Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Bodovali traja Slováci: Tatar hviezdou zápasu, v akcii aj Halák

Vo štvrtok sa odohralo 10 zápasov a v akcii boli štyria Slováci – všetci traja korčuliari bodovali, pričom Tomáš Tatar aj skóroval a zaradil sa medzi hviezdy zápasu.

Highlighty noci
  • Tatar hviezdou zápasu, bodovali aj Černák a Fehérváry
  • Halák prehral druhý zápas po sebe, Ružička nehral
  • Capitals prehrali 6. zápas v sérii
  • Bruins vyhrali 5. zápas po sebe
  • Thompson dosiahol hetrik
  • Tucker strelil svoj prvý gól v NHL
  • Fleury vychytal čisté konto
  • McDavid a Point štvorbodoví
  • Gibson urobil 41 zákrokov


NJD - LAK 4:3 PP

Tatar hviezdou zápasu, Mercer rozhodol o výhre Devils

Tomáš Tatar strelil gól a pridal asistenciu, aby ako druhá hviezda zápasu pomohol New Jersey k výhre 4:3 nad Los Angeles, ktoré v zápase viedlo 2:0 aj 3:2. Prvou hviezdou bol Dawson Mercer, ktorý svojím druhým gólom zápasu rozhodol v presnom strede predĺženia o tretej výhre Devils z posledných štyroch duelov. V normálnom hracom čase pridal aj asistenciu. Nadstavený čas vynútil 39 sekúnd pred koncom tretej tretiny Nico Hischier, Dougie Hamilton dvakrát asistoval a asistenciu si pripísal aj Vítek Vaněček, ktorý inak kryl 19 striel. Prekonali ho Anže Kopitar, Viktor Arvidsson a Sean Durzi. Kopitar a Durzi pridali aj po asistencii, Kevin Fiala asistoval dvakrát. Pheonix Copley čelil 32 strelám, Tatar ho ohrozil celkovo dvakrát. Z duelu, v ktorom odohral 19 a pol minúty, si odniesol aj dva plusové body a dva bodyčeky. Absolvoval aj jedno neúspešné buly. Jeho tím už otočil v tejto sezóne 21 zápasov. Rekord je 23 z ročníka 2017/18. Kopitar vyrovnal klubový rekord Marcela Dionnea, Luca Robitaillea a Davea Taylora s 12 20-gólovými sezónami.

Tatarov 13. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Mercer (NJD), 2. T. Tatar (NJD), 3. N. Hischier (NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

TBL - BUF 5:6 PP

Ľjubuškin, Thompson doviedli Sabres k výhre nad Bolts, Černák asistoval

Buffalo prišlo v tretej tretine o dvojgólový náskok, ale nakoniec porazilo Tampu Bay 6:5, keď v druhej minúte predĺženia skóroval v oslabení Iľja Ľjubuškin. V normálnom hracom čase zažiaril s hetrikom Tage Thompson, skórovali aj Zemgus Girgensons a Jack Quinn. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohli aj Rasmus Dahlin a Jeff Skinner s dvoma asistenciami. Erie Comrie urobil 36 zákrokov, Andrej Vasilevskij 17. Bod Lightning zaistili Anthony Cirelli a Ross Colton, ktorí nadviazali na góly Stevena Stamkosa, Victora Hedmana a Braydena Pointa, ktorý nazbieral aj tri asistencie. Stamkos a Hedman pridali po jednej. Do bodovania sa zapísal aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý zaznamenal asistenciu, plusový bod, dve strely, blok a štyri bodyčeky. Odohral 19 a pol minúty.


Černákova prihrávka na Cirelliho gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Thompson (BUF), 2. B. Point (TBL), 3. R. Dahlin (BUF)

WSH - ANA 2:4

Fehérváry bodoval, súboj trápiacich sa tímov však vyhral Anaheim

Návrat Alexa Ovečkina neviedol k ukončeniu sériu prehier Washingtonu a to aj napriek tomu, že po góloch T.J. Oshieho a Nicka Jensena, pri ktorom asistoval aj slovenský obranca Martin Fehérváry, dvakrát viedol. Nakoniec si svoju sériu prehier ukončil Anaheim, ktorý vyhral 4:2. Víťazný gól strelil Jakob Silfverberg po tom, čo predtým Isac Lundestrom a navrátilec Troy Terry vyrovnávali stav. Derek Grant ešte pridal poistku do prázdnej brány. Cam Fowler dvakrát asistoval a John Gibson urobil 41 zákrokov. Charlie Lindgren ich urobil 17. Kým Ducks si ukončili šesťzápasovú sériu prehier, Capitals teraz takú dlhú ťahajú. Fehérváry odohral viac ako 20 a pol minúty, pričom okrem asistencie zaznamenal aj mínusový bod, dve strely, dva bodyčeky a tri bloky.


Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. C. Fowler (ANA), 3. T. Oshie (WSH)

DET - NYR 4:1

Copp trojbodový pri výhre nad Rangers, chytal Halák

Jaroslav Halák sa po jednozápasovej odmlke vrátil do brány Rangers a pripísal si druhú prehru po sebe. Tentoraz svojmu tímu nezaistil ani bod, keď inkasoval štyri góly z 23 striel. K výhre Detroitu 4:1 pomohol gólom a dvoma asistenciami Andre Copp, skórovali aj Filip Zadina, dvojbodový Michael Rasmussen a Filip Hronek, dve asistencie si pripísal David Perron. Ville Husso pomohol k siedmej výhre z posledných ôsmich zápasov 30 zásahmi. Ako jediný ho prekonal Vincent Trocheck. New York prehral tretí zápas po sebe po sedemzápasovej víťaznej sérii. Detroit je prvýkrát od začiatku decembra na postupovej pozícii.

Hviezdy duelu: 1. A. Copp (DET), 2. V. Husso (DET), 3. M. Rasmussen (DET)

PIT - EDM 2:7

McDavid si vytvoril nový osobný rekord pri výhre nad Penguins

Connor McDavid zaznamenal dva góly a dve asistencie pri výhre Edmontonu 7:2 nad Pittsburghom, ktorý prehral štvrtý zápas po sebe. Kapitán Oilers si vytvoril nový osobný rekord so 46 gólmi v sezóne, pričom hral len v 59. zápase. Vlani ich strelil 44 v 80 dueloch. Leon Draisaitl skóroval v šiestom zápase po sebe a pridal aj asistenciu. S bilanciou 1+1 skončil aj Ryan Nugent-Hopkins, ktorý pokoril métu 600 bodov v kariére. Z gólov sa tešili aj Warren Foegele, Devin Shore a Kailer Yamamoto, dve asistencie si pripísal Tyson Barrie a 22 zákrokov Stuart Skinner. Kanadský tím bodoval v piatom zápase po sebe (2-0-3). Oba góly Penguins strelil Kris Letang, ktorý otvoril i uzavrel stav zápasu. Dosiahol aj 150. gól v kariére. Pri oboch góloch asistoval Jevgenij Malkin. Tristan Jarry inkasoval šesť gólov z 29 striel, Casey DeSmith jeden z 15. McDavid bol štvorbodový už po deviatykrát v sezóne.

Trestné strieľanie McDavida:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. K. Letang (PIT)

CBJ - MIN 0:2

Fleury vynuloval Columbus

Marc-Andre Fleury zneškodnil všetkých 30 striel, aby so svojím druhým čistým kontom v sezóne a 73. v kariére doviedol Minnesotu k výhre 2:0 nad Columbusom. Kirill Kaprizov a Brandon Duhaime sa postarali o góly Wild, ktorí vyhrali štvrtý zápas po sebe. Jonas Korpisalo urobil 23 zákrokov a Blue Jackets prišli o trojzápasovú bodovú sériu. V posledných šiestich dueloch majú bilanciu 3-2-1. Fleury vychytal nulu už proti 29 rôznym organizáciám, čo sa predtým nikomu nepodarilo. Nevynuloval len St. Louis, Vegas a Minnesotu.

Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov (MIN), 2. M. Fleury (MIN), 3. J. Korpisalo (CBJ)

STL - VAN 2:3 PP

Pettersson režíroval obrat Canucks

Elias Pettersson skóroval 15 sekúnd pred koncom predĺženia, aby zavŕšil obrat Vancouveru z 0:2 na 3:2 nad St. Louis. Stratu zmazali v tretej tretine dvojbodový J.T. Miller a Andrej Kuzmenko práve po prihrávkach Eliasa Petterssona. Arturs Silovs urobil 20 zákrokov pri druhej výhre Canucks z posledných troch duelov. Blues prehrali štvrtý zápas po sebe od výmeny Ryana O’Reillyho. Ich góly strelili Alexej Toropčenko a Tyler Tucker, ktorý skóroval premiérovo v NHL. Jordan Binnington opustil duel s 38 zásahmi.


Pettersson rozhodol o výhre:

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson (VAN), 2. J. Miller (VAN), 3. J. Binnington (STL)

SEA - BOS 5:6

Bruins si natiahli výhrou v Seattle víťaznú sériu

Brandon Carlo a Jake DeBrusk skórovali v rozmedzí dvoch minút a troch sekúnd v závere tretej tretiny, aby rozhodli o výhre Bostonu 6:5 nad Seattlom. Jeremy Swayman urobil 36 zákrokov a k piatej výhre v sérii pomohli aj Patrice Bergeron, David Krejčí a David Pastrňák, ktorí ku gólom pridali aj po asistencii. Dve zaznamenali Hampus Lindholm a Charlie McAvoy. Z domácich hráčov dosiahli bilanciu 1+1 Matty Beniers, Vince Dunn a Jamie Oleksiak, no skórovali aj Yanni Gourde a Jaden Schwartz. Philipp Grubauer kryl 27 striel.

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. M. Beniers (SEA), 3. Y. Gourde (SEA)

VGK - CGY 4:3 PP

Pietrangelo rozhodol o výhre Vegas nad Flames

Alex Pietrangelo skóroval 42 sekúnd po začatí nadstaveného času, aby Vegas zdolalo Calgary 4:3 a vyhralo šiesty zápas z posledných siedmich, v ktorých zakaždým bodovalo. Golden knights pritom prehrávali 0:2 aj 1:3. Zach Whitecloud a William Carrier vynútili v tretej tretine predĺženie, predtým skóroval aj Jack Eichel, ktorý pridal aj asistenciu. Laurent Brossoit i Dan Vladař urobili zhodne 25 zákrokov. O góly Flames, ktorí hrali opäť bez Adama Ružičku, sa postarali Jakob Pelletier, Jonathan Huberdeau a Mikael Backlund, ktorý skóroval v štvrtom zápase po sebe. Pelletier a Baclund pridali aj po asistencii.

Hviezdy duelu: 1. A. Pietrangelo (VGK), 2. W. Carrier (VGK), 3. Z. Whitecloud (VGK)

SJS - NSH 2:6

Granlund, Duchene trojbodoví pri výhre nad Sharks

Mikael Granlund a Nino Niederreiter strelili po dva góly, aby pomohli Nashvillu k výhre 6:2 nad San Jose, ktoré tím z Tennessee zdolal v siedmom vzájomnom zápase po sebe. Granlund pridal aj asistenciu a trojbodový bol aj Matt Duchene, ktorý trikrát asistoval. Gól a asistenciu si pripísal Tommy Novak, gól Jakov Trenin, dve asistencie Philip Tomasino. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol aj Juuse Saros, ktorého z 24 striel prekonali len Nico Sturm a Martin Kaut. James Reimer predviedol 25 zákrokov. Sharks prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund (NSH), 2. M. Duchene (NSH), 3. P. Tomasino (NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYR) 19/23 (82,6%) - - - - - - -
M. Fehérváry (WSH) 20:39 0 1 1 -1 0 2 2
E. Černák (TBL) 19:34 0 1 1 +1 0 2 4
T. Tatar (NJD) 19:27 1 1 2 +2 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies