Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Bodovali 2 Slováci, Tatar je v lige už druhý. Halák odchytal tretinu

V sobotu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo 11 zápasov. V akcii boli aj traja Slováci. Obaja korčuliari bodovali, Jaroslav Halák chytal len v tretej tretine.

Highlighty noci
  • Fehérváry a Tatar asistovali, Halák si zachytal
  • Ullmark strelil gól
  • Bruins vyhrali 6. zápas po sebe, Avalanche a Blackhawks piaty
  • Blues prehrali 5. zápas po sebe
  • Kuznecov, McDavid a Roslovic štvorbodoví
  • Vasilevskij kryl 45 striel pri 30. nule kariéry
  • Schmid vychytal prvé čisté konto v kariére
  • Gibson urobil 51 zákrokov, Binnington a Mrázek 45, Korpisalo 42, Oettinger a Brossoit 41
  • V San Jose vyradili číslo Patricka Marleaua


NJD - PHI 7:0

Tatar asistoval pri výhre, Schmid vychytal nulu

Akira Schmid zneškodnil všetkých 23 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v NHL. Pomohol ním New Jersey k pohodlnej výhre 7:0 nad Philadelphiou, ku ktorej jednou asistenciou prispel aj slovenský útočník Tomáš Tatar. Dawson Mercer skóroval v šiestom zápase po sebe a okrem neho sa z gólov tešili aj Jonas Siegenthaler, Jack Hughes, Nico Hischier, Dougie Hamilton, Jesper Bratt a Nathan Bastian. Hischier a Hughes pridali po asistencii, Siegenthaler ich pridal dokonca dve. Všetkých sedem gólov inkasoval Samuel Ersson, ktorý čelil 36 strelám. Kým Devils vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich, Flyers prehrali tretí po sebe. Tatar v ňom odohral rovných 14 minút. Prezentoval sa aj jednou strelou a nazbieral tri plusové body, vďaka ktorým s 36 „pluskami“ vyrovnal na druhom mieste ligového poradia obrancu Bostonu Matta Grzelcyka. O dve viac má na konte Hampus Lindholm.

Hviezdy duelu: 1. J. Siegenthaler (NJD), 2. A. Schmid (NJD), 3. N. Hischier (NJD)

WSH - NYR 6:3

Capitals si aj s prispením Fehérváryho ukončili sériu prehier

Washington strelil štyri góly v druhej tretine, aby v nej rozhodol o ukončení šesťzápasovej série prehier triumfom 6:3 nad Rangers, ktorí prehrali štvrtý zápas po sebe. Jevgenij Kuznecov zaregistroval dva góly a dve asistencie, T.J. Oshie dva góly a asistenciu, Tom Wilson gól a asistenciu. Skóroval aj Sonny Milano, kým Alex Ovečkin a Erik Gstafsson dvakrát asistovali. Jednu asistenciu s pripísal aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý odohral 19 a pol minúty aj so ziskom plusového bodu, strely, bodyčeku a troch blokov. Darcy Kuemper čelil 26 strelám, z ktorých ho prekonali Barcley Goodrow, Chris Kreider a Kaapo Kakko. Kreider pridal aj asistenciu, dve si pripísal Mika Zibanejad. Igor Šesťorkin inkasoval päť gólov z 22 striel a po druhej tretine ho vystriedal Jaroslav Halák. Slovenský brankár kryl šesť striel zo siedmich.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. T. Oshie (WSH), 2. J. Kuznecov (WSH), 3. D. Kuemper (WSH)

CBJ - EDM 6:5

Columbus sa spamätal a zdolal Edmonton, McDavid a Roslovic štvorbodoví

Columbus prišiel o štvorgólové vedenie, ale nakoniec zdolal Edmonton 6:5 aj napriek vydarenému večeru Connora McDavida, ktorý zaznamenal dva góly a dve asistencie. Štvorbodového hráča mal aj víťazný tím – Jack Roslovic zaknihoval rovnakú bilanciu 2+2. Dva góly strelil aj Kirill Marčenko, gól a dve asistencie zaznamenal Patrik Laine, gól a asistenciu Boone Jenner a dve asistencie Johnny Gaudreau. Predísť tretej prehre v sérii pomohol aj Joonas Korpiasalo so 42 zásahmi. Okrem McDavida ho prekonali aj Warren Foegele, Leon Draisaitl a Zach Hyman, zatiaľ čo Tyson Barrie zaznamenal dve asistencie. Jack Campbell inkasoval štyri góly zo 14 striel, Stuart Skinner dva z 12. Oilers prišli o päťzápasovú bodovú sériu (2-0-3). Draisaitl skóroval v siedmom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Roslovic (CBJ), 2. C. McDavid (EDM), 3. B. Jenner (CBJ)

VAN - BOS 1:3

Ullmark pečatil výhru gólom

Brankár Bostonu Linus Ullmark urobil 26 zákrokov, ale zviditeľnil sa najmä tým, že ako prvý brankár NHL od roku 2020 strelil gól. Strelou do prázdnej brány pečatil výhru 3:1 nad Vancouverom. Zo spoluhráčov skórovali aj Hampus Linholm a Brad Marchand, ktorí prekonali Artursa Silova z 34 striel. O jediný gól Canucks sa postaral Brock Boeser. Bruins vyhrali šiesty zápas po sebe a zahrali si za nich už aj Dmitroj Orlov a Garnet Hathaway. „Kosatky“ prehrali druhý duel z posledných troch. Zranil sa im Ethan Bear.


Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark (BOS), 2. A. Silovs (VAN), 3. H. Lindholm (BOS)

CAR - ANA 2:3

Gibson zažiaril, Ducks ukončili Hurricanes víťazné ťaženie

John Gibson predviedol 51 zákrokov, aby doviedol Anaheim k výhre 3:2 nad Carolinou, ktorá prišla o päťzápasovú víťaznú sériu. Víťazný gól strelil Troy Terry, ktorý nadviazal na góly Johna Klingberga a Jakoba Silfverberga. Trevor Zegras a Ryan Strome dvakrát asistovali. Jesperi Kotkaniemi a Jesper Fast strelili góly Hurricanes, ktorí na Frederika Andersena pustili len 15 striel. V tretej tretine inkasoval dva góly z troch striel. Gibson urobil 50 a viac zákrokov v treťom zápase z posledných šiestich. Ducks vyhrali oba vzájomné zápasy v tejto sezóne.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. T. Terry (ANA), 3. J. Fast (CAR)

MTL - OTT 2:5

Ottawa opäť zdolala Canadiens

Derick Brassard zaznamenal gól a asistenciu, Ottawa strelila v tretej tretine tri góly a zdolala Montreal 5:2, aby ho po prvýkrát v histórii zdolala v každom vzájomnom zápase v jednej sezóne. Do streleckej listiny sa zapísali aj Shane Pinto, Austin Watson, Drake Batherson a Julien Gauthier, Nick Holden dvakrát asistoval a asistenciu si pripísal aj Mad Sogaard, ktorý inak urobil 30 zákrokov. Mike Matheson a Nick Suzuki otočili v druhej tretine stav v prospech Canadiens, ale nikto už na nich nenadviazal. Sam Montembeault opustil duel so 17 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Brassard (OTT), 2. M. Matheson (MTL), 3. J. Gauthier (OTT)

DET - TBL 0:3

Vasilevskij zažiaril v Detroite s čistým kontom

Andrej Vasilevskij zneškodnil všetkých 45 striel, aby so svojím 30. čistým kontom v kariére doviedol Tampu Bay k výhre 3:0 nad Detroitom. Viac zákrokov pri nule v zápase základnej časti ešte neurobil – jeho predošlé maximum bolo 43 z 19. októbra 2017 (proti Columbusu). Brayden Point, Nikita Kučerov a Alex Killorn zaznamenali po góle a asistencii, aby Lightning bodovali v treťom zápase po sebe a druhý z nich aj vyhrali. Ville Husso kryl 15 striel zo 17 – Killorn skóroval do prázdnej brány. Red Wings sa v zápase zranil Michael Rasmussen. Viac núl ako Vasilevskij od jeho debutu v NHL vychytali len Marc-Andre Fleury (45) a Connor Hellebuyck (31).

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. B. Point (TBL), 3. N. Kučerov (TBL)

STL - PIT 2:3 PP

Penguins si ukončili sériu prehier, Blues si ju natiahli

V súboji dvoch tímov ťahajúcich štvorzápasové série prehier sa z výhry 3:2 nad St. Louis tešil Pittsburgh. Rozhodol o tom v druhej minúte predĺženia Bryan Rust, ktorý nadviazal na góly Jevgenija Malkina a Marcusa Petterssona z normálneho hracieho času. Všetci traja strelci pridali aj po asistencii, Tristan Jarry urobil 25 zákrokov. Viac práce mal Jordan Binnington, ktorý kryl 45 striel – vyrovnal si tým sezónne maximum. Z jeho spoluhráčov skórovali Pavel Bučnevič a dvojbodový Justin Faulk.

Hviezdy duelu: 1. M. Pettersson (PIT), 2. J. Binnington (STL), 3. B. Rust (PIT)

VGK - DAL 2:3 SN

Hintz pomohol Stars ukončiť sériu prehier

Roope Hintz vynútil nadstavený čas 38 sekúnd pred koncom tretej tretiny a následne spolu s Jasonom Robertsonom uspel v nájazdoch, aby si Dallas ukončil päťzápasovú sériu prehier triumfom 3:2 nad Vegas, ktoré v zápase dvakrát viedlo. Prvýkrát stav vyrovnal Wyatt Johnston a pri oboch góloch asistoval Jamie Benn. Jake Oettinger čelil 43 strelám, z ktorých ho pokorili Michael Amadio a Jack Eichel. Laurent Brossoit urobil tiež 41 zákrokov. Golden Knights prehrali druhý zápas z posledných troch, ale bodovali v ôsmom po sebe (6-0-2).

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), L. Brossoit (VGK), 3. J. Eichel (VGK)

COL - CGY 4:1

Kadri nezažil víťazný návrat do Denveru

Mikko Rantanen skóroval v štvrtom zápase po sebe, aby pomohol Coloradu k výhre 4:1 nad Calgary, ktoré prehralo piaty zápas z posledných siedmich. K natiahnutiu víťaznej série na päť zápasov a bodovej na šesť pomohol gólom aj Nathan MacKinnon, ktorému však skončila šesťzápasová séria viacbodových duelov. Alex Newhook a Denis Malgin tiež skórovali, Valerij Ničuškin dvakrát asistoval. Recept na Alexandara Georgieva, ktorý čelil 29 strelám, našiel len Tyler Toffoli. Nazem Kadri pri prvom návrate do Denveru zaznamenal asistenciu. Jacob Markström kryl 18 striel, Adam Ružička nehral.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. V. Ničuškin (COL), 3. B. Byram (COL)

SJS - CHI 3:4 SN

Kurashev rozhodol o výhre v San Jose, kde si poctili Marleaua

San Jose pred zápasom proti Chicagu vyradilo čísla 12 , ktoré v klube preslávil Patrick Marleau. A hoci domáci dokázali zakaždým odpovedať na gól hostí, nakoniec sa víťaznej čerešničky za významným večerom nedočkali. O výhre Blackhawks 3:2 rozhodol v nájazdoch Philipp Kurashev. V normálnom hracom čase skóroval Brett Seney, Max Domi a David Gust, ktorý otvoril skóre už vo svojom prvom striedaní v NHL. Petr Mrázek pomohol k piatej výhre v sérii 45 zákrokmi. Patrick Kane v očakávaní výmeny nehral. Nick Bonino, Jevgenij Kuznecov a Erik Karlsson pomohli Sharks k zisku bodu gólmi, Nico Sturm a Marc-Edouard Vlasic dvakrát asistovali. Kaapo Kahkonen kryl 32 striel.


Samostatné nájazdy:

Sharks vyradili číslo Patricka Marleaua:

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (CHI), 2. N. Sturm (SJS), 3. M. Vlasic (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYR) 4/5 (80,0%) - - - - - - -
M. Fehérváry (WSH) 19:31 0 1 1 +1 0 1 1
T. Tatar (NJD) 14:00 0 1 1 +3 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies