Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

13 zápasov: Tatar prispel k výhre, videli sme súboj Ružička vs. Halák

V sobotu sa v NHL odohralo až 13 zápasov, z toho jeden pod holým nebom. V ňom, aj v ďalších dvoch sme videli aj Slovákov.

Highlighty noci
  • Tatar asistoval, Fehérváry a Ružička nebodovali
  • Halák prišiel o sériu siedmich výhier po sebe
  • Zápas pod holým nebol vyhrali domáci Hurricanes
  • Vegas vyhralo piaty zápas po sebe
  • O’Reilly zažil víťazný debut v drese Toronta
  • Pettersson päťbodový, Hischier štvorbodový
  • Rantanen strelil svoj 200. gól v kariére
  • Silovs po prvýkrát v NHL vychytal výhru


PIT - NJD 2:5

Hischier zažiaril pri výhre nad Penguins, Tatar asistoval

Tomáš Tatar pri návrate do prvého útoku New Jersey zaznamenal asistenciu, aby prispel k výhre 5:2 nad Pittsburghom. Prvou hviezdou zápasu bol Nico Hischier, ktorý strelil dva góly, vrátane 100. v kariére, a pridal dve asistencie – bol to jeho prvý štvorbodový zápas v NHL. Bilanciu 1+1 dosiahol Dawson Mercer, po góle pridali Jesper Bratt a Dougie Hamilton, dvakrát asistovali navrátilec Jack Hughes a Jegor Šarangovič. K druhej výhre z posledných troch duelov pomohol s 29 zákrokmi aj Vítek Vaněček. Recept na neho našiel len Jevgenij Malkin, ktorý strelil oba góly Penguins. Tí prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Dustin Tokarski inkasoval štyri góly zo 42 striel – Hischier strelil druhý gól do prázdnej brány. Tatar ho ohrozil trikrát. V akcii strávil takmer 17 minút a pripísal si aj dva plusové body, dva bodyčeky a jedno vyhrané vhadzovanie.

Hviezdy duelu: 1. N. Hischier (NJD), 2. J. Malkin (PIT), 3. D. Mercer (NJD)

CGY - NYR 3:2 PP

Halák pomohol k bodu, no z výhry sa tešil Ružička

Adam Ružička sa po troch zápasoch vrátil do zostavy Calgary a hoci si svoje bodové suchoty natiahol na 15 zápasov, mal dôvod na radosť – jeho tím vďaka gólu Mikaela Backlunda z druhej minúty predĺženia zdolal Rangers 3:2 a predišiel tretej prehre v sérii. Mrzieť ho mohla strata vedenia, ktoré už v prvej minúte zápasu vybudovali Andrew Mangiapane a Nazem Kadri. Jaroslava Haláka prekonali v rozmedzí 8 sekúnd. Jonathan Hubedreau zaznamenal dve asistencie, Jacob Markström 18 zákrokov. Po prihrávkach Vincenta Trochecka ho prekonali Vladimir Tarasenko a Alexis Lafreniere. Halák, ktorý prišiel o sedemzápasovú víťaznú sériu, kryl 29 striel. Dvakrát ho ohrozil aj Ružička, ktorý odohral 11 a pol minúty. Predviedol aj jeden blok a vyhral dve vhadzovania zo štyroch.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. A. Mangiapane (CGY), 2. J. Markstrom (CGY), 3. V. Trocheck (NYR)

CAR - WSH 4:1

Hurricanes zdolali Capitals pred takmer 57 tisíc divákmi

Po prvýkrát v histórii NHL zápas pod holým nebom hostila Severná Karolína a domáci Hurricanes sa uistili, aby miestni fanúšikovia odchádzali zo štadióna spokojní. 56 961 divákov sledovalo, ako domáci zdolali Washington 4:1. Martin Nečas k tomu pomohol gólom a dvoma asistenciami, Jesperi Kotkaniemi a Teuvo Teräväinen gólom a asistenciou. Skóroval aj Paul Stastny, Frederik Andersen kryl 24 striel. Čisté konto mu v 51. minúte pokazil Tom Wilson. Darcy Kuemper kryl 32 striel. Zápas zo Štadiónovej série si vyskúšal aj Martin Fehérváry. Slovenský obranca odohral 18 a pol minúty s jednou strelou, troma blokmi a štyrmi bodyčekmi – s nimi zdieľal vedenie v zápase. Kým Hurricanes vyhrali tretí zápas po sebe a 10. z posledných 11, Capitals prehrali štvrtý duel v sérii. Išlo o 37. zápas NHL pod holým nebom.


Hviezdy duelu: 1. M. Nečas (CAR), 2. T. Teravainen (CAR), 3. F. Andersen (CAR)

STL - COL 1:4

Annunen, Byram pomohli Avalanche k výhre nad Blues

Justus Annunen vo svojom prvom štarte v sezóne urobil 19 zákrokov, Bowen Byram strelil dva góly a Colorado ukončilo St. Louis trojzápasovú sériu výhier triumfom 4:1. Mikko Rantanen zaznamenal svoj 200. gól v NHL a asistenciu, skóroval aj Valerij Ničuškin. Dvoma asistenciami pomohli natiahnuť bodovú sériu na štyri zápasy (3-0-1) aj J.T. Compher, Samuel Girard a Nathan MacKinnon. O jediný gól Blues, ktorí hrali prvý zápas od výmeny Ryana O’Reillyho, sa postaral Sammy Blais. Jordan Binnington urobil 29 zásahov. Návrat do akcie zažil hosťujúci Cale Makar. Duel pre zranenie dolnej časti tela nedohral domáci Pavel Bučnevič.

Hviezdy duelu: 1. B. Byram (COL), 2. M. Rantanen (COL), 3. N. MacKinnon (COL)

NSH - FLA 7:3

Predators strelili sedem gólov pri výhre nad Panthers

Tommy Novak strelil dva góly pri výhre Nashvillu 7:3 nad Floridou. Trojbodoví boli Roman Josi vďaka gólu a dvom asistenciám a Ryan McDonagh vďaka trom asistenciám. Z gólov sa tešili aj Matt Duchene, Colton Sissons, Jakov Trenin a dvojbodový Ryan Johansen. Kevin Lankinen pomohol odvrátiť tretiu prehru v sérii s 30 zákrokmi. Prekonali ho Nick Cousins (hrajúci v 500. zápase kariéry), Matthew Tkachuk a Sam Reinhart. Brandon Montour dvakrát asistoval. Sergej Bobrovskij inkasoval štyri góly z 11 striel, Spencer Knight následne kryl 12 striel zo 14 – Trenin skóroval do prázdnej brány. Panthers prehrali druhý zápas z posledných troch a tretí z posledných piatich. Pri blokovaní strely sa im zranil Radko Gudas.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. R. McDonagh (NSH), 3. T. Novak (NSH)

BOS - NYI 6:2

DeBrusk zažil úspešný návrat do akcie, Islanders sa zranil Barzal

Jake DeBrusk zaknihoval pri návrate do akcie gól a asistenciu, aby prispel k výhre Bostonu 6:2 nad Islanders. Rovnakú bilanciu dosiahol aj Nick Foligno, dva góly strelil Trent Frederic. Po góle pridali Patrice Bergeron a Pavel Zacha, dvakrát asistoval Charlie McAvoy. K tretej výhre v sérii pomohol aj Linus Ullmark, ktorého z 28 striel prekonali len Kyle Palmieri a Matt Martin. Semion Varlamov opustil zápas s 21 zásahmi a Mathew Barzal s nešpecifikovaným zranením. Newyorský tím prehral štvrtý zápas z posledných piatich. Bergeron dosiahol 20-gólovú métu po 14-krát v kariére. Z aktívnych hráčov NHL to dokázali aj Alex Ovečkin (18x), Sidney Crosby (15x), Patrick Kane (14x) a Jevgenij Malkin (14x).

Hviezdy duelu: 1. T. Frederic (BOS), 2. N. Foligno (BOS), 3. J. DeBrusk (BOS)

DAL - CBJ 1:4

Olivier trojbodový pri výhre nad trápiacimi sa Stars

Mathieu Olivier zaznamenal gól a dve asistencie, Joonas Korpisalo urobil 28 zákrokov a Columbus porazil Dallas 4:1, aby vyhral druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch. Svoj prvý gól v základnej časti NHL strelil Liam Foudy a skórovali aj Adam Boqvist a do prázdnej brány dvojbodový Eric Robinson. Dve asistencie si pripísal Sean Kuraly. O jediný gól Stars, ktorí prehrali štvrtý zápas po sebe, sa postaral Ty Dellandrea. Scott Wedgewood kryl 33 z 36 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Korpisalo (CBJ), 2. A. Boqvist (CBJ), 3. T. Dellandrea (DAL)

TOR - MTL 5:1

O’Reilly bodoval pri víťaznom debute v drese Leafs

Ryan O’Reilly pri svojom debute v drese Toronta zaznamenal asistenciu a tešil sa z výhry 5:1 nad Montreaom. Noel Acciari nebodoval. Michael Bunting pomohol k tretej výhre z posledných štyroch zápasov dvoma gólmi, skórovali aj Pierre Engvall, William Nylander a David Kämpf. Engvall pridal asistenciu, dve si pripísali Auston Matthews a Rasmus Sandin. Joseph Woll vyhral prvý zápas v sezóne. Z 30 striel ho prekonal len Josh Anderson. Jake Allen kryl 36 striel a Canadiens prehrali dva zápasy po sebe po trojzápasovej sérii výhier. Mitch Marner prišiel o sedemzápasovú bodovú šnúru.

O’Reillyho prvý bod po výmene:

Hviezdy duelu: 1. M. Bunting (TOR), 2. R. Sandin (TOR), 3. P. Engvall (TOR)

VAN - PHI 6:2

Silovs vychytal prvú výhru, Pettersson päťbodový

Elias Pettersson strelil dva góly do prázdnej brány a pridal tri asistencie, aby pomohol Vancouveru k výhre 6:2 nad Philadelphiou v stretnutí dvoch tímov, ktoré prehrali predošlé tri zápasy po sebe. Dva góly strelil aj Anthony Beauvillier, po jednom pridali Andrej Kuzmenko a Phillip DiGiuseppe. Luke Schenn dvakrát asistoval a Arturs Silovs zneškodnil 35 striel pri svojej prvej výhre v NHL. Prekonali ho Scott Laughton a Morgan Frost. Carter Hart inkasoval štyri góly z 21 striel. Pettersson si so 71 bodmi v sezóne vytvoril nové osobné maximum. V ročníku 2021/22 ich nazbieral 68.

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson (VAN), 2. A. Beauvillier (VAN), 3. L. Schenn (VAN)

LAK - ARI 6:5 SN

King prišli o 4-gólový náskok. Coyotes zdolali po nájazdoch

Los Angeles prišli o štvorgólové vedenie, no nakoniec porazilo Arizonu 6:5 po nájazdoch, v ktorých uspeli Gabriel Vilardi a Adrian Kempe, kým Jonathan Quick nekapituloval ani raz. Kigns vyhrali prvú tretinu 5:1, keď sa dvakrát presadil trojbodový Kevin Fiala a raz dvojbodoví Anže Kopitar, Blake Lizotte a Matt Roy. Quick čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonali Josh Brown, Travis Boyd, Christian Fischer a dvakrát Clayton Keller. Brown a Boyd pridali aj po asistencii, dve si pripísal Matias Maccelli. Karel Vejmelka inkasoval päť gólov zo 14 striel, Connor Ingram následne kryl všetkých 23 striel. Kým Kings vyhrali štvrtý zápas po sebe, Coyotes bodovali v ôsmom v sérii (4-0-4).

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. K. Fiala (LAK), 2. C. Keller (ARI), 3. M. Roy (LAK)

SJS - BUF 2:4

Skinner rozhodol o výhre nad Sharks

Jeff Skinner strelil rozdielový gól v strede tretej tretiny, aby Buffalo zdolalo San Jose 4:2 a vyhralo druhý zápas po sebe. Do vedenia ho dvakrát poslali Dylan Cozens (20. gól v sezóne) a Owen Power a triumf spečatil gólom do prázdnej brány ešte Alex Tuch. On a Skinner raz aj asistovali. Ukko-Pekka Luukkonen čelil 35 strelám, z ktorých ho prekonali Jevgenij Svečnikov a Alexander Barabanov. Kaapo Kahkonen urobil 27 zákrokov a Sharks prehrali tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner (BUF), 2. U. Luukkonen (BUF), 3. S. Lorentz (SJS)

SEA - DET 4:2

Eberle pomohol Seattlu ukončiť víťazné ťaženie Detroitu

Jordan Eberle strelil dva góly a pridal asistenciu, aby doviedol Seattle k výhre 4:2 nad Detroitom, ktorý prišiel o päťzápasovú víťaznú šnúru. Víťazný gól strelil Jamie Oleksiak, skóroval aj Eeli Tovlanen a Matty Beniers dvakrát asistoval. Philipp Grubauer pomohol k tretej výhre z posledných štyroch zápasov s 21 zákrokmi. Prekonali ho Pius Suter a Dylan Larkin. Ville Husso zastavil 22 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Eberle (SEA), 2. P. Grubauer (SEA), 3. M. Beniers (SEA)

VGK - TBL 5:4

Vegas vyhralo piaty zápas po sebe, Černák opäť nehral

Shea Theodore zaznamenal gól a dve asistencie, aby pomohol Vegas natiahnuť víťaznú sériu na päť zápasov a bodovú na šesť. K triumfu 5:4 nad Tampou Bay hrajúcou opäť bez zraneného Erika Černáka pomohli gólmi aj Brett Howden, Nicolas Roy a Jonathan Marchessault, ktorý skóroval dvakrát. Dve asistencie si pripísal Reilly Smith a 20 zákrokov Adin Hill. Jeho náprotivok, Andrej Vasilevskij, kryl 21 z 25 striel – Roy skóroval do prázdnej brány. Vladislav Namestnikov, Steven Stamkos, Corey Perry a Pierre-Edouard Bellemare sa postarali o góly Lightning, ktorí prišli o päťzápasovú bodovú sériu (3-0-2). Namestnikov a Perry pridali aj po asistencii, dve zaregistrovali Michail Sergačov a Victor Hedman.

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. S. Theodore (VGK), 3. B. McNabb (VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYR) 29/32 (90,6%) - - - - - - -
A. Ružička (CGY) 11:27 0 0 0 0 0 2 0
M. Fehérváry (WSH) 18:24 0 0 0 0 0 1 4
T. Tatar (NJD) 16:48 0 1 1 +2 0 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies