Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar svedkom vydareného debutu hviezdy, Tampa zažila katastrofálny večer

V NHL sa v nedeľu odohralo päť zápasov, v ktorých sme videli len jedného Slováka v akcii. Dočkali sme sa aj hetriku či čistého konta a ďalších premiér hviezd v nových dresoch.

Highlighty noci
  • Tatar nebodoval, Černák opäť nehral
  • Detroit prehral šiesty zápas po sebe, Tampa piaty
  • Teräväinen dosiahol hetrik, Kotkaniemi päťbodový, Andersen vychytal nulu
  • Quick zažil víťaznú premiéru v drese Vegas


ARI - NJD 4:5 PP

Maier skóroval pri debute, Devils zdolali Coyotes len tesne

Timo Meier skóroval pri debute v drese New Jersey, ktoré vďaka gólu Nica Hischiera z úvodnej minúty predĺženia zdolalo Arizonu 5:4, aby bodovalo v piatom zápase po sebe (4-0-1). Dva góly strelil po prvýkrát v kariére Jesper Boqvist, gól a asistenciu zaznamenal Damon Severson a po dve asistencie si pripísali Erik Haula a Dougie Hamilton, ktorý s 18. viacbodovým zápasom v sezóne vytvoril nový klubový rekord u obrancov (predošlý držal Scott Stevens). Vítek Vaněček čelil 29 strelám, z ktorých ho prekonali Matias Maccelli, Zack Kassian, Nick Schmaltz a Jack McBain. Poslední dvaja menovaní zmazali v tretej tretine dvojgólovú stratu. McBain pridal aj asistenciu, dve si ich z duelu odniesol Juuso Välimäki. Connor Ingram kryl 35 striel, vrátane jednej z hokejky Tomáša Tatara. Slovenský útočník odohral 15 a pol minúty aj so ziskom mínusového bodu a bodyčeku. V prvej tretine bol vylúčený za sekanie. Meier si zahral v útoku s Jackom Hughesom a Jesperom Brattom. Dawson Mercer bodoval vďaka asistencii v deviatom zápase po sebe.

Prvý gól Meiera v drese Devils:

Hviezdy duelu: 1. N. Hischier (NJD), 2. J. Boqvist (NJD), 3. J. McBain (ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

CAR - TBL 6:0

Teräväinen a Kotkaniemi zažiarili pri hladkej výhre nad Lightning

Teuvo Teräväinen strelil tri góly, Jesperi Kotkaniemi zaznamenal gól a štyri asistencie a Frederik Andersen vychytal vďaka len 14 zákrokom svoju prvú nulu v sezóne, aby Carolina zmietla Tampu Bay pomerom 6:0. Shayne Gostisbehere zaznamenal gól a dve asistencie, skóroval aj Andrej Svečnikov a trikrát asistoval Martin Nečas. Andrej Vasilevskij inkasoval šesť gólov z 38 striel a Lightning prehrali piaty zápas po sebe. Okrem toho však prišli aj o Victora Hedmana, ktorý utrpel zranenie pri bodyčeku od Svečnikova. Erik Černák práve pre zranenie vynechal druhý zápas po sebe. Tampa Bay v druhej tretine nevyslala na bránu ani jednu strelu. Naposledy to zažila tiež proti Caroline, 6. októbra 2019.


Hviezdy duelu: 1. J. Kotkaniemi (CAR), 2. T. Teravainen (CAR), 3. S. Gostisbehere (CAR)

VGK - MTL 4:3

Quick zažil víťaznú premiéru v drese Vegas

Vegas si vybudovalo trojgólový náskok, ktorý sa postupne scvrkol. Nakoniec však o vedenie neprišlo a pomerom 4:3 zdolalo Montreal, aby si oba tímy natiahli svoje série na tri zápasy. K tej víťaznej pomohol dvoma gólmi Ivan Barbašov, jedným Shea Theodorea a Reilly Smith, 25 zákrokmi Jonathan Quick, ktorý zažil svoj prvý štart v novom drese. „Cítil som sa komfortne od samého začiatku. Samozrejme, dres má inú farbu, ale keď už ste v bráne, tak sa len snažíte hrať hokej,“ poznamenal. Jeho náprotivok, Jake Allen, urobil o jeden zákrok menej. Mike Matheson, Alex Belzile a Rafael Harvey-Pinard zdramatizovali duel v tretej dvadsaťminútovke.


Canadiens strelili dva góly za 35 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. I. Barbashev (VGK), 2. S. Theodore (VGK), 3. R. Smith (VGK)

PHI - DET 3:1

Flyers si ukončili sériu prehier, natiahli tú detroitskú

Nicolas Deslauriers v oslabení a Noah Cates skórovali v druhej tretine, aby zvrátili misky váh na stranu Philadelphie, ktorý porazila Detroit 3:1. Gól do prázdnej brány pridal Scott Laughton, ktorý hral vo svojom 500. zápase v NHL, a k ukončeniu štvorzápasovej série prehier pomohol s 25 zákrokmi aj Carter Hart. Toho už v piatej minúte zápasu prekonal David Perron. Ville Husso predviedol 34 zákrokov, ale to nestačilo na odvrátenie šiestej prehry Red Wings v sérii. Flyers strelil v tejto sezóne už 11 gólov v oslabení – viac ich má len Edmonton (12).

Hviezdy duelu: 1. N. Deslauriers (PHI), 2. N. Cates (PHI), 3. V. Husso (DET)

COL - SEA 2:3 PP

Gourde rozhodol o výhre nad Avalanche

Yanni Gourde využil v druhej minúte predĺženia zlé striedanie súpera, aby Seattle zdolal Colorado 3:2 v zápase, v ktorom dvakrát doťahoval stratu. Alex Wennberg a Brandon Tanev strelili vyrovnávacie góly, pri ktorých asistoval Jaden Schwartz. Philipp Grubauer urobil 21 zákrokov a Kraken vyhrali všetky štyri zápasy na výjazde. Nathan MacKinnon a Denis Malgin strelili góly Avalanche, ktorí prehrali tretí zápas v sérii. Alexandar Georgiev ho opustil s 32 zásahmi. Gourde sa stal 13. hráčov Seattlu s dvojciferným počtom gólov v tejto sezóne. V tejto fáze sezóny ich toľko mal naposledy Washington v sezóne 1991/92 (14).

Hviezdy duelu: 1. Y. Gourde (SEA), 2. A. Georgiev (COL), 3. P. Grubauer (SEA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (NJD) 15:27 0 0 0 -1 2 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies