Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Černák zažil víťazný návrat, všetci Slováci mali niečo spoločné

V utorok sa v NHL odohralo deväť zápasov, v ktorých sme videli troch Slovákov. Ani jeden nebodoval a z výhry sa tešil len Erik Černák, ktorý sa vrátil do akcie.

Highlighty noci
  • Černák sa vrátil do akcie, on, Tatar ani Fehérváry nebodovali
  • Všetci traja Slováci si pripísali po mínusovom bode
  • Ducks prehrali šiesty zápas po sebe, Capitals piaty
  • Vegas prišlo o víťaznú, no nie o bodovú sériu
  • Point dosiahol 200. gól v kariére
  • O’Reilly dosiahol hetrik v treťom zápase v drese Leafs
  • Marner bol päťbodový, O’Reilly a Tavares štvorbodoví
  • McDavid dosiahol 800. bod v kariére, Draisaitl 700.


TBL - ANA 6:1

Černák zažil víťazný návrat zo zranenia

Erik Černák sa po dvojzápasovej absencii vrátil do akcie a tešil sa z hladkého víťazstva Tampy Bay 6:1 nad Anaheimom. V prvom zápase po zranení odohral 18 a štvrť minúty a predviedol štyri bodyčeky, s ktorými viedol svoj tím a zdieľal vedenie v zápase. Pripísal si aj strelu a ako jediný v tíme aj mínusový bod. Andrej Vasilevskij zastavil 24 striel a odvrátiť tretiu prehru v sérii pomohlo aj šesť rôznych strelcov gólov – Nicholas Paul, dvojbodový Ross Colton, Anthony Cirelli, Zach Bogosian, Brayden Point (200. gól v kariére) a Corey Perry. Nick Perbix asistoval trikrát, Alex Killorn dvakrát. Ducks prehrali šiesty zápas po sebe. Ich jediný gól strelil Ryan Strome, ktorý uzavrel stav zápasu. Lukáš Dostál ho opustil s 38 zákrokmi. Lightning majú v posledných 14 domácich dueloch bilanciu 13-0-1.

Hviezdy duelu: 1. N. Perbix (TBL), 2. N. Paul (TBL), 3. R. Colton (TBL)

WSH - DET 1:3

Detroit zaknihoval dôležitú výhru vo Washington, Fehérváry nebodoval

Jeden mínusový bod, dva bloky, tri strely na bránu a štyri bodyčeky. Zo nazbieral Martin Fehérváry počas 19 minút a 18 sekúnd, ktoré strávil na ľade pri piatej prehre svojho tímu v sérii. Pius Suter strelil dva góly a Ville Husso zneškodnil 26 striel, aby Detroit zdolal Washington 3:1 a pripísal si dôležitú šiestu výhru z posledných siedmich zápasov, vďaka ktorej predbehol v poradí Východnej konferencie práve Capitals a dotiahol sa na rozdiel dvoch bodov na obe divoké karty so štyrmi zápasmi k dobru. K prvej výhre v hlavnom meste USA od 29. októbra 2014 pomohol gólom aj Robert Hagg. O jediný gól domácich sa postaral Tom Wilson, zatiaľ čo Darcy Kuemper urobil 22 zákrokov. Duel pre zranenie nedohral domáci útočník Anthony Mantha.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Suter (DET), 2. V. Husso (DET), 3. T. Wilson (WSH)

NJD - MTL 2:5

Montembeault pomohol Canadiens uspieť v Newarku

Sam Montembeault predviedol 38 zákrokov, aby pomohol Montrealu zdolať New Jersey pomerom 5:2 a predísť tretej prehre v sérii. O góly sa postarali Justin Barron, Jonathan Kovacevic, Rem Pitlick, Nick Suzuki a do prázdnej brány Mike Matheson. Poslední dvaja menovaní pridali aj po asistencii, dve si pripísal Christian Dvorak. Jesper Bratt a Dawson Mercer strelili góly Devils. Pri oboch asistoval Jack Hughes, ktorý dosiahol najrýchlejšie v klubovej histórii na métu 70 bodov v sezóne – v 53 dueloch. Vítek Vaněček inkasoval štyri góly zo 17 striel, Tomáš Tatar nebodoval. Slovenský útočník vyslal na bránu dve strely a rovnako ako jeho dvaja vyššie spomenutí krajania, aj on si pripísal jednu „mínusku“. Odohral takmer 14 a pol minúty. „Diabli“ prišli o šesťzápasovú sériu domácich výhier.

Hviezdy duelu: 1. S. Montembeault (MTL), 2. N. Suzuki (MTL), 3. J. Barron (MTL)

CAR - STL 4:1

Hurricanes potvrdili formu, Svečnikov vyrovnal klubový rekord

Andrej Svečnikov strelil dva góly a pridal asistenciu, aby doviedol Carolinu k triumfu 4:1 nad St. Louis a zároveň vyrovnal klubový rekord so štyrmi sezónami s 20 a viac gólmi vo veku 22 a menej rokov. Seth Jarvis zaznamenal gól a dve asistencie, Sebastian Aho gól a asistenciu, Brent Burns dve asistencie. Frederik Andersen aj Jordan Binnington čelili zhodne 36 strelám. Jediný gól Blues strelil Justin Faulk. Hurricanes potvrdili formu štvrtou výhrou v sérii a 11. z posledných 12 zápasov. Ich utorkový súper prehral tretí duel po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Svečnikov (CAR), 2. F. Andersen (CAR), 3. S. Jarvis (CAR)

BUF - TOR 3:6

O’Reilly strelil hetrik pri výhre nad Sabres

Ryan O’Reilly sa stal deviatym hráčom v histórii s hetrikom v prvých troch zápasoch od príchodu do Toronta. Pridal k nemu aj asistenciu, aby doviedol svoj nový tím k triumfu 6:3 nad Buffalom. Maple Leafs si položili základy tretej výhry z posledných štyroch duelov už v prvých 12 minútach a 9 sekúnd, počas ktorých strelili štyri góly – vonku to rýchlejšie nedokázali už viac ako 33 rokov. John Tavares zaznamenal gól a tri asistencie, Mitchel Marner bol dokonca päťbodový – s piatimi asistenciami vyrovnal klubový rekord v zápase hranom vonku, ktorý zdieľajú aj Pep Kelly, Babe Pratt a Borje Salming. Gól strelil aj Michael Bunting, Iľja Samsonov kryl 29 striel. V tretej tretine ho prekonali po sebe Jack Quinn, dvojbodový Alex Tuch a Jeff Skinner. Ukko-Pekka Luukkonen inkasoval štyri góly z 10 striel, Craig Anderson jeden z 18 - O’Reilly spečatil hetrik gólom do prázdnej brány. Mimochodom, po prvýkrát v bohatej histórii Toronta sa stalo, že malo v prvej tretine troch trojbodových hráčov - O’Reillyho (2+1), Tavaresa (1+2) a Marnera (0+3).


Hviezdy duelu: 1. R. O'Reilly (TOR), 2. M. Marner (TOR), 3. J. Tavares (TOR)

MIN - LAK 2:1

Hartman a Gustavsson doviedli Wild k výhre nad Kings

Ryan Hartman strelil dva góly, vrátane svojho 100. v kariére, a Filip Gustavsson predviedol 33 zákrokov, aby Minnesota zdolala Los Angeles 2:1 a pripísala si tretiu výhru v sérii. Gustavsson prišiel o čisté konto 21 sekúnd pred koncom tretej tretiny, keď ho prekonal Anže Kopitar. Pheonix Copley urobil 18 zákrokov a Kings prišli o štvorzápasovú víťaznú, ako aj päťzápasovú bodov sériu.

Hviezdy duelu: 1. R. Hartman (MIN), 2. F. Gustavsson (MIN), 3. J. Spurgeon (MIN)

NSH - VAN 5:4 SN

Predators prišli v závere o dvojgólové vedenie, Duchene im zachránil výhru

Matt Duchene uspel v samostatných nájazdoch ako jediný, aby rozhodol o výhre Nashvillu 5:1 nad Vancouverom. Predators boli blízko k víťazstvu v normálnom hracom čase, keď ešte v 59. minúte viedli o dva góly. Cole Smith, Philip Tomasino, Nino Niederreiter a Mikael Backlund sa tešili z gólov, Juuso Parssinen dvakrát asistoval a Juuse Saros kryl 36 striel. Andrej Kuzmenko ho prekonal dvakrát a druhým gólom zaistil Canucks bod. Po jednom góle pridali Sheldon Dries a Conor Garland, ktorý raz aj asistoval. Collin Delia opustil duel s 22 zásahmi, „Kosatky“ so štvrtou prehrou z posledných piatich duelov. Quinn Hughes zaznamenal dve asistencie, aby ako piaty americký obranca histórie NHL dosiahol minimálne 50 viacbodových zápasov pred 24. narodeninami. Dokázali to aj Phil Housley (103), Brian Leetch (78), Gary Suter (54) a Al Lafrate (50). Duel nedohral domáci Ryan Johansen po kontakte korčule Hughesa s jeho pravou nohou.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter (NSH), 2. J. Parssinen (NSH), 3. P. Tomasino (NSH)

CHI - VGK 3:2 SN

Johnson rozhodol o výhre nad Golden Knights

Tyler Johnson uspel v nájazdoch ako jediný, aby rozhodol o výhre Chicaga 3:2 nad Vegas po tom, čo v 60. minúte vynútil nadstavený čas. Predtým aj prihrával na gól Colea Guttmana. K tretej výhre v sérii pomohol aj Petr Mrázek, ktorého z 36 striel prekonali Keegan Kolesar a Jack Eichel. Laurent Brossoit urobil vo svojom prvom zápase NHL od 15. marca minulého roka 37 zákrokov. Golden Knights dvakrát viedli, no nakoniec prišli o päťzápasovú sériu výhier. Bodovú si však natiahli na sedem zápasov.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson (CHI), 2. C. Guttman (CHI), 3. P. Mrázek (CHI)

EDM - PHI 4:2

McDavid, Draisaitl s míľnikmi pri ceste za výhrou

Connor McDavid a Leon Draisaitl boli trojbodoví a obaja dosiahli míľniky pri výhre Edmontonu 4:2 nad Philadelphiou, ktorá vstupovala do tretej tretiny s vedením 2:1. Leon Draisaitl strelil vyrovnávajúci gól, ktorý bol jeho 700. bodom v NHL, a pridal dve asistencie. Connor McDavid najskôr vďaka asistencii pokoril métu 800 bodov v kariére a následne strelil víťazný gól a pridal poistku do prázdnej brány. Z gólu sa tešil aj Tyson Barrie, Stuart Skinner pomohol ukončiť štvorzápasovú sériu prehier 23 zákrokmi. Rovnaký počet ich urobil aj Carter Hart. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Noah Cates a Owen Tippett. Flyers prehrali piaty zápas z posledných šiestich. Draisaitl v piatej sezóne po sebe dosiahol hranicu 50 asistencií – od ročníka 1994/95 mali dlhšie série len McDavid, Henrik Sedin, Joe Thornton (všetci 7) a Nicklas Bäckström (6). Oilers bodovali v štvrtom zápase po sebe (1-0-3).


Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. O. Tippett (PHI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 19:18 0 0 0 -1 0 3 4
E. Černák (TBL) 18:12 0 0 0 -1 0 1 4
T. Tatar (NJD) 14:18 0 0 0 -1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies