočetkov, Stastny rozhodli o výhre nad Islanders

Piotr Kočetkov urobil 16 zákrokov, aby doviedol Carolinu k výhre 3:0 nad Islanders s jeho druhým čistým kontom v sezóne. Paul Stastny strelil svoj prvý gól v drese Hurricanes, ktorý vyhrali piaty zápas z posledných šiestich a bodovali v siedmom zápase po sebe (5-0-2). Po ňom sa presadili aj Jesperi Kotkaniemi a Jordan Staal. Z 29 striel tieto góly dostal Iľja Sorokin, ktorého New York prehral druhý zápas z posledných troch. Kočetkov je tretím brankárom v histórii organizácie, ktorý vychytal viac ako jednu nulu v nováčikovskej sezóne. Dokázali to aj Peter Sidorkiewicz (1988/89, 4x) a Alex Nedeljkovic (2020/21, 3x).

Hviezdy duelu: 1. J. Staal (CAR), 2. P. Kochetkov (CAR), 3. J. Kotkaniemi (CAR)

VAN - MIN 0:3

Gustavsson vychytal prvú nulu, Kaprizov nebodoval

Filip Gustavsson zneškodnil všetkých 35 striel, aby so svojím prvým čistým kontom v NHL doviedol Minnesotu k výhre 3:0 nad Vancouverom, ktorému skončila víťazná séria na troch zápasoch. Séria skončila aj Kirillovi Kaprizovovi, ktorý nebodoval po prvýkrát od 8. novembra, po 14-zápasovej bodovej sérii (klubový rekord). Matt Boldy v presilovke, Connor Dewar v oslabení a Sam Steel v hre piatich proti piatim strelili góly Wild, ktorí odvrátili hrozbu tretej prehry po sebe. Mats Zuccarello dvakrát asistoval. Spencer Martin kapituloval trikrát z 33 striel.

Hviezdy duelu: 1. F. Gustavsson (MIN), 2. M. Zuccarello (MIN), 3. M. Boldy (MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Slafkovský (MTL) 11:08 0 0 0 0 2 2 1
A. Ružička (CGY) 10:12 0 1 1 +1 0 1 0
E. Černák (TBL) 18:46 0 0 0 +2 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies