Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Fehérváry rozhodol o výhre, Tatar opäť bodoval, Halák zdolal Slafkovského

V 10 štvrtkových zápasoch NHL sa predstavili štyria Slováci. Do čierneho sa trafil Martin Fehérváry, kým Tomáš Tatar asistoval a Jaroslav Halák vychytal tretiu výhru v sérii.

Highlighty noci
  • Fehérváry si pripísal gól, Tatar asistenciu, Halák výhru
  • Boston ako prvý tím v sezóne vyhral 30 zápasov
  • Seattle prvýkrát v histórii zdolal Toronto
  • Penguins prehrali šiesty zápas po sebe, Avalanche piaty
  • Saros vytvoril klubový rekord so 64 zákrokmi
  • Frost štvorbodový
  • Videli sme historický prvý súboj brankárov z Aljašky
CBJ - WSH 2:6

Fehérváry pomohol šťastným gólom k výhre

Slovenský obranca Martin Fehérváry strelil svoj tretí gól v sezóne, ktorý bol pri výhre Washingtonu 6:2 nad Columbusom víťazný. Pomohlo mu pritom šťastie, keď sa od jeho prilby odrazilo do brány zakončenie Dylana Stromea, ktorý nakoniec v zápase trikrát asistoval. Dva góly strelil T.J. Oshie, po jednom pridali Nicholas Aube-Kubel, Garnet Hathaway a Alex Ovečkin. Jevgenij Kuznecov dvakrát asistoval a Darcy Kuemper kryl 25 striel. Prekonali ho Johnny Gaudreau a Gavin Bayreuther. Emil Bemstrom dvakrát asistoval a Elvis Merzlikins urobil 31 zákrokov. Capitals bodovali v deviatom zápase po sebe (7-0-2) a vytvorili si nový klubový rekord so siedmou výhrou vonku v sérii, Blue Jackets prehrali deviaty zápas z posledných desiatich. Fehérváry v ňom odohral niečo cez 19 minút a pripísal si aj tri strely, tri bloky, dva bodyčeky a menší trest za hrubosť.

Fehérváryho 3. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Oshie (WSH), 2. D. Strome (WSH), 3. N. Aube-Kubel (WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

NJD - STL 3:5

Tatar opäť asistoval, ale Devils na Blues nestačili

Tomáš Tatar bodoval v treťom zápase po sebe a šiestom z posledných siedmich, ale jeho asistencia k výhre nepomohla. New Jersey prišlo o trojzápasovú bodovú sériu, keď prehralo so St. Louis 3:5. K tretej výhre Blues z posledných štyroch zápasov pomohol dvoma gólmi a asistenciou Robert Thomas. Tri asistencie si pripísal Pavel Bučnevič, gól a asistenciu Ivan Barbašov a Brandon Saad, gól Jordan Kyrou. Jordan Binnington čelil 39 strelám, z ktorých ho prekonali dvakrát Jack Hughes a raz Nico Hischier, ktorý skóroval v piatom zápase po sebe. Akira Schmid inkasoval štyri góly z 18 striel – Thomas strelil svoj druhý gól do prázdnej brány. Tatar strávil na ľade 18 minút a so siedmimi strelami bol najaktívnejším strelcom zápasu. Pripísal si aj plusový bod. New Jersey sa do akcie vrátil Ondřej Palát.

Hviezdy duelu: 1. J. Hughes (NJD), 2. R. Thomas (STL), 3. I. Barbashev (STL)

MTL - NYR 1:4

Halák vychytal tretiu výhru po sebe, Slafkovský opäť nebodoval

Jaroslav Halák vyhral tretí zápas po sebe po tom, čo mal v prvých ôsmich dueloch sezóny bilanciu 1-6-1. Tentoraz potreboval len 17 zákrokov, aby pomohol Rangers k výhre 4:1 nad trápiacim sa Montrealom, ktorý si pripísal siedmu prehru po sebe a 10. z posledných 11 duelov. K tretej výhre New Yorku po sebe pomohol s dvoma gólmi Filip Chytil. Druhý strelil do prázdnej brány. Skórovali aj Chris Kreider v oslabení a Braden Schneider. Haláka prekonal až v 55. minúte Joel Armia. Jake Allen urobil 27 zákrokov. Slovenský útočník Juraj Slafkovský nebodoval už v desiatom zápase po sebe. Odohral pritom skoro 13 a pol minúty. Pripísal si mínusový bod a jeden bodyček. Jeho prihrávku počas presilovky zachytil Kreider, ktorý z úniku otvoril skóre zápasu.

Kreiderov gól z úniku:

Hviezdy duelu: 1. C. Kreider (NYR), 2. F. Chytil (NYR), 3. J. Armia (MTL)

PHI - ARI 6:2

Flyers si natiahli sériu výhier vďaka vydarenej druhej tretine

Philadelphia strelila v druhej tretine päť gólov, aby zdolala Arizonu 6:2 v zápase, v ktorom dvakrát prehrávala. Carter Hart urobil pri návrate zo zranenia 21 zákrokov, Morgan Frost nazbieral štyri asistencie a strelecky sa presadili Wade Allison, Joel Farabee, Ivan Provorov, James van Riemsdyk a trojbodoví Keviny Hayes a Travis Konecny. Michael Carcone a Nick Ritchie strelili góly hostí, pri oboch asistoval Barret Hayton. Karel Vejmelka kryl 28 striel. Kým Flyers vyhrali štvrtý zápas po sebe, Coyotes prehrali posledné tri.

Hviezdy duelu: 1. K. Hayes (PHI), 2. T. Konecny (PHI), 3. M. Frost (PHI)

CAR - NSH 3:5

Saros zažiaril pri výhre nad Hurricanes

Juuse Saros vytvoril klubový rekord so 64 zákrokmi, s ktorými doviedol Nashville k výhre 5:3 nad Carolinou, ktorá po 11-zápasovej víťaznej sérii prehrala druhý zápas po sebe. V tretej tretine zneškodnil všetkých 28 striel. Juuso Parssinen zaznamenal dve asistencie a z gólov sa tešili Filip Forsberg, Mattias Ekholm, Cody Glass, Mark Jankowski a Colton Sissons, ktorý skóroval do prázdnej brány. Predators vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, v ktorých zakaždým bodovali. Paul Stastny, Brady Skjei a Jordan Staal strelili góly Hurricanes, Brett Pesce dvakrát asistoval a Piotr Kočetkov urobil 20 zákrokov. Svoj prvý zápas v ich drese odohral Max Pacioretty, ktorý pri sezónnom debute odohral 16 minút. Saros je len štvrtým brankárom NHL, ktorý v základnej časti urobil 64 zákrokov. Dokázali to aj Ron Tugnutt (70 zákrokov, 1991), Mario Lessard (65, 1981) a Joe Daley (64, 1970).

Hviezdy duelu: 1. J. Saros (NSH), 2. B. Pesce (CAR), 3. P. Stastny (CAR)

TOR - SEA 1:5

Kraken po prvýkrát zdolali Toronto

Vince Dunn zaznamenal gól a dve asistencie, aby pomohol Seattlu k historicky prvej výhre nad Torontom. K triumfu 5:1 viedli aj góly Eeliho Tolvanena, Mattyho Beniersa, Alexa Wennberga a dvojbodového Jareda McCanna. Natiahnuť víťaznú sériu na tri zápasy pomohol s 26 zákrokmi aj Martin Jones. Recept na neho našiel len John Tavares v presilovke. Matt Murray kryl 21 striel a Maple Leafs prehrali druhý zápas po sebe. Seattle zaknihoval vonku už 11 víťazstiev, čím si vyrovnal ich počet z minulej, inauguračnej sezóny. V dueli sa mu zranil obranca Carson Soucy, ktorého trafil do tváre puk.

Hviezdy duelu: 1. V. Dunn (SEA), 2. J. McCann (SEA), 3. J. Tavares (TOR)

EDM - NYI 4:2

Draisaitl dosiahol 400. asistenciu, McDavid 500. pri výhre nad Islanders

Leon Draisatil strelil gól a pripísal si aj 400. asistenciu v NHL, aby pomohol Edmontonu ukončiť päťzápasovú sériu prehier na domácom ľade triumfom 4:2 nad Islanders. Connor McDavid dosiahol 500. asistenciu v kariére, keď asistoval dvakrát. Rovnakú bilanciu mal aj Ryan Nugent-Hopkins. Po góle strelili Kailer Yamamoto, Dylan Holloway a Zach Hyman, Jack Campbell urobil 20 zákrokov. Prekonali ho Mathew Barzal, ktorý skóroval v piatom zápase po sebe, a navrátilec Cal Clutterbuck. Iľja Sorokin urobil 34 zásahov. Islanders uzavrú svoj výjazd v piatok v Calgary.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. K. Yamamoto (EDM)

VAN - COL 4:2

Canucks otočili zápas proti Avalanche. Tí prehrali piaty zápas po sebe

Vancouver strelil tri góly po sebe v rozmedzí 2 minút a 33 sekúnd druhej tretiny, aby otočil stav a naviedol sa k výhre 4:2 nad trápiacim sa Coloradom. Obhajca titulu viedol po góloch Mikka Rantanena a Samuela Girarda, no nakoniec prehral piaty zápas po sebe, keď sa následne presadili už len hráči Canucks – dvakrát Andrej Kuzmenko, raz Brock Boeser a J.T. Miller. Elias Pettersson a Oliver Ekman-Larsson si pripísali po dve asistencie a ukončiť trojzápasovú sériu prehier pomohol aj Collin Delia s 29 zákrokmi. Alexandar Georgiev ich urobil o 10 viac.

Hviezdy duelu: 1. A. Kuzmenko (VAN), 2. M. Rantanen (COL), 3. C. Delia (VAN)

VGK - PIT 5:2

Eichel zažil vydarený návrat, Penguins opäť prehrali

Jack Eichel zaznamenal gól a dve asistencie pri návrate zo zranenia, aby pomohol Vegas k výhre 5:2 nad Pittsburghom, ktorý prehral už šiesty zápas po sebe. Paul Cotter, Phil Kessel a Mark Stone si pripísali po góle a asistencii, skóroval aj Chandler Stephenson a dvakrát asistoval William Karlsson. K natiahnutiu víťaznej série na tri zápasy a bodovej na štyri pomohol aj Adin Hill, ktorého zo 40 striel prekonali len Ty Smith a dvojbodový Sidney Crosby. Pri oboch góloch asistoval Jake Guentzel. Casey DeSmith opustil duel s 26 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (VGK), 2. A. Hill (VGK), 3. P. Kessel (VGK)

LAK - BOS 2:5

Frederic rozhodol o 30. výhre Bruins v sezóne

Boston ako prvý tím v tejto sezóne zaknihoval 30. výhru, keď si vo štvrtok poradil s Los Angeles 5:2. Trent Frederic strelil dva góly za 34 sekúnd, aby rozhodol o tretej výhre z posledných štyroch zápasov. Dva góly - druhý do prázdnej brány - strelil aj David Pastrňák a jeden pridal dvojbodový Brad Marchand. Charlie McAvoy dvakrát asistoval a Jeremy Swayman kryl 27 striel. Bruins bodovali v 12. zápase po sebe (9-0-3). Phillip Danault a Sean Durzi strelili góly Kings, zatiaľ čo Pheonix Copley zastavil 17 z 21 striel. Po prvýkrát v histórii NHL sme videli súboj brankárov pochádzajúcich z Aljašky.


Hviezdy duelu: 1. T. Frederic (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. P. Danault (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYR) 17/18 (94,4%) - - - - - - -
J. Slafkovský (MTL) 13:23 0 0 0 -1 0 0 1
M. Fehérváry (WSH) 19:06 1 0 1 0 2 3 2
T. Tatar (NJD) 17:56 0 1 1 +1 0 7 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies