Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
DAL
0
STL
0
po 1. tr.
ARI
1
EDM
1
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Černák a Fehérváry dopadli podobne, Ružička na tribúne + video

V sobotu sa v NHL odohralo až 14 zápasov. Napriek tomu boli v akcii len dvaja Slováci. Ani jeden nebodoval a netešil sa ani z výhry.

Highlighty noci
  • Černák ani Fehérváry nebodovali
  • Edmonton vyhral šiesty zápas po sebe, Colorado piaty
  • Coyotes prehrali 15. zápas vonku po sebe
  • McDavid strelil už 40. gól v sezóne
  • Wheeler dosiahol 900. bod v kariére
  • Ehlers vytvoril nový dánsky rekord
  • Aho dosiahol hetrik
  • Stauber pri debute v NHL vychytal výhru
  • Oettinger vychytal čisté konto
  • Lyon pretavil prvý štart v sezóne na výhru


CGY - TBL 6:3

Flames bez Ružičku zdolali Lightning, Černák nebodoval

Zo slovenského súboja v Calgary nič nebolo, pretože Adam Ružička sledoval výhru svojho tímu 6:3 nad Tampou Bay len z tribúny. Rasmus Andersson strelil gól a pridal dve asistencie, Noah Hanifin nazbieral tri asistencie a Dan Vladař kryl 21 striel. Do čierneho sa trafili aj Nazem Kadri, dvojbodový Tyler Toffoli a dvojbodový Dillon Dube, do prázdnej brány Jonathan Huberdeau a Blake Coleman. Mikael Backlund asistoval dvakrát. O góly hostí sa postarali Steven Stamkos, Vladislav Namestnikov a Anthony Cirelli, zatiaľ čo Andrej Vasilevskij zastavil 35 z 39 striel. Slovenský obranca Erik Černák si pripísal menší trest za hrubosť a mínusový bod. Odohral necelých 19 minút a prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi. Duel nedohral pre zranenie jeho spoluhráč Pat Maroon.

Hviezdy duelu: 1. R. Andersson (CGY), 2. T. Toffoli (CGY), 3. D. Dube (CGY)

VGK - WSH 6:2

Vegas si ukončilo sériu prehier triumfom nad Capitals

Z výhry sa netešil ani Martin Fehérváry, ktorý odohral necelých 18 minút so ziskom mínusového bodu, strely, bloku a dvoch bodyčekov pri prehre Washingtonu 2:6 s Vegas, ktoré si ukončilo trojzápasovú sériu prehier. Paul Cotter k tomu pomohol dvoma gólmi, Nicolas Roy gólom a dvoma asistenciami, Alec Martinez gólom a asistenciou. Skórovali aj Michael Amadio a Byron Froese, dve asistencie si pripísali Alex Pietrangelo a Chandler Stephenson. Logan Thompson čelil 22 strelám, z ktorých ho pokorili T.J. Oshie a Marcus Johansson. Darcy Kuemper inkasoval štyri góly z 18 striel a v strede zápasu striedal. Charlie Lindgren následne kryl sedem striel z deviatich. Capitals prehrali druhý zápas z posledných troch.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Cotter (VGK), 2. N. Roy (VGK), 3. A. Martinez (VGK)

BUF - ANA 6:3

Olofsson rozhodol o výhre Sabres nad Ducks

Buffalo v prvých dvoch tretinách prišlo dvakrát o vedenie, no v tretej tretine rozhodlo o svojej výhre 6:3 nad Anaheimom, keď strelilo tri góly. Viktor Olofsson strelil dva góly, vrátane víťazného. Dvojgólový bol aj Peyton Krebs, po góle strelili Dylan Cozens a Jeff Skinner. Alex Duch a Rasmus Dahlin asistovali dvakrát, Iľja Ľjubuškin dokonca trikrát. Ukko-Pekka Luukkonen zastavil 33 striel. Kým Sabres vyhrali druhý zápas po sebe a bodovali v posledných troch, Ducks prehrali šiesty zápas z posledných siedmich. Trevor Zegras mal prsty vo všetkých troch góloch – dva strelil, na gól Simona Benoita prihrával. John Gibson opustil duel s 33 zákrokmi. Dahlin zažil svoj 48. viacbodový zápas kariéry. Iba 11 obrancov v histórii NHL ich malo viac pred 23. narodeninami.

Cozens strelil pekný gól:

Hviezdy duelu: 1. V. Olofsson (BUF), 2. P. Krebs (BUF), 3. I. Lyubushkin (BUF)

FLA - MIN 5:3

Lyon pretavil prvý štart v sezóne na víťazstvo

Alex Lyon vo svojom prvom štarte v sezóne urobil 29 zákrokov, aby pomohol Floride k výhre 5:3 nad Minnesotou, ktorou si natiahla bodovú sériu na päť zápasov (4-0-1). Anton Lundell a Sam Reinhart zaznamenali po góle a asistenciu, strelecky sa presadili aj Eetu Luostarinen, Carter Verhaeghe a Gustav Forsling. Matt Boldy, Joel Eriksson Ek a Jared Spurgeon strelili góly Wild, ktorí prehrali druhý zápas po sebe. Boldy a Eriksson Ek pridali aj po asistencii, tri ich nazbieral Kirill Kaprizov. Filip Gustavsson inkasoval štyri góly z 26 striel – Reinhart skóroval do prázdnej brány. Floride sa zranili Aaron Ekblad a Sam Bennett. Nemalo by ísť však o nič vážne.

Hviezdy duelu: 1. G. Forsling (FLA), 2. A. Lyon (FLA), 3. J. Eriksson Ek (MIN)

DET - PHI 1:2

Hart doviedol Flyers k výhre nad Red Wings

Carter Hart predviedol 30 zákrokov a Noah Cates strelil víťazný gól, aby Philadelphia zdolala Detroit 2:1. Flyers zblokovali až 31 striel, osem Ivan Provorov. K piatej výhre z posledných siedmich zápasov pomohol gólom aj Scott Laughton, ktorý v strede tretej tretiny otvoril skóre. Jediný gól Red Wings, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, strelil 43 sekúnd pred koncom tretej tretiny Lucas Raymond. Ville Husso opustil duel s 23 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Hart (PHI), 2. S. Laughton (PHI), 3. L. Raymond (DET)

CBJ - SJS 5:3

Nyquist rozhodol o výhre, ktorou si Columbus ukončil sériu prehier

Gustav Nyquist prelomil nerozhodný stav v 53. minúte, aby Columbus zdolal San Jose 5:3 napriek tomu, že prehrával 0:2 aj 2:3. Prvýkrát stratu zmazali Johnny Gaudreau a Boone Jenner, druhýkrát Patrik Laine. Sean Kuraly ešte pridal poistku do prázdnej brány. Nyquist a Gaudreau pridali aj po asistencii, dve ich zaznamenali Nick Blankenburg a Kent Johnson. Ukončiť trojzápasovú sériu prehier pomohol s 22 zásahmi aj Joonas Korpisalo. Prekonali ho Timo Meier, Nick Bonino a dvojbodový Nico Sturm. Kaapo Kahkonen kryl 24 z 28 striel. Sharks prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. G. Nyquist (CBJ), 2. P. Laine (CBJ), 3. J. Gaudreau (CBJ)

MTL - TOR 3:2 PP

Pitlick rozhodol v predĺžení o výhre nad Maple Leafs

Rem Pitlick skóroval v tretej minúte predĺženia, aby Montreal otočil zápas proti Torontu a vyhral ho pomerom 3:2. Na góly Marka Giordana a Calleho Jarnkroka reagovali Josh Anderson a Rafael Harvey-Pinard. Pitlick si pripísal aj asistenciu a k tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol Sam Montembeault 36 zákrokmi. Jeho náprotivok, Iľja Samsonov, ich urobil 28. Giordano sa stal druhým obrancom Maple Leafs za ostatných 25 rokov, ktorý skóroval v úvodnej minúte zápasu. Dokázal to aj Morgan Rielly – dvakrát.

Hviezdy duelu: 1. S. Montembeault (MTL), 2. R. Harvey-Pinard (MTL), 3. J. Anderson (MTL)

OTT - WPG 1:5

Wheeler dosiahol 900. bod v NHL pri výhre nad Senators

Blake Wheeler zaznamenal gól a dve asistencie, aby pokoril métu 900 bodov v NHL a pomohol Winnipegu k triumfu 5:1 nad Ottawou, ktorá si pripísala tretiu prehru po sebe. Jets vyhrali druhý zápas z posledných troch aj vďaka dvom gólom Marka Scheifeleho a jednému Nikolaja Ehlersa a Colea Perfettiho. Ehlers pridal aj dve asistencie, Scheifele jednu. Connora Hellebuyka prekonal z 26 striel len Josh Norris, ktorý vyrovnával na 1:1. Anton Forsberg urobil tiež 25 zákrokov. Wheeler odohral v NHL 1084 zápasov so ziskom 308 gólov a 592 asistencií. Ehlers so 167. gólom v kariére predbehol Fransa Nielsena na čele historického poradia Dánov v NHL.

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele (WPG), 2. N. Ehlers (WPG), 3. B. Wheeler (WPG)

NYI - CAR 2:5

Aho rozhodol s hetrikom o výhre nad trápiacimi sa Islanders

Carolina prišla o dvojgólové vedenie, ktoré vypracovali dvojbodový Jordan Staal a Jesper Fast. Potom však Sebastian Aho strelil tri góly, aby doviedol Carolinu k výhre 5:2 nad Islanders. Hetrik spečatil gólom do prázdnej brány. Na dva góly mu prihrával Teuvo Teräväinen a k natiahnutiu bodovej série na päť zápasov (4-0-1) pomohol aj Frederik Andersen s 29 zásahmi. Prekonali ho Simon Holmstrom a Brock Nelson. Iľja Sorokin kryl 21 striel, ale štvrtej prehre newyorského tímu v sérii nezabránil.


Hviezdy duelu: 1. S. Aho (CAR), 2. J. Staal (CAR), 3. B. Nelson (NYI)

DAL - ARI 4:0

Oettinger vynuloval trápiacich sa Coyotes

Jake Oettinger zneškodnil všetkých 33 striel, aby so štvrtým čistým kontom v sezóne a druhým za ostatných päť dní doviedol Dallas k výhre 4:0 nad Arizonou, ktorá prehrala vonku 15. zápas po sebe a celkovo 11 z posledných 12. Radek Faksa strelil dva góly, po jednom pridali Jamie Benn a Wyatt Johnston. Miro Heiskanen dvakrát asistoval. Connor Ingram opustil zápas s 35 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. R. Faksa (DAL), 2. J. Oettinger (DAL), 3. J. Benn (DAL)

STL - CHI 3:5

Stauber, Dickinson doviedli Chicago k výhre nad Blues

Jaxson Stauber zažil vydarený debut v NHL, keď s 29 zákrokmi doviedol Chicago k výhre 5:3 nad St. Louis, ktoré sa snažili vyhrať tretí zápas po sebe. Ten vyhrali nakoniec Blackhawks, ktorým k tomu gólmi pomohli Jason Dickinson, Sam Lafferty, Reese Johnson, Andreas Athanasiou a Max Domi. Dickinson pridal aj dve asistencie, Lafferty jednu. Jordan Kyrou, Ivan Barbašov a Nick Leddy strelili góly Blues, prví dvaja menovaní pridali aj po asistencii. Jordan Binnington inkasoval štyri góly zo siedmich striel, Thomas Greiss následne urobil 10 zákrokov. St. Louis malo v predošlých 11 vzájomných dueloch bilanciu 9-0-2.

Hviezdy duelu: 1. J. Dickinson (CHI), 2. I. Barbashev (STL), 3. S. Lafferty (CHI)

NSH - LAK 5:3

Predators strelili tri góly v tretej tretine, aby zdolali Kings

Nashville prišiel o dvojgólové vedenie a do tretej tretiny vstupoval za stavu 2:3. Potom však skórovali Ryan Johansen, Matt Duchene a Cole Smith, ktorí rozhodli o výhre 5:3 nad Los Angeles. Duchene skóroval aj v prvej tretine, len 20 sekúnd po góle Mikaela Granlunda. Johansen a Granlund pridali aj po asistencii, dve nazbierali Alexandre Carrier a Cody Glass, tri Roman Josi. Juuse Saros pomohol k tretej výhre z posledných štyroch duelov 31 zákrokmi. Nedarilo sa Pheonixovi Copleymu, ktorý striedal už po 39 sekundách hry, keď kapituloval dvakrát z troch striel. Jonathan Quick následne kryl 22 z 25 striel. O góly Kings, ktorí prehrali tretí zápas po sebe, sa postarali dvojbodový Sean Durzi, Adrian Kempe a Quinton Byfield. Anže Kopitar dvakrát asistoval. Duel od úvodu tretej tretiny viedol len jeden hlavný rozhodca – Francois St. Laurent utrpel zranenie nohy.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (NSH), 2. R. Johansen (NSH), 3. M. Granlund (NSH)

SEA - COL 1:2 SN

Francouz a MacKinnon rozhodli o výhre nad Kraken

Nathan MacKinnon uspel v nájazdoch ako jediný, aby rozhodol o výhre Colorada 2:1 nad Seattlom. Pavel Francouz zastavil všetky tri nájazdy po tom, čo predviedol 26 zákrokov. K natiahnutiu víťaznej série na päť zápasov pomohol aj Alex Newhook, ktorý v strede druhej tretine otvoril skóre zápasu. Už o minútu neskôr ho však vyrovnal Ryan Donato. Philipp Grubauer opustil zápas s 26 zásahmi a Kraken prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. P. Francouz (COL), 3. P. Grubauer (SEA)

VAN - EDM 2:4

McDavid pomohol natiahnuť sériu výhier 40. gólom

Connor McDavid už v 48. zápase sezóny dosiahol svoj 40. gól, aby to dokázal najrýchlejšie z aktívnych hráčov. Prekonal zápis Austona Matthewsa (49 zápasov v 2021/22), natiahol si bodovú sériu na 10 zápasov a pomohol k výhre 4:2 nad Vancouverom, ktorou si Edmonton natiahol víťaznú sériu na šesť zápasov. Pripísal si aj asistenciu. Gól a tri asistencie zaznamenal Zach Hyman, gól a dve asistencie Ryan Nugent-Hopkins. Skóroval aj Leon Draisaitl a Stuart Skinner kryl 27 striel. Prekonali ho Andrej Kumenko a J.T. Miller. Quinn Hughes dvakrát asistoval, Spencer Martin kryl 25 z 28 striel – Nugent-Hopkins skóroval do prázdnej brány. Canucks prehrali tretí zápas po sebe a 10. z posledných 12.

McDavid strelil svoj 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. Z. Hyman (EDM), 2. Q. Hughes (VAN), 3. R. Nugent-Hopkins (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 17:48 0 0 0 -1 0 1 2
E. Černák (TBL) 18:49 0 0 0 -1 2 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Černák mal dôvod na radosť, Matthews poslednú šancu na 70. gól! + videoHlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies