Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Štyria Slováci v akcii: Fehérváry bodoval, Kelemen debutoval v NHL!

V 11 zápasoch utorkového programu NHL sme videli aj štyroch Slovákov, vrátane jedného debutanta. Do bodovania sa zapísal len Martin Fehérváry.

Highlighty noci
  • Fehérváry bodoval, Kelemen debutoval, hrali aj Černák a Tatar
  • Boston vytvoril nový rekord NHL a vyhral 6. zápas po sebe
  • Colorado vyhralo 6. zápas po sebe
  • Lightning vyhrali 10. zápas doma po sebe
  • Buffalo uspelo v St. Louis po prvýkrát od roku 2009
  • Letang a Pastrňák štvorbodoví
  • Vasilevskij vychytal 250. víťazstvo v kariére
  • Lyon urobil 42 zákrokov, Mrázek 43
  • Tocchet zažil víťazný debut na lavičke Canucks


ARI - ANA 2:5

Kelemen nezažil víťazný debut v NHL

Slovenský útočník Miloš Kelemen zažil svoju premiéru v NHL. Odohral 10 minút, počas ktorých sa prezentoval jednou strelou na bránu a troma bodyčekmi. Absolvoval aj jedno buly, ktoré prehral. Prehral aj jeho tím – Arizona nestačila na Anaheim pomerom 2:5, aby prehrala tretí zápas z posledných štyroch a 12. z posledných 14. Jej góly strelili Nick Schmaltz a dvojbodový Barrett Hayton. Connora Ingrama zo 42 striel prekonal dvakrát Cam Fowler, ktorý pridal aj asistenciu. K druhej výhre Ducks z posledných troch zápasov pomohli gólmi aj Adam Henrique, dvojbodový Frank Vatrano a trojbodový Troy Terry. Anthony Stolarz zneškodnil 37 striel.


Hviezdy duelu: 1. C. Fowler (ANA), 2. T. Terry (ANA), 3. B. Hayton (ARI)

COL - WSH 3:2

Fehérváry bodoval, no Colorado si natiahlo bodovú sériu

Alexandar Georgiev urobil 37 zákrokov a Colorado odolalo Washingtonu, ktorý ho v tretej tretine prestrieľal 15:3, aby si natiahlo víťaznú sériu na šesť zápasov výhrou 3:2. Víťazný gól strelil Alex Newhook, pred ktorým skórovali aj Artturi Lehkonen a Andrew Cogliano. Logan O’Connor zaznamenal dve asistencie a Nathan MacKinnon vďaka jednej dosiahol na métu 700 bodov v NHL. Darcy Kuemper proti svojmu niekdajšiemu tímu urobil 23 zákrokov. Conor Sheary a Alex Ovečkin strelili góly Capitals, ktorí prehrali piaty zápas z posledných siedmich. V zápase sa im zranil Tom Wilson. Sheary skóroval po strele Martina Fehérváry, ktorý zaznamenal už svoju šiestu asistenciu v sezóne. Odohral v nej 38 duelov. Vlani zaznamenal deväť asistencií v 79 stretnutiach. V utorok odohral rovných 17 minút aj s dvoma strelami, blokom a troma bodyčekmi. Domáci tréner Jared Bednar sa vo svojom 500. zápase stal trénerom s najväčším počtom výhier v histórii Nordiques/Avalanche. S 266 triumfami predbehol Michela Bergerona.

Článok pokračuje pod reklamou

Fehérváryho šiesta asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Georgiev (COL), 2. L. O'Connor (COL), 3. A. Newhook (COL)

TBL - MIN 4:2

Perry pomohol dvoma gólmi k výhre nad Wild

Z víťazstva sa tešil Erik Černák, ktorého Tampa Bay zdolala Minnesotu 4:2 aj zásluhou dvoch gólov Coreyho Perryho. Ten dvakrát vyrovnával stav predtým, ako Steven Stamkos v 55. minúte strelil víťazný gól. Poistku do prázdnej brány pridal Nikita Kučerov, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Po dve si pripísali Ross Colton a Michail Sergačov. Andrej Vasilevskij zastavil 33 striel a zaknihoval 250. výhru v kariére v druhom najnižšom počte zápasov v histórii NHL (399, rýchlejšie to dokázal len Ken Dryden – 381 duelov). Prekonali ho Kirill Kaprizov a dvojbodový Joel Eriksson Ek. Marc-Andre Fleury kryl 35 z 38 striel. Dvakrát ho ohrozil aj Černák, ktorý spolu s Marcusom Folignom viedol zápas so siedmimi bodyčekmi. Predviedol aj dva bloky, pričom odohral zhruba 19 a štvrť minúty. Oba tímy prehrali svoje predošlé dva zápasy. Lightning však ťahajú doma desaťzápasovú víťaznú sériu. Klubovým rekordom je jedenásťzápasová.

Lightning ocenili Stamkosa za 500. gól kariéry:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. C. Perry (TBL), 3. R. Colton (TBL)

NJD - VGK 3:2 PP

Hamilton rozhodol o výhre Devils nad Golden Knights

Dougie Hamilton najskôr v 59. minúte vynútil nadstavený čas a následne v ňom využil presilovku na rozhodnutie o výhre New Jersey 3:2 nad Vegas. V normálnom hracom čase skóroval aj Ondřej Palát, Jack Hughes dvakrát asistoval. Vítek Vaněček pomohol natiahnuť bodovú sériu Devils na osem zápasov (7-0-1) 28 zákrokmi i jednou asistenciou. V druhej tretine kapituloval dvakrát v rozmedzí necelých troch minút. Prekonali ho Ben Hutton a William Karlsson. Logan Thompson opustil duel s 33 zásahmi a Golden Knights si pripísali piatu prehru z posledných šiestich zápasov. Slovenský útočník Tomáš Tatar nebodoval v štvrtom zápase po sebe. Odohral 15 a štvrť minúty s jednou strelou na bránu.

Hviezdy duelu: 1. D. Hamilton (NJD), 2. V. Vaněček (NJD), 3. O. Palát (NJD)

MTL - BOS 2:4

Boston vytvoril rekord NHL výhrou nad Canadiens

Patrice Bergeron prelomil nerozhodný stav tri minúty pred koncom tretej tretiny, aby Boston zdolal Montreal 4:2 a stal sa tímom, ktorý v histórii NHL dosiahol 80 bodov v sezóne najrýchlejšie – len v 47 dueloch. Predošlý rekord držali Canadiens (1943/44) a Flyers (1979/80) so 49 zápasmi. Natiahnuť víťaznú sériu na šesť zápasov pomohol David Pastrňák gólom do prázdnej brány a troma asistenciami. David Krejčí zaznamenal gól a asistenciu, Taylor Hall gól a Jeremy Swayman 20 zákrokov. Oba góly Canadiens, ktorí prehrali druhý zápas z posledných troch, strelil Kirby Dach. Sam Montembeault kryl 25 z 28 striel. Kanadský tím prehral s Bruins ôsmy vzájomný zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. S. Montembeault (MTL), 3. K. Dach (MTL)

PIT - FLA 7:6 PP

Letang zažiaril pri návrate do akcie

Kris Letang zaznamenal dva góly a dve asistencie vo svojom prvom zápase od 28. decembra. Hviezdny obranca aj rozhodol v poslednej minúte nadstaveného času o výhre Pittsburghu 7:6 nad Floridou. Gól a dve asistencie zaznamenali Sidney Crosby, Danton Heinen a Jevgenij Malkin, gól a asistenciu Drew O’Connor a skóroval aj Rickard Rakell. Ryan Poehling dvakrát asistoval a Casey DeSmith urobil 33 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Carter Verhaeghe, raz Colin White, Matthew Tkachuk, Sam Reinhart a Aaron Ekblad. Tkachuk a Reinhart pridali aj po asistencii, dve si pripísal Ekblad. Aleksander Barkov tiež dvakrát asistoval a Alex Lyon kryl 42 striel. Penguins bodovali v treťom zápase po sebe (2-0-1), Panthers prehrali posledné dva zápasy. Letang s 31 bodmi získanými v predĺžení vyrovnal Erika Karlssona na čele historického poradia obrancov.

Hviezdy duelu: 1. K. Letang (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. C. Verhaeghe (FLA)

PHI - LAK 3:4 PP

Kings zdolali Flyers, Fiala skóroval v predĺžení

Dvojbodový Kevin Fiala skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Los Angeles zdolalo Philadelphiu 4:3. Anže Kopitar strelil dva góly, Samuel Fagemo jeden a Pheonix Copley urobil 28 zákrokov. Z domácich hráčov sa tešili z gólov Rasmus Ristolainen, Wade Allison a dvojbodový James van Riemsdyk. Dve asistencie si pripísal Ivan Provorov a 34 zákrokov predviedol Carter Hart. Hosťujúci Drew Doughty zaznamenal asistenciu, aby sa stal druhým aktívnym obrancom NHL po Ryanovi Suterovi s minimálne 13 sezónami s 30 bodmi. Suter ich má 14.

Hviezdy duelu: 1. K. Fiala (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. I. Provorov (PHI)

DET - SJS 3:2 PP

Copp rozhodol v predĺžení o výhre nad Sharks

Andrew Copp skóroval 25 sekúnd po začatí predĺženia, aby Detroit zdolal San Jose 3:2 a pripísal si druhú výhru z posledných troch stretnutí. Michael Rasmussen zaznamenal gól a asistenciu, do čierneho sa trafil aj Adam Erne. Sharks prehrali tretí zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich. Dvakrát dokázali zmazať stratu – zásluhou Tima Meiera a Logana Couturea. Erik Karlsson prihrával na oba góly. Kým Ville Husso pomohol k výhre 28 zásahmi, James Reimer ich urobil 32. Domáci Dylan Larkin zaznamenal asistenciu, ktorá bola jeho 400. bodom kariéry.

Hviezdy duelu: 1. A. Copp (DET), 2. M. Rasmussen (DET), 3. E. Karlsson (SJS)

STL - BUF 3:5

Thompson pomohol Sabres k vzácnej výhre

Tage Thompson strelil gól a pridal dve asistencie, aby si Buffalo natiahlo bodovú sériu na päť zápasov a víťaznú na štyri triumfom 5:3 nad St. Louis, kde uspelo po prvýkrát od 27. decembra 2009. Ukončiť deväťzápasovú séru prehier v Enterprise Center pomohli gólom a asistenciou Jeff Skinner a Alex Tuch, gólom Dylan Cozens a Owen Power, 25 zákrokmi Ukko-Pekka Luukkonen. Z domácich sa presadili Ivan Barbašov, Brayden Schenn a Jordan Kyrou, zatiaľ čo Justin Faulk a Torey Krug zaznamenali po dve asistencie. Jordan Binnington opustil duel s 26 zásahmi. Do akcie sa vrátil Vladimir Tarasenko, ktorý sa prezentoval piatimi strelami.

Sabres strelili dva góly za 25 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. T. Thompson (BUF), 2. A. Tuch (BUF), 3. J. Faulk (STL)

NSH - WPG 2:1

Jeannot rozhodol o výhre nad Jets

Tanner Jeannot prelomil nerozhodný stav v šiestej minúte tretej tretiny, aby si ukončil 38-zápasové gólové suchoty a rozhodol o výhre Nashvillu 2:1 nad Winnipegom. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol gólom aj Cody Glass, zatiaľ čo Juuse Saros kryl 32 striel. Connor Hellebuyck urobil 39 zákrokov a skóre stretnutia otvoril Pierre-Luc Dubois. Duel pre zranenie nedohral domáci obranca Alexandre Carrier.

Hviezdy duelu: 1. T. Jeannot (NSH), 2. C. Glass (NSH), 3. J. Saros (NSH)

VAN - CHI 5:2

Tocchetov víťazný debut na lavičke Canucks

Rick Tocchet zažil úspešný debut na lavičke Vancouveru, keď jeho noví zverenci zdolali Chicago 5:2. Andrej Kuzmenko dvakrát vyrovnával stav a následne Dakota Joshua a Sheldon Dries strelili dva góly za 34 sekúnd, aby pomohli ukončiť trojzápasovú sériu prehier. Výhru spečatil gólom do prázdnej brány Bo Horvat. Elias Pettersson a Luke Schenn dvakrát asistovali, Collin Delia kryl 12 striel. Viac práce mal Petr Mrázek, ktorý zastavil 43 zo 47 striel. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Patrick Kane a Sam Lafferty.

Hviezdy duelu: 1. A. Kuzmenko (VAN), 2. D. Joshua (VAN), 3. E. Pettersson (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 19:12 0 0 0 0 0 2 7
T. Tatar (NJD) 15:15 0 0 0 0 0 1 0
M. Fehérváry (WSH) 17:00 0 1 1 0 0 2 3
M. Kelemen (ARI) 10:04 0 0 0 0 0 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies