Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Kelemen pridal ďalší zápas v NHL! Tatar zažil drámu proti bývalému tímu

V piatok sa v NHL odohralo päť zápasov, v ktorých sme nakoniec videli v akcii dvoch Slovákov – Tomáša Tatara a Miloša Kelemena.

Highlighty noci
  • Zo Slovákov si zahrali Tatar a povolaný Kelemen
  • Winnipeg prehral piaty zápas po sebe
  • Seattle má prvého 30-gólového strelca
  • Nugent-Hopkins štvorbodový, McDavid a Draisaitl si natiahli série
  • McDavid už má na konte 121 bodov
  • Burns štvorbodový
  • Hill urobil 46 zákrokov


ARI - CAR 1:6

Kelemen zažil jasnú prehru s Hurricanes

Sebastian Aho strelil dva góly a pridal asistenciu, Martin Nečas strelil gól a pridal dve asistencie, aby pomohli Caroline predísť tretej prehre v sérii jasným triumfom 6:1 nad Arizonou. Shayne Gostisbehere skóroval proti svojmu bývalému tímu a presadili sa aj Paul Stastny a Jaccob Slavin. Brent Burns nazbieral štyri asistencie, Andrej Svečnikov dve. Antti Raanta urobil 17 zákrokov, aby si natiahol bodovú sériu na 15 zápasov (13-0-2). Ako jediný ho prekonal Lawson Crouse a raz ho ohrozil aj Miloš Kelemen, ktorý bol pred zápasom povolaný z AHL. Slovenský útočník odohral necelých deväť minút aj so ziskom mínusového bodu, dvoch blokov a troch bodyčekov. Karel vejmelka opustil zápas s 36 zásahmi, Coyotes prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. S. Aho (CAR), 2. B. Burns (CAR), 3. M. Nečas (CAR)

VGK - NJD 4:3 SN

Theodore rozhodol v nájazdoch o výhre Vegas, Tatar i Devils prišli o série

Tomáš Tatar prišiel o trojzápasovú bodovú a New Jersey o trojzápasovú víťaznú sériu, keď prehralo v Las Vegas 3:4 po nájazdoch. O výhre domácich rozhodol v štvrtej sérii rozstreľu Shea Theodore. Jonathan Marchessault mal zase prsty vo všetkých troch góloch – dva strelil, Jackovi Eichelovi na gól prihrával. Eichel pridal aj asistenciu, dve si pripísal Ivan Barbašov. Adin Hill zneškodnil až 46 striel. Prekonali ho Jesper Bratt a Dawson Mercer, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1, a Miles Wood, ktorý vynútil nadstavený čas. Mercer skóroval už v ôsmom zápase po sebe. Vo veku 21 alebo menej rokov mal dlhšiu sériu len Wayne Gretzky! Deväťzápasovú. Tatar, ktorý nepremenil svoj nájazd, odohral necelých 17 minút a prezentoval sa dvoma strelami na bránu. Mercer ich vyslal 10. V bráne Devils stál Akira Schmid, ktorý urobil 25 zákrokov. Zneškodnil aj trestné strieľanie Williama Karlssona.

Článok pokračuje pod reklamou

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. A. Hill (VGK), 2. J. Marchessault (VGK), 3. J. Eichel (VGK)

CBJ - SEA 2:4

McCann pomohol 30. gólom k výhre nad Blue Jackets

Jared McCann strelil ako prvý hráč v klubovej histórii svoj 30. gól v sezóne a pridal aj asistenciu, aby pomohol Seattlu natiahnuť víťaznú sériu na tri zápasy triumfom 4:2 nad Columbusom. S rovnakou bilanciou skončil Alex Wennberg, do čierneho sa trafil aj Jordan Eberle, do prázdnej brány Brandon Tanev. Vince Dunn dvakrát asistoval a Philipp Grubauer urobil 21 zákrokov. Jeho náprotivok, Elvis Merzlikins, ich urobil o 10 viac. Patrik Laine a Adam Boqvist zaznamenali po góle a asistencii, Blue Jackets prišli o trojzápasovú bodovú sériu. Svoj prvý zápas v Columbuse od výmeny odohral Oliver Bjorkstrand. Pri návrate však utrpel zranenie dolnej časti tela.

McCannov 30. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg (SEA), 2. A. Boqvist (CBJ), 3. J. McCann (SEA)

EDM - WPG 6:3

McDavid pokoril métu 120 bodov pri výhre nad Jets

Ryan Nugent-Hopkins zaznamenal dva góly a dve asistencie, Leon Draisaitl a Kailer Yamamoto po dva góly a asistencii a Connor McDavid tri asistencie, aby doviedli Edmonton k výhre 6:3 nad Winnipegom, ktorý prehral už piaty zápas po sebe. Stuart Skinner čelil 28 strelám, z ktorých ho prekonali v tretej tretine Axel Johnsson-Fjallby, Mark Scheifele a Brenden Dillon. Prvý menovaný pridal aj asistenciu, dve si z duelu odniesol Saku Maenalanen. Connor Hellebuyck inkasoval štyri góly z 24 striel a následne ho nahradil David Rittich, ktorý kapituloval dvakrát z deviatich striel. McDavid bodoval v 13. domácom zápase po sebe, čo naposledy dokázal z hráčov Oilers Mark Messier v ročníku 1989/90. Prišiel však o sériu piatich viacgólových zápasov. Po 63 zápasoch má na konte už 121 bodov – hranicu 120 bodov pokoril najrýchlejšie od ročníka 1995/96, v ktorom na to Mario Lemieux potreboval len 50 zápasov. Draisaitl bodoval v 11. zápase po sebe.

Yamamoto skóroval dvakrát za 40 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. R. Nugent-Hopkins (EDM), 2. K. Yamamoto (EDM), 3. L. Draisaitl (EDM)

ANA - MTL 3:2

Ducks si výhrou nad Canadiens natiahli bodovú sériu

Montreal po druhýkrát po sebe otvoril i uzavrel skóre a nakoniec prehral s kalifornským tímom 2:3. Tentoraz nad ním zvíťazil Anaheim, o ktorého góly sa postarali Jayson Megna, Mason McTavish a Jakob Silfverberg. Dve asistencie si pripísal Derek Grant a k natiahnutiu bodovej série na päť zápasov (4-0-1) pomohol aj John Gibson s 26 zákrokmi. Prekonali ho Jonathan Drouin a Nick Suzuki. Drouin, ktorý skóroval po prvýkrát v sezóne, pridal aj asistenciu. Sam Montembeault opustil duel s 30 zákrokmi a Canadiens s treťou prehrou z posledných štyroch duelov.

Hviezdy duelu: 1. M. McTavish (ANA), 2. D. Grant (ANA), 3. J. Silfverberg (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Kelemen (ARI) 08:49 0 0 0 -1 0 1 3
T. Tatar (NJD) 16:46 0 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies