Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Štyria Slováci si natiahli série. Halák toto v sezóne ešte nezažil!

V NHL sa v prvý deň po prestávke odohralo šesť zápasov, v ktorých sme videli štyroch Slovákov. Všetci si natiahli svoje série.

Highlighty noci
  • Jaroslav Halák vychytal šiestu výhru po sebe
  • Ružička, Tatar a Černák opäť nebodovali
  • Vaněček vychytal 10. výhru po sebe
  • Horvat debutoval v drese Islanders
  • Vasilevskij kryl 42 striel, inkasoval 7 gólov
  • Matthew Tkachuk päťbodový, Verheaghe štvorbodový
  • Paul Maurice vyhral 800. zápas v NHL
  • Jamie Benn odohral svoj 1000. zápas v NHL
  • Fleury vyrovnal zápis legendárneho Sawchuka

NYR - CGY 5:4 PP

Halák opäť chytal a opäť vyhral. Ružička šnúru nepretrhol

Jaroslav Halák po prvýkrát v tejto sezóne odchytal dva zápasy Rangers po sebe. S 28 zákrokmi im pomohol k výhre 5:4 nad Calgary, aby si natiahol osobnú víťaznú sériu už na šesť zápasov. O tretej výhre New Yorku z posledných štyroch duelov, v ktorých zakaždým bodoval, rozhodol v druhej minúte predĺženia Alexis Lafreniere. Filip Chytil a Mika Zibanejad strelili v normálnom hracom čase po dva góly, druhý menovaný aj prihrával na víťazný gól. Artemij Panarin asistoval dvakrát. Haláka prekonali Blake Coleman, Tyler Toffoli, Andrew Mangiapane a Michael Stone. Coleman a Mangiapane pridali aj po asistencii a Jacob Markstrom kryl 28 striel. Slovenský útočník Adam Ružička nebodoval v 13. zápase po sebe. Odohral necelých desať minút a pripísal si jeden bodyček a 25% úspešnosť na buly. V zápase sme videli všetky tri bitky pondelkového programu.


Masívny bodyček Troubu na Kadriho:

Hviezdy duelu: 1. A. Lafreniere (NYR), 2. F. Chytil (NYR), 3. A. Mangiapane (CGY)

Článok pokračuje pod reklamou

FLA - TBL 7:1

Tkachuk päťbodový pri jednoznačnej výhre v derby

Slovenský obranca Erik Černák, ktorý nebodoval v šiestom zápase po sebe, nemá za sebou najlepší duel. Odohral len 14 minút a predviedol bodyček a blok, no zaznamenal aj štyri trestné minúty za nedovolené bránenie a sekanie, ako aj štyri mínusové body. Nedarilo sa ani jeho Tampe, ktorá prehrala s Floridou 1:7. Prvou hviezdou zápasu bol Matthew Tkachuk, ktorý zaznamenal dva góly a tri asistencie. Bilanciu 2+2 dosiahol Carter Verhaeghe, gól a dve asistencie si pripísal Sam Bennett a po góle pridali aj Eetu Luostarinen a Eric Staal. Aaron Ekblad dvakrát asistoval a Sergej Bobrovskij kryl 32 striel. Jeho krajan Andrej Vasilevskij inkasoval sedem gólov zo 49 striel a o jediný gól Lightning sa postaral Nikita Kučerov. Tréner domácich Paul Maurice zaknihoval svoju 800. výhru v NHL. Jeho tímu sa pri blokovaní strely zranil Aleksander Barkov.


Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. C. Verhaeghe (FLA), 3. S. Bobrovskij (FLA)

NJD - VAN 5:4 PP

Devils premárnili vedenie 4:1, nakoniec Canucks predsa zdolali

Svoje bodové suchoty si natiahol aj Tomáš Tatar, ktorý nebodoval v siedmom zápase po sebe. Jeho New Jersey prišlo o trojgólové vedenie, no nakoniec zdolalo Vancouver 5:4, keď Jesper Bratt skóroval v piatej minúte predĺženia. V normálnom hracom čase skórovali dvakrát Ondřej Palát a Jack Hughes, ktorý pridal aj asistenciu. Dougie Hamilton ich nazbieral tri, Fabian Zetterlund dve. Vítek Vaněček pomohol k štvrtej výhre z posledných piatich zápasov 26 zákrokmi. Osobnú víťaznú sériu si natiahol na 10 zápasov, čím sa priblížil na rozdiel dvoch výhier ku klubovému rekordu Martina Brodeura. Prekonali ho Andrej Kuzmenko, Luke Schenn, Curtis Lazar a Phillip Di Giuseppe. Schenn pridal aj asistenciu, po dve si pripísali Oliver Ekman-Larsson a Conor Garland. Collin Delia urobil 29 zákrokov a Canucks prehrali druhý zápas z posledných troch. Tatar v ňom odohral 14 a štvrť minúty a absolvoval aj jedno neúspešné vhadzovanie.

Bratt rozhodol o výhre:

Hviezdy duelu: 1. J. Hughes (NJD), 2. O. Palát (NJD), 3. J. Bratt (NJD)

PHI - NYI 1:2

Horvat zažil víťazný debut v drese Islanders

Semion Varlamov urobil 25 zákrokov a Kyle Palmieri a Mathew Barzal skórovali, aby Islanders zdolali Philadelphiu 2:1 a vyhrali tretí zápas po sebe. Bo Horvat vo svojej premiére v newyorskom drese odohral 19 minút so štyrmi strelami na bránu. „Nebudem klamať, ale dnes večer som bol naozaj nervózny. Vďaka chlapcom som sa cítil pohodlne, čo bolo skvelé. Ešte lepšie je, že sme vyhrali,“ poznamenal po zápase. O jediný gól Flyers, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, sa postaral Nicolas Deslauriers. Carter Hart urobil 28 zásahov.

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. K. Palmieri (NYI), 3. S. Varlamov (NYI)

DAL - ANA 3:2 SN

Seguin rozhodol v nájazdoch o výhre nad Ducks

Tyler Seguin premenil rozhodujúci samostatný nájazd a Jake Oettinger urobil 32 zákrokov, aby Dallas zdolal Anaheim 3:2 po tom, čo v tretej tretine prišiel v rozmedzí minúty a 26 sekúnd o dvojgólové vedenie. To vybudovali Nils Lundkvist a Roope Hintz. Zmazali ho Jakob Silfverberg a Adam Henrique. John Gibson kryl 39 striel a Troy Terry duel nedohral pre zranenie hornej časti tela. Kým Stars prišli o trojzápasovú sériu prehier, Ducks prišli o trojzápasovú sériu výhier. Domáci Jamie Benn odohral svoj 1000. zápas v NHL. Pred ním to v klubovej histórii dokázal len Mike Modano (1459). Jeho tím ťahá šesťzápasovú bodovú sériu (3-0-3).

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. J. Robertson (DAL), 3. J. Gibson (ANA)

ARI - MIN 3:2

Chychrun, Vejmelka pomohli k výhre nad Wild

Karel Vejmelka urobil 33 zákrokov, aby postavil základy víťazstva Arizony 3:2 nad Minnesotou, ktorá bola pre tím druhou z posledných troch zápasov. Jakob Chychrun strelil dva vyrovnávajúce góly a o triumfe rozhodol z úniku Jack McBain. Wild viedli po góloch Kirilla Kaprizova a Jonasa Brodina, no nakoniec tretiu výhru v sérii nezaknihovali. Marc-Andre Fleury opustil zápas s 33 zásahmi. Bol to jeho 971. zápas v NHL, čím vyrovnal zápis Terryho Sawchuka na štvrtom mieste historického poradia NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Chychrun (ARI), 2. J. McBain (ARI), 3. K. Vejmelka (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYR) 28/32 (87,5%) - - - - - - -
A. Ružička (CGY) 09:45 0 0 0 0 0 0 1
E. Černák (TBL) 13:56 0 0 0 -4 4 0 1
T. Tatar (NJD) 14:14 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies