Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Slafkovský dosiahol kľúčovú métu, on i Tatar mali dôvod na radosť

V sobotu sa v NHL odohralo deväť zápasov, v ktorých si zahrali aj dvaja slovenskí útočníci. Obaja sa tešili z výhry, ale bodovať nedokázali.

Highlighty noci
  • Slafkovský a Tatar nebodovali
  • Montreal si ukončil sedemzápasovú sériu prehier
  • Marner dosiahol svoj 500. bod v NHL
  • Fleury sa posunul v historickom poradí
  • Dahlin päťbodový, Stützle, Fiala a Marčenko strelili hetrik
  • Skinner urobil 42 zákrokov, Šesťorkin 40


NJD - NYR 4:3 PP

Severson rozhodol v predĺžení o výhre nad Rangers

Damon Severson skóroval v strede nadstaveného času, aby New Jersey zdolalo Rangers 4:3 aj napriek tomu, že dvakrát prehrávalo o dva góly. Jack Hughes zaznamenal dva góly a asistenciu, skóroval aj Jesper Bratt a Vítek Vaněček pomohol k druhej výhre z posledných troch zápasov s 31 zákrokmi. Viac práce mal Igor Šesťorkin, ktorého 40 zákrokov viedlo k natiahnutiu bodovej série New Yorku na päť zápasov (3-0-2). O góly sa postarali Jimmy Vesey, Julien Gauthier a Chris Kreider. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral za domácich 17 a štvrť minúty. Pripísal si jeden plusový bod a prezentoval sa aj jednou strelou na bránu.

Hviezdy duelu: 1. J. Hughes (NJD), 2. D. Severson (NJD), 3. N. Hischier (NJD)

MTL - STL 5:4

Montreal si ukončil sériu prehier, Slafkovského suchoty stále trvajú

Montreal trikrát prehrával o gól, ale nakoniec vďaka gólom Joela Armiu a Josha Andersona z tretej tretiny zdolal St. Louis 5:4, aby si ukončil sedemzápasovú sériu prehier. Armia skóroval aj v prvej tretine, presadili sa aj Kirby Dach a Cole Caufield. Jevgenij Dadonov, Jake Evans a Nick Suzuki dvakrát asistovali a Jake Allen urobil 18 zákrokov. Jeho náprotivok Jordan Binnington ich urobil o štyri viac. Brandon Saad, Alexej Toropčenko, Nikita Alexandrov a Pavel Bučnevič strelili góly Blues. Alexandrov k svojmu prvému gólu kariéry pridal aj asistenciu, dve asistencie zaznamenal Tyler Pitlick. Domáci Juraj Slafkovský nebodoval už v 11. zápase po sebe. Na ľade strávil 12 minút a pripísal si dva mínusové body. Bol to jeho 40. zápas v aktívnej zostave prvého tímu, vďaka čomu mu bude pripísaná oficiálne prvá sezóna v NHL. Bude tak o rok bližšie k tomu, aby sa stal neobmedzeným voľným hráčom.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. J. Armia (MTL), 2. J. Evans (MTL), 3. J. Drouin (MTL)

CBJ - CAR 4:3 SN

Marčenko dosiahol hetrik, o výhre Columbusu rozhodol Johnson

Kirill Marčenko dosiahol hetrik a Kent Johnson premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Columbus zdolal Carolinu 4:3 a natiahol jej sériu prehier na tri zápasy. Johnson si z duelu odniesol aj dve asistencie, Joonas Korpisalo 39 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Max Pacioretty, ktorý hral svoj druhý zápas v sezóne, a raz dvojbodový Brady Skjei. Antti Raanta urobil 15 zákrokov. Martin Nečas prišiel o sedemzápasovú bodovú sériu.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. K. Marchenko (CBJ), 2. J. Korpisalo (CBJ), 3. K. Johnson (CBJ)

TOR - DET 4:1

Marner dosiahol 500. bod pri výhre nad Red Wings

Mitchell Marner skóroval, aby dosiahol svoj 500. bod v NHL, bodoval v 17. domácom zápase po sebe a pomohol Torontu zdolať Detroit 4:1. John Tavares strelil dva góly (druhý do prázdnej brány), Pontus Holmnerg jeden. Marner pridal aj asistenciu, dve si pripísal Morgan Rielly. Predísť tretej prehre v sérii pomohol s 22 zákrokmi aj Iľja Samsonov, na ktorého našiel recept len Jake Walman. Magnus Hellberg kryl 25 z 28 striel a Red Wings prehrali tretí zápas v sérii. Marner sa míľniku dočkal v 467. zápase kariéry. Skôr ho v lubovej histórii dosiahol len Auston Matthews (445 zápasov).

500. bod Marnera:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. J. Tavares (TOR), 3. I. Samsonov (TOR)

BUF - MIN 6:5 PP

Dahlin päťbodový pri tesnej výhre nad Wild

Victor Olofsson strelil svoj druhý gól zápasu v predĺžení, aby Buffalo zdolalo Minnesotu 6:5. Prvou hviezdou zápasu však bol Rasmus Dahlin, ktorý zaregistroval dva góly a tri asistencie. Gól a asistenciu si pripísa Dylan Cozens, gól strelil aj Tage Thompson a tri asistencie nazbieral Casey Mittelstadt. K ôsmej výhre z posledných deviatich duelov pomohol s 39 zákrokmi aj Ukko-Pekka Luukkonen. Prekonali ho Brandon Duhaim, Kirill Kaprizov, Ryan Hartman, Marcus Foligno a Joek Eriksson Ek. Hartman a Eriksson Ek pridali aj po asistenciu, Calen Addison asistoval dvakrát. Marc-Andre Fleury opustil duel s 31 zákrokmi. Bol to jeho 964. zápas kariéry, čím sa zaradil na piate miesto historického poradia pred Eda Belfoura. Teraz je pred ním Terry Sawchuk s 971 duelmi. Dahlin vyrovnal klubový rekord Phila Housleyho v počte bodov nazbieraných obrancom v jednom zápase.

Dahlin sa prezentoval aj takýmto zakončením:

Hviezdy duelu: 1. R. Dahlin (BUF), 2. C. Mittelstadt (BUF), 3. V. Olofsson (BUF)

OTT - SEA 4:8

Stützleho hetrik nestačil, Ottawa inkasovala od Seattlu osem gólov

Jordan Eberle a Andre Burakovsky zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby pomohli Seattlu natiahnuť víťaznú sériu na štyri zápasy triumfom 8:4 nad Ottawou. Gól a asistenciu zaregistrovali Matty Beniers, Vince Dunn, Justin Schultz a Daniel Sprong, po góle pridali Oliver Bjorkstrand a Jared McCann. Martin Jones čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonali dvaja hráči – Brady Tkachuk a Tim Stützle, ktorý strelil hetrik a pridal aj asistenciu. Thomas Chabot asistoval dvakrát. Anton Forsberg inkasoval tri góly z piatich striel a Cam Talbot ho vystriedal už v 16. minúte. Následne kryl 14 striel z 19.

Hviezdy duelu: 1. J. Eberle (SEA), 2. A. Burakovsky (SEA), 3. T. Stuetzle (OTT)

VGK - LAK 1:5

Fiala zahviezdil s hetrikom pri výhre nad Vegas

Kevin Fiala strelil tri góly a Pheonix Copley urobil 19 zákrokov, aby doviedli Los Angeles k výhre 5:1 nad Vegas. Z gólu sa tešili aj Matt Roy a Viktor Arvidsson, tri asistencie nazbieral Gabriel Vilardi, dve Blake Lizotte. Kings vyhrali druhý zápas z posledných troch. Copleyho o čisté konto pripravil v 58. minúte navrátilec Jonathan Marchessault. Logan Thompson inkasoval tri góly z 19 striel a Adin Hill zastavil v tretej tretine dve strely z troch. Golden Knights prišli o trojzápasovú víťaznú a štvorzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. K. Fiala (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. P. Copley (LAK)

EDM - COL 2:3 PP

Colorado otočilo zápas proti Oilers, aby si ukončilo sériu prehier

Nathan MacKinnon a Brad Hunt zmazali v tretej tretine dvojgólovú stratu, aby Cale Makar mohol v tretej minúte predĺženia rozhodnúť o výhre Colorada 3:2 nad Edmontonom, ktorou si obhajca titulu ukončil päťzápasovú sériu prehier. Makar v normálnom hracom čase pridal aj asistenciu, dve si z duelu odniesol Evan Rodrigues. Alexandar Georgiev čelil 30 strelám, z ktorých ho prekonal len Zach Hyman. Pri oboch jeho góloch asistoval Leon Draisaitl. Stuart Skinner opustil duel so 42 zákrokmi. Makar so štvrtým gólom v predĺžení v kariére vyrovnal klubový rekord Tysona Barrieho medzi obrancami.

MacKinnon zavelil k obratu skvelým prienikom:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. Z. Hyman (EDM), 3. S. Skinner (EDM)

SJS - BOS 2:4

Pastrňák pomohol Bruins k výhre nad Sharks

David Pastrňák strelil dva góly, vrátane víťazného, aby pomohol Bostonu k výhre 4:2 nad San Jose. Bruins bodovali v 13. zápase po sebe (10-0-3) aj vďaka gólom Craiga Smitha a Brada Marchanda, ktorý pridal aj dve asistencie. Dvakrát asistoval aj Patrice Bergeron, ktorý sa s 1013 bodmi v kariére posunul pred Phila Esposita na tretie miesto v historickom bodovaní klubu. Linus Ullmark pomohol k tretej výhre v sérii 27 zákrokmi. Prekonali ho Logan Couture a Mario Ferraro, zatiaľ čo James Reimer urobil 25 zákrokov. Sharks prehrali piaty z posledných šiestich zápasov a proti Bostonu nevyhrali už v desiatom stretnutí po sebe.

Marchand prekorčuľoval celé klzisko a skóroval:

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. P. Bergeron (BOS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Slafkovský (MTL) 11:58 0 0 0 -2 0 0 0
T. Tatar (NJD) 17:15 0 0 0 +1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies