Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar strelil gól bývalému tímu, Fehérváry sa vrátil, Černák sa bil

Sobota v NHL zápasmi nešetrila. V akcii bolo 30 z 32 tímov a prvý si zaistil play-off. Videli sme hrať aj troch Slovákov, vrátane Fehérváryho, ktorý sa zotavil zo zranenia. Padol aj slovenský gól.

Highlighty noci
  • Tatar skóroval, Fehérváry sa vrátil do akcie, Černák sa pobil
  • Fehérváry a Černák viedli zápasy so 6 bodyčekmi
  • Boston zaknihoval 50. výhru rekordne rýchlo, zaistil si play-off
  • Minnesota bodovala v 12. zápase po sebe
  • Montreal prehral 6 zápasov v sérii
  • Marcer bodoval v 12. zápase po sebe
  • Mike Sullivan zaknihoval 400. výhru v kariére
  • Quick vychytal čisté konto
  • Hellebuyck urobil 44 zákrokov, Ingram 41
  • Marner bol štvorbodový
  • Kyrou strelil hetrik


MTL - NJD 1:3

Tatar pečatil výhru nad trápiacim sa Montrealom

Tomáš Tatar svojím 15. gólom v sezóne, ktorým si vyrovnal minuloročný zápis, pečatil do prázdnej brány výhru New Jersey 3:1 na ľade Montrealu, jeho bývalého tímu. Do čierneho sa pred ním trafili Nathan Bastian a Nico Hischier, ktorý pridal aj asistenciu. Asistenciu si pripísal aj Dawson Mercer, ktorý tak bodoval už v 12 zápasoch po sebe. Akira Schmid pomohol vylepšiť bilanciu Devils v posledných ôsmich zápasoch na 6-1-1 s 23 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Denis Gurianov, zatiaľ čo Jake Allen urobil 34 zásahov. Canadiens prehrali šesť zápasov po sebe. Mercerova séria je piata najdlhšia v klubovej histórii. Rekord drží Taylor Hall s 19 zápasmi. Tatar odohral v zápase necelých 16 minút aj so ziskom plusového bodu. Prezentoval sa aj štyrmi strelami a jedným bodyčekom.

Tatarov 15. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. N. Hischier (NJD), 2. J. Allen (MTL), 3. D. Mercer (NJD)

NYI - WSH 1:5

Fehérváry sa pri návrate tešil z hladkej výhry nad Islanders

Po trojzápasovej absencii spôsobenej zranením dolnej časti tela sa do akcie vrátil Martin Fehérváry, ktorý pri výhre Washingtonu 5:1 nad Islanders odohral 21 a pol minúty s plusovým bodom, dvoma strelami na bránu, blokom a šiestimi bodyčekmi, s ktorými viedol zápas. Z jeho spoluhráčov sa tešili z gólov Dylan Strome, T.J. Oshie, Anthony Mantha, Nic Dowd a Nicklas Bäckström. Strome a Mantha pridali po asistencii, Rasmus Dahlin ich nazbieral tri, Trevor van Riemsdyk dve. Predísť tretej prehre v sérii pomohol aj Darcy Kuemper so 17 zákrokmi. Prekonal ho len Pierre Engvall, ktorý otvoril skóre. Islanders nakoniec prišli o trojzápasovú víťaznú a päťzápasovú (4-0-1) bodovú sériu. Semion Varlamov kryl 22 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. N. Backstrom (WSH), 2. A. Mantha (WSH), 3. D. Strome (WSH)

TBL - CHI 3:1

Point pomohol k výhre nad Blackhawks dvoma gólmi, Černák sa bil

Brayden Point strelil dva góly, Michail Sergačov dvakrát asistoval a Brian Elliott kryl 22 striel, aby Tampa Bay zdolala Chicago 3:1 a vyhrala druhá zápas z posledných troch, v ktorých zakaždým bodovala. Sobotný triumf pečatil gólom do prázdnej brány Brandon Hagel. Petr Mrázek inkasoval dva góly z 36 striel a Taylor Raddysh vyrovnal v tretej tretine na 1:1. Blackhawks prehrali tretí zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich. Záver zápasu okorenila bitka medzi Jujharom Khairom a Erikom Černákom. Slovenský obranca odohral v zápase 20 minút a 19 sekúnd, pričom sa prezentoval aj strelou a šiestimi bodyčekmi, s ktorými viedol zápas. Point si so 43 gólmi v sezóne vytvoril nové osobné maximum. Duel pre zranenie nohy Steven Stamkos.


Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. B. Elliott (TBL), 3. P. Mrázek (CHI)

BUF - NYR 1:2 PP

Panarin rozhodol o výhre nad trápiacimi sa Sabres

Artemij Panarin skóroval v tretej minúte predĺženia, aby Rangers zdolali Buffalo 2:1 a natiahli mu sériu prehier na štyri zápasy. Patrick Kane vyrovnal v strede druhej tretiny stav a prvou hviezdou zápasu bol Igor Šesťorkin, ktorého z 33 striel prekonal len Jeff Skinner. Ukko-Pekka Luukkonen urobil 24 zákrokov a Sabres prehrali šesť z posledných siedmich duelov. Kane skóroval v rodnom meste po prvýkrát od 1. februára 2019.

Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. J. Skinner (BUF)

BOS - DET 3:2

Bruins zaknihovali 50. výhru a už majú isté aj play-off

Boston sa stal najrýchlejším tímom histórie NHL, ktorý dosiahol v sezóne 50. výhru, keď vo svojom 64. stretnutí základnej časti zdolal Detroit 3:2. A to musel stav otáčať, keď Red Wings viedli po prvej tretine zásluhou Andrewa Coppa a Alexa Chiassona 2:0. V druhej tretine stav vyrovnali Hampus Lindholm a Patrice Bergeron, v tretej tretine o 11. výhre z posledných 12 zápasov rozhodol Garnet Hathaway. Linus Ullmark kryl 29 striel, Magnus Hellberg mal viac práce – urobil 35 zákrokov. Bruins už majú aj istotu účasti play-off. Red Wings strelili gól v oslabení i v presilovke v prvých piatich minútach zápasu. Podarilo sa im to po druhýkrát v histórii (aj 10. marca 1965).


Copp získal puk a skóroval v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. G. Hathaway (BOS), 2. L. Ullmark (BOS), 3. C. McAvoy (BOS)

PIT - PHI 5:1

Penguins vyhrali pensylvánske derby

Casey DeSmith urobil 31 zákrokov a päť rôznych hráčov skórovalo pri výhre Pittsburghu 5:1 nad Philadelphiou. Do čierneho sa trafili Rickard Rakell, Sidney Crosby, Jason Zucker a Mikael Granlund, do prázdnej brány Jake Guenzel. Granlund a Guentzel pridali aj po asistencii, dve zaznamenal Marcus Pettersson. Penguins vyhrali druhý zápas z posledných troch, v ktorých zakaždým bodovali. Flyers prehrali tretí zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich. O ich jediný gól sa postaral Kieffer Bellows. Carter Hart kryl 27 striel z 31. Tréner domácich Mike Sullivan sa stal 40. trénerom histórie a deviatym aktívnym so 400 výhrami v NHL.

Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith (PIT), 2. J. Zucker (PIT), 3. M. Pettersson (PIT)

COL - ARI 3:2 PP

Makar rozhodol v predĺžení o výhre nad Coyotes

Cale Makar skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Colorada 3:2 nad Arizonou. V normálnom hracom čase skórovali Denis Malkgin a Nathan MacKinnon, ktorý raz aj asistoval. Dve asistencie si pripísal Mikko Rantanen a k druhej výhre z posledných troch zápasov pomohlo aj 18 zákrokov Alexandara Georgieva, ktorého prekonali Jack McBain a Clayton Keller. Connor Ingram opustil duel so 41 zákrokmi, Christian Fischer so zranením dolnej časti tela. Coyotes bodovali v štvrtom zápase po sebe (2-0-2). Makar s 18 víťaznými gólmi vyrovnal klubový rekord medzi obrancami Tysona Barrieho.

Makar rozhodol o výhre po individuálnom prieniku:

Hviezdy duelu: 1. C. Makar (COL), 2. A. Georgiev (COL), 3. C. Ingram (ARI)

TOR - EDM 7:4

Marner štvorbodový pri výhre nad Oilers

Mitchell Marner strelil gól a pridal tri asistencie, aby pomohol Torontu k výhre 7:4 nad Edmontonom. John Tavares pri návrate do akcie zaznamenal dva góly a asistenciu, dva góly strelil aj Noel Acciari a gól a asistenciu si pripísali Auston Matthews a William Nylander. Matt Murray urobil 22 zákrokov. Prekonali ho Mattias Ekholm, Evander Kane, Leon Draisaitl a Connor McDavid, ktorý pridal aj dve asistencie. Dvakrát asistovali aj Evan Bouchard a Ryan Nugent-Hopkins. Stuart Skinner inkasoval šesť gólov z 37 striel – Acciari strelil svoj druhý gól do prázdnej brány. Matthews dosiahol v siedmej sezóne po sebe na 30-gólovú métu – len jedna sezóna mu chýba k americkému (Pat LaFontaine) i klubovému rekordu (Darryl Sittler). McDavid má na konte už 127 bodov.

Matthews strelil 30. gól v sezóne po peknej kombinácii:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. J. Tavares (TOR), 3. N. Acciari (TOR)

CBJ - STL 2:5

Kyrou dosiahol hetrik pri triumfe v Columbuse

Jordan Kyrou spečatil gólom do prázdnej brány svoj hetrik i víťazstvo St. Louis 5:2 nad Columbusom, ktorý prehral štvrtý zápas po sebe. Z gólu sa tešili aj dvojbodový Brandon Saad a trojbodový Sammy Blais. Po dve asistencie si pripísali Brayden Schenn a Robert Thomas, Thomas Greiss kryl 37 striel. Prekonali ho Patrik Laine, ktorý skóroval v štvrtom zápase po sebe, a Boone Jenner. Pri oboch góloch asistoval Johnny Gaudreau. Michael Hutchinson vo svojom prvom štarte v NHL od 22. októbra 2021 kryl 19 z 23 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Kyrou (STL), 2. T. Greiss (STL), 3. S. Blais (STL)

CAR - VGK 0:4

Quick vychytal nulu v Raleigh

Jonathan Quick zneškodnil všetkých 33 striel, aby so svojím prvým čistým kontom v novom drese a 58. v kariére doviedol Vegas k výhre 4:0 nad Carolinou, ktorá prišla o štvorzápasovú víťaznú šnúru. Golden Knights vyhrali piaty zápas z posledných šiestich aj vďaka gólom Jonathana Marchesaaulta, Reillyho Smitha, Paula Cottera a Bretta Howdena (do prázdnej brány), ako aj dvom asistenciám Alexa Pietrangela. Frederik Andersen inkasoval tri góly z 23 striel. Quick má po výmene bilanciu 3-0-0.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (VGK), 2. A. Pietrangelo (VGK), 3. J. Marchessault (VGK)

FLA - WPG 4:5 PP

Scheifele rozhodol v predĺžení o výhre nad Panthers

Mark Scheifele otvoril skóre zápasu a nakoniec ho aj uzavrel, keď 29 sekúnd pred koncom predĺženia rozhodol o výhre Winnipegu 5:4 nad Floridou. Dva góly a asistenciu si pripísal Vladislav Namestnikov, gól a dve asistencie Nikolaj Ehlers. Tri asistencie nazbieral Kyle Connor, dve Blake Wheeler. Predísť tretej prehre v sérii pomohol aj Connor Hellebuyck so 44 zákrokmi. Dvakrát ho pokoril Matthew Tkachuk, ktorý raz aj asistoval. Gól a asistenciu zaznamenal Sam Reinhart, gól Marc Staal a dve asistencie Brandon Montour (prvá asistencia bola jeho 200. bod v kariére) a Aleksander Barkov. Sergej Bobrovskij opustil duel s 22 zásahmi. Panthers prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Jets sa zranili Josh Morrissey a Adam Lowry.

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele (WPG), 2. M. Tkachuk (FLA), 3. V. Namestnikov (WPG)

SEA - DAL 3:4 PP

Heiskanen rozhodol v predĺžení o výhre nad Kraken

Miro Heiskanen skóroval v štvrtej minúte nadstaveného času, aby Dallas zdolal Seattle 4:3 a pripísal si piatu výhru z posledných šiestich zápasov. Predĺženie vynútil Joe Pavelski 70 sekúnd pred koncom tretej tretiny a dvakrát posielali Stars do vedenia Roope Hintz a Mason Marchment. Heiskanen a Hintz pridali aj po asistencii, Jake Oettinger urobil 28 zákrokov. Prekonali ho Jordan Eberle, Ryan Donato a Oliver Bjorkstrand. Vince Dunn dvakrát asistoval a Philipp Grubeuer zastavil 21 striel. Kraken prehrali druhý zápas po sebe po päťzápasovej víťaznej sérii.

Hviezdy duelu: 1. M. Heiskanen (DAL), 2. J. Oettinger (DAL), 3. R. Donato (SEA)

VAN - OTT 5:2

Kuzmenko dvojgólový pri výhre nad Senators

Andrej Kuzmenko otvoril skóre zápasu a nakoniec ho strelou do prázdnej brány aj uzavrel. Jeho Vancouver vyhral nad Ottawou 5:2, aby si natiahol víťaznú sériu na štyri zápasy. Skórovali aj J.T. Miller, Nils Aman a Sheldon Dries, pričom Miller a Aman pridali aj po asistencii. Dve zaznamenal Dakota Joshia. Thatcher Demko čelil 20 strelám, z ktorých ho v tretej tretine pokorili Claude Giroux a Nick Holden. Mad Sogaard kryl 25 z 29 striel a Senators prehrali druhý zápas z posledných troch. Canucks majú v posledných desiatich dueloch bilanciu 7-2-1.

Kuzmenko strelil pekný otvárací gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Miller (VAN), 2. A. Kuzmenko (VAN), 3. N. Aman (VAN)

SJS - MIN 2:5

Fleury doviedol Wild k 10. výhre z posledných 12 zápasov

Marc-Andre Fleury kryl 34 striel, aby vyhral svoj piaty štart po sebe a doviedol Minnesotu k výhre 5:2 nad San Jose, ktorou si natiahla bodovú sériu na 12 zápasov (10-0-2). Marcus Johansson, Mats Zuccarello, Matt Boldy a Jared Spurgeon zaznamenali po góle a asistencii, skóroval aj Frederick Gaudreau a po dve asistencie si pripísali Ryan Hartman a John Klingberg. S bilanciou 1+1 skončili aj domáci Logan Couture a Tomáš Hertl. James Reimer inkasoval štyri góly z 28 striel – Boldy skóroval do prázdnej brány. Sharks prehrali tretí zápas po sebe a ôsmy z posledných deviatich.

Hviezdy duelu: 1. M. Johansson (MIN), 2. R. Hartman (MIN), 3. T. Hertl (SJS)

LAK - NSH 1:2 SN

Séria Kings skončila, rozhodol o tom nájazd Duchenea

Matt Duchene uspel ako jediný v samostatných nájazdoch, aby Nashville ukončil Los Angeles päťzápasovú víťaznú sériu triumfom 2:1. Oba góly zápasu padli v prvej tretine. Skóre otvoril domáci Mikey Anderson, z víťazného mužstva skóroval Tommy Novak. Kevin Lankinen pomohol odvrátiť hrozbu tretej prehry v sérii 26 zákrokmi, Pheonix Copley ich urobil o tri viac.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. K. Lankinen (NSH), 2. M. Duchene (NSH), 3. P. Copley (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 21:26 0 0 0 +1 0 2 6
E. Černák (TBL) 20:19 0 0 0 0 5 1 6
T. Tatar (NJD) 15:53 1 0 1 +1 0 4 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies