Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Černák putoval pod sprchy, Crosby prekonal Mikitu

Sobota v NHL bola bohatá na zápasy, no nie na počet Slovákov v akcii. Zahral si len Erik Černák, ktorý sa tešil z rekordného víťazstva svojho tímu.

Highlighty noci
  • Černák viedol zápas s piatimi bodyčekmi
  • Lightning si vytvorili nový rekord s 12. výhrou doma po sebe
  • Seattle zdolal po prvýkrát Columbus
  • Za Edmonton si zachytal pohotovostný brankár
  • Crosby v historickom bodovaní prekonal Stana Mikitu
  • Forsberg a Hart vychytali čisté kontá
  • Varlamov urobil 44 zákrokov, Ingram 43, Hart 40
  • Couture päťbodový


TBL - LAK 5:2

Černák sledoval záver víťazného duelu z úzadia

Jediný Slovák v akcii, Erik Černák, odohral necelých 18 minút s jedným streleckým pokusom a piatimi bodyčekmi, s ktorými viedol zápas Tampy Bay proti Los Angeles. Víťazstvo 5:2 dopozeral z úzadia, pretože ho rozhodcovia v 59. minúte spolu s Phillipom Danaultom poslali predčasne pod sprchy, keď medzi nimi došlo pred buly k ústnej prestrelke a mohol sa rysovať aj pästný súboj. Prvou hviezdou zápasu bol Nick Perbix, ktorý nazbieral tri asistencie. K tretej výhre v sérii však pomohli aj góly Braydena Pointa, Pierre-Edouarda Bellemareho, Coreyho Perryho, Rossa Coltona a Victora Hedmana, ako aj 26 zákrokov Andreja Vasilevského. Toho pokorili len Jaret Anderson-Dolan a Danault. Jonathan Quick opustil duel s 20 zákrokmi. Lightning si vytvorili nový tímový rekord s 12. domácou výhrou po sebe. Steven Stamkos zaznamenal asistenciu, aby bodoval v 11. zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. N. Perbix (TBL), 2. R. Colton (TBL), 3. C. Perry (TBL)

COL - STL 4:2

Avalanche sa vrátili na víťaznú koľaj, Blues opäť prehrali

Alexandar Georgiev urobil 26 zákrokov a štyria rôzni hráči skórovali, aby Colorado zdolalo St. Louis 4:2 a vyhralo siedmy zápas z posledných ôsmich. Z gólov sa tešili Alex Newhook, J.T. Compher, Evan Rodrigues a Matt Nieto (do prázdnej brány), Logan O’Connor dvakrát asistoval. Blues, ktorí prehrali štvrtý zápas po sebe, znížili stav až keď prehrávali už 0:3. Postarali sa o to Brayden Schenn a Ivan Barbašov. Jordan Binnington inkasoval vo svojom 200. zápase kariéry tri góly z 30 striel. Zaujímavé je, že Newhook skóroval v dvoch sezónach po sebe v deň svojich narodenín. V histórii Avalanche/Nordiques sa to nikomu inému nepodarilo. Cale Makar vďaka asistencii bodoval už v ôsmich zápasoch po sebe.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Newhook (COL), 2. L. O'Connor (COL), 3. E. Rodrigues (COL)

FLA - BOS 4:3 PP

Florida v samom závere zápasu zaskočila Boston

Sam Reinhart skóroval 17 sekúnd po začatí predĺženia po tom, čo Aleksander Barkov vyrovnal stav 3 sekundy pred koncom tretej tretiny, aby Florida zdolala Boston 4:3 a ukončila si trojzápasovú sériu prehier. V normálnom hracom čase skórovali aj Brandon Montour, ktorý bodoval už v deviatom zápase po sebe, a Sam Bennett. Barkov pridal aj dve asistencie a bodoval už v 11. zápase po sebe. Dve asistencie si pripísal aj Matthew Tkachuk. Alex Lyon kryl 37 striel, Jeremy Swayman 33. O góly Bruins, ktorí prehrali druhý zápas po sebe po šesťzápasovej víťaznej sérii, sa postarali Craig Smith, Charlie Coyle a David Pastrňák.

Barkov vynútil predĺženie v posledných sekundách:

Hviezdy duelu: 1. A. Lyon (FLA), 2. A. Barkov (FLA), 3. S. Reinhart (FLA)

WPG - PHI 0:4

Hart vychytal prvé čisté konto v sezóne, Flyers zdolali Jets

Carter Hart urobil 40 zákrokov, aby po prvýkrát v sezóne a po štvrtýkrát v kariére vychytal nulu. V sobotu doviedol Philadelphiu k výhre 4:0 nad Winipegom, ktorý prehral tretí zápas po sebe. Flyers odvrátili hrozbu štvrtej prehry v sérii aj vďaka gólom Noaha Catesa, Kieffera Bellowsa, Owena Tippetta a Tonyho DeAngela. Cates a Tippett pridali aj po asistencii, Rasmus Ristolainen ich zaznamenal dve. Connor Hellebuyck inkasoval štyri góly z 30 striel a v tretej tretine ho nahradil David Rittich, ktorý urobil tri zákroky.

Hviezdy duelu: 1. C. Hart (PHI), 2. O. Tippett (PHI), 3. N. Cates (PHI)

OTT - MTL 5:0

Forsberg doviedol Senators k výhre nad Canadiens

Anton Forsberg zneškodnil všetkých 28 striel, aby s druhým čistým kontom sezóny a tretím kariéry doviedol Ottawu k tretej výhre v sérii. Tentoraz zdolala pomerom 5:0 Montreal, ktorý prehral tretí zápas po sebe. Sam Montembeault čelil 35 strelám, z ktorých ho prekonali Alex DeBrincat, Derick Brassard a dvakrát Claude Giroux, ktorý pridal aj asistenciu. Mathieu Joseph skóroval do prázdnej brány a Nick Holden si pripísal dve asistencie. Debut v NHL zažil osemnásťročný útočník Canadiens Owen Beck. Odohral necelých desať minút. Po prvýkrát od ročníka 1984/85 (Stephane Richer, Petr Svoboda) si za tradičný tím zahrali v jednej sezóne dvaja osemnásťroční mladíci (aj Juraj Slafkovský).

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (OTT), 2. A. Forsberg (OTT), 3. J. Sanderson (OTT)

PIT - SJS 4:6

Couture päťbodový, Sharks si v Pittsburghu ukončili sériu prehier

Logan Couture si vytvoril osobné maximum s piatimi bodmi, keď dvoma gólmi a troma asistenciami pomohol k výhre San Jose 6:4 nad Pittsburghom. Strelil aj víťazný gól. Alexander Barabanov zaznamenal gól a dve asistencie, Erik Karlsson gól a asistenciu a ukončiť štvorzápasovú sériu prehier pomohli gólmi aj Michael Eyssimont a Noah Gregor. Marc-Edouard Vlasic si pripísal dve asistencie, Kaapo Kahkonen 37 zásahov. Jevgenij Makin strelil dva góly a pridal asistenciu, Sidney Crosby mal bilanciu 1+1. Skóroval aj Ryan Poehling a Casey DeSmith inkasoval päť gólov z 31 striel – Couture strelil svoj druhý gól do prázdnej brány. Penguins prehrali druhý zápas po sebe a štvrtý z posledných šiestich. Prišli aj o štvorzápasovú bodovú sériu. Crosby v kariére nazbieral už 1469 bodov (541+928) v 1157 dueloch. V historickom bodovaní NHL sa tak dostal na 15. miesto pred Stana Mikitu (1467 bodov v 1396 dueloch). Duel pre zranenie nedohral hosťujúci Nico Sturm.

O výhre rozhodol takýto bizarný gól:

Hviezdy duelu: 1. L. Couture (SJS), 2. J. Malkin (PIT), 3. A. Barabanov (SJS)

NYI - VGK 2:1 PP

Varlamov doviedol Islanders k výhre nad Golden Knights

Semion Varlamov predviedol 44 zákrokov, aby položil základy víťazstva Islanders 2:1 nad Vegas. Zneškodnil aj trestné strieľanie Williama Carriera v nadstavenom čase. O výhre rozhodol v poslednej minúte predĺženia Mathew Barzal, ktorý skóroval po prvýkrát od 5. januára. V normálnom hracom čase skóroval Anders Lee, na ktorého gól odpovedal Carrier. Logan Thompson urobil 35 zákrokov. Kým New York vyhral druhý zápas po sebe, Golden Knights prehrali posledné štyri a sedem z posledných ôsmich.

Smith nevyužil takúto tutovku:

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. A. Lee (NYI), 3. S. Varlamov (NYI)

MIN - BUF 3:2 SN

Fleury, Wild ukončili víťaznú sériu Sabres

Mats Zuccarello, Kirill Kaprizov a Frederick Gaudreau uspeli v nájazdoch, kým Marc-Andre Fleury v nich kapituloval len raz, aby Minnesota ukončila Buffalu päťzápasovú víťaznú sériu triumfom 3:2. Fleury predviedol aj 29 zákrokov a v normálnom hracom čase skórovali Joel Eriksson Ek a Jared Spurgeon. Sabres, ktorí stále ťahajú sedemzápasovú bodovú sériu (5-0-2), dvakrát viedli zásluhou Jacka Quinna a Zemgusa Girgensonsa. Ukko-Pekka Luukkonen opustil duel s 33 zákrokmi.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. F. Gaudreau (MIN), 2. J. Spurgeon (MIN), 3. M. Fleury (MIN)

SEA - CBJ 3:1

Seattle po prvýkrát v histórii zdolal Columbus

Eeli Tolvanen skóroval v treťom zápase po sebe, keď nadviazal na góly Morgana Geekieho a Alexa Wennberga, aby pomohol k výhre Seattlu 3:1 nad Columbusom, ktorý najnovší tím na mape NHL zdolal historicky po prvýkrát. K druhej výhre z posledných troch zápasov pomohol aj Philipp Grubauer, ktorého z 25 striel prekonal len Kent Johnson. Elvis Merzlikins urobil 28 zákrokov a Blue Jackets ukončili výjazd s bilanciou 1-2-1. Wennberg hral vo svojom 600. zápase kariéry.

Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg (SEA), 2. M. Geekie (SEA), 3. P. Grubauer (SEA)

EDM - CHI 7:3

Oilers si natiahli bodovú sériu výhrou nad Chicagom

Connor McDavid, Zach Hyman a Leon Draisaitl zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby doviedli Edmonton k výhre 7:3 nad Chicagom, ktorou si kanadský tím natiahol bodovú sériu na osem zápasov (7-0-1). Dva góly strelil Tyson Barrie, po jednom pridali aj Evander Kane a dvojbodový Ryan McLeod. Dve asistencie si pripísali Ryan Nugent-Hopkins a Darnell Nurse. Jack Campbell zastavil 25 z 28 striel a do brány sa na dve a pol minúty postavil aj pohotovostný brankár Matthew Berlin, ktorý zastavil jednu strelu, ktorej čelil. O góly Blackhawks, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch, sa postarali Jason Dickinson, Jonathan Toews a dvojbodový Taylor Raddysh. Patrick Kane dvakrát asistoval a Petr Mrázek urobil 36 zákrokov.

Pohotovostný brankár v akcii:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. Z. Hyman (EDM), 3. L. Draisaitl (EDM)

ANA - ARI 2:1 PP

Zegras a Gibson rozhodli o výhre nad Coyotes

Trevor Zegras skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby Anaheim zdolal Arizonu 2:1 a vyhral tretí zápas po sebe. V druhej tretine stav vyrovnal Max Jones a pri oboch góloch asistoval John Klingberg. John Gibson urobil 32 zákrokov, vrátane veľkého proti šanci Jakoba Chychruna tri a štvrť minúty pred koncom. O jediný gól Coyotes sa postaral Nick Ritchie, zatiaľ čo si Connor Ingram vytvoril osobné maximum so 43 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Zegras (ANA), 2. J. Gibson (ANA), 3. M. Jones (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 17:47 0 0 0 0 10 1 5



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Všetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal poslal svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies