Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Dvaja Slováci zo štyroch sa tešili, Bruins vyrovnali rekord NHL

V utorok sa v NHL odohralo deväť zápasov a v akcii boli aj štyria Slováci. Ani jeden však nebodoval.

Highlighty noci
  • Tatar, Studenič, Fehérváry ani Černák nebodovali
  • Bruins vyhrali 40. zápas a vyrovnali rekord NHL
  • Tampa opäť zdolala Colorado, Vasilevskij kryl 43 striel
  • Mandolese pri víťaznom debute urobil 46 zákrokov
  • Allen vychytal čisté konto


CBJ - NJD 2:3

Graves rozhodol 1,4 sekundy pred koncom o výhre Devils

Ryan Graves skóroval len 1,4 sekundy pred koncom tretej tretiny, aby New Jersey zdolalo Columbus 3:2 po tom, čo dvakrát prišlo o vedenie. Predtým raz aj asistoval. Skórovali aj Jegor Šarangovič a Jesper Bratt, na ktorých góly reagovali Johnny Gaudreau a dvojbodový Adam Boqvist. Vítek Vaněček pomohol k štvrtej výhre z posledných piatich zápasov, v ktorých Devils zakaždým bodovali, s 31 zákrokmi. Elvis Merzlikins ich urobil o dva menej. Blue Jackets prehrali piaty zápas z posledných šiestich. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral v zápase skoro 14 a pol minúty, ďalšie dve strávil na trestnej lavici za hákovanie. Prezentoval sa aj jedným bodyčekom. Vaněček má v posledných 12 dueloch bilanciu 11-0-1. Dlhšiu bodovú sériu ťahal v klubovej histórii len Martin Brodeur – trikrát 14-zápasovú.

Víťazný gól Gravesa:

Hviezdy duelu: 1. R. Graves (NJD), 2. A. Boqvist (CBJ), 3. V. Vaněček (NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

COL - TBL 3:4 SN

Stamkos rozhodol o ďalšej výhre Lightning v repríze finále

Steven Stamkos uspel v nájazdoch ako jediný, aby rozhodol o výhre Tampy Bay 4:3 nad majstrovským Coloradom, ktoré neúspešný finalista zdolal aj v druhom vzájomnom zápase v tejto sezóne. Stamkos si pripísal aj asistenciu. Nikto z jeho spoluhráčov nebol viacbodový. O góly sa postarali Nikita Kučerov, Anthony Cirelli a Vladislav Namestnikov, zatiaľ čo Andrej Vasilevskij zneškodnil 43 striel. Prekonali ho Arturri Lehkonen, dvojbodový Nathan MacKinnon a Denis Malgin. Alexandar Georgiev urobil 32 zákrokov. Avalanche prehrali tretí zápas z posledných štyroch aj napriek tomu, že viedli 2:0 a 3:2. Videli sme v ňom aj slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý ako jediný hráč tímu zaznamenal dva mínusové body. Na ľade strávil 16 a pol minúty a prezentoval sa aj štyrmi strelami a troma bodyčekmi. Jeho tím vyhral tretí zápas po sebe a bodoval v štvrtom zápase v sérii.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. B. Byram (COL)

WSH - CAR 2:3

Carolina zdolala Washington, Fehérváry s dvoma „mínuskami“

Carolina dvakrát prišla o vedenie, no nakoniec presilovkový gól dvojbodového Stefana Noesena rozhodol o jej výhre 3:2 nad Washingtonom hrajúcim bez Alexa Ovečkina. Skórovali aj Brent Burns a Paul Stastny, zásluhu na ôsmej výhre z posledných deviatich duelov mal aj Frederik Andersen, ktorý zastavil 34 striel, vrátane 13 v tretej tretine. Prekonali ho T.J. Oshie a Joe Snively, ktorý zaznamenal aj asistenciu po povolaní do prvého tímu. Darcy Kuemper kryl 27 striel. Slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý nebodoval v šiestom zápase po sebe, odohral 17 minút s jednou strelou, jedným bodyčekom, jedným blokom a dvoma mínusovými bodmi. Tímy sa opäť stretnú v sobotu v zápase zo Štadiónovej série.

Hviezdy duelu: 1. S. Noesen (CAR), 2. J. Snively (WSH), 3. F. Andersen (CAR)

DAL - BOS 2:3 PP

Pastrňák rozhodol v predĺžení o výhre nad Stars

David Pastrňák skóroval 76 sekúnd pred koncom predĺženia, aby Boston zdolal Dallas 3:2 a vyhral druhý zápas z posledných troch. Nadstavený čas vynútil Pavel Zacha. Obaja českí útočníci zaznamenali pri svojich góloch aj po asistencii. Skóroval aj Taylor Hall, Linus Ullmark kryl 29 striel. Bruins dosiahli 40. výhru v sezóne už v 53. zápase, čím vyrovnali ligový rekord Washingtonu z ročníka 2015/16. Jason Robertson zaznamenal gól a asistenciu, Roope Hintz skóroval a Joe Pavelski bodoval pri druhej prehre Stars po sebe. Jake Oettinger urobil 34 zákrokov. Slovenský útočník Marián Studenič odohral deväť a pol minúty s jedným mínusovým bodom a jedným bodyčekom. Tréner Bostonu Jim Montgomery absolvoval svoj prvý zápas v Dallase ako hlavný tréner po tom, čo ho miestny tím 10. decembra 2019 vyhodil.

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark (BOS), 2. J. Oettinger (DAL), 3. J. Robertson (DAL)

MTL - CHI 4:0

Allen doviedol Canadiens k výhre nad Blackhawks

Jake Allen zneškodnil všetkých 22 striel, aby so svojím prvým čistým kontom od 2. novembra 2021 a 24. v kariére doviedol Montreal k triumfu 4:0 nad Chicagom. Joel Armia a Christian Dvorak zaznamenali po góle a asistencii, skórovali aj Justin Barron a David Savard, Jonathan Drouin nazbieral tri asistencie. Kým Canadiens vyhrali tretí zápas po sebe, Blackhawks prehrali štvrtý z posledných piatich. Jaxson Stauber ho opustil s 27 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Drouin (MTL), 2. D. Savard (MTL), 3. M. Matheson (MTL)

NYI - OTT 2:3 SN

Mandolese zažiaril pri debutovom štarte v NHL

Tim Stützle a Drake Batherson uspeli v nájazdoch, aby rozhodli o výhre Ottawy 3:2 nad Islanders. Svoj debut v NHL vyhral brankár Kevin Mandolese, ktorý zneškodnil 46 striel, vrátane piatich v predĺžení. Stützle a Brady Tkachuk zaznamenali po góle a asistencii, aby Senators vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich. O góly New Yorku, ktorý si pripísal tretiu prehru v sérii, sa postarali Ryan Pulock a Brock Nelson, ktorý bodoval v 11. zápase po sebe. Iľja Sorokin urobil 32 zákrokov. Len štyria brankári od ročníka 1955/56, kedy sa začali zapisovať strely na bránu, urobili viac zákrokov pri svojom debute ako Mandolese – Laurent Brossoit (49), Manny Legace (49), Ken Wregger (48) a Bill Oleschuk (48).

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. T. Stuetzle (OTT), 2. B. Tkachuk (OTT), 3. K. Mandolese (OTT)

STL - FLA 6:2

Barbašov trojbodový pri výhre nad Panthers

Ivan Barbašov zaznamenal gól a dve asistencie, Brayden Schenn skóroval dvakrát a St. Louis zdolalo Floridu 6:2, aby vyhralo druhý zápas po sebe po päťzápasovej sérii prehier. Jordan Binnington urobil 34 zákrokov, Robert Thomas dvakrát asistoval a z gólov sa tešili aj Nick Leddy hrajúci v 900. zápase kariéry, Ryan O’Reilly a Jordan Kyrou, ktorý pridal aj asistenciu. Eetu Luostarinen a dvojbodový Carter Verhaeghe využili prihrávky Matthewa Tkachuka na strelenie gólov Panthers, ktorí prehrali druhý zápas z posledných troch. Spencer Knight v ňom kryl 22 z 27 striel – Barbašov skóroval do prázdnej brány. Chytal prvýkrát od 8. januára. Duel pre zranenie nedohrali domáci Torey Krug a Brandon Saad.

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn (STL), 2. J. Binnington (STL), 3. I. Barbashev (STL)

WPG - SEA 3:2 SN

Scheifele rozhodol v nájazdoch o výhre nad Kraken

Mark Scheifele uspel ako jediný v nájazdoch, aby rozhodol o výhre Winnipegu 3:2 nad Seattlom, ktorý prehral štvrtý zápas z posledných piatich. Blake Wheeler otvoril skóre zápasu a nadstavený čas vynútil v strede tretej tretiny Pierre-Luc Dubois. K tretej výhre v sérii pomohol s 27 zásahmi aj David Rittich, ktorého prekonali v druhej tretine John Hayden a Jared McCann. Philipp Grubauer mal v bráne viac práce, keď čelil 40 strelám. Josh Morrissey vytvoril nový rekord Jets v počte asistencií získaných obrancom v jednej sezóne. Na konte ich má už 45.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer (SEA), 2. A. Lowry (WPG), 3. J. Morrissey (WPG)

SJS - PIT 1:3

DeSmith pomohol k výhre nad Sharks

doplCasey DeSmith urobil 38 zákrokov a Pittsburgh sa oklepal z nedeľnej prehry 0:6 s Los Angeles triumfom 3:1 v San Jose. Rickard Rakell a Sidney Crosby mali prsty vo všetkých troch góloch – prvý menovaný dosiahol bilanciu 1+2, druhý 0+3. Jake Guentzel strelil dva góly, druhý do prázdnej brány. O jediný gól Sharks sa postaral Timo Meier, ktorý v 56. minúte znížil na 1:2. Aaron Dell kapituloval dvakrát z 27 striel. Kým Penguins vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, Sharks prehrali druhý z posledný troch. níme...

Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. A. Dell (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Studenič (DAL) 09:35 0 0 0 -1 0 0 1
M. Fehérváry (WSH) 16:59 0 0 0 -2 0 1 1
E. Černák (TBL) 16:32 0 0 0 -2 0 4 3
T. Tatar (NJD) 14:19 0 0 0 0 2 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies