Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Černák v súboji Slovákov vyrovnal vicemajstrov sveta, Ružička opäť nehral

V utorok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo 12 zápasov. V akcii boli aj traja Slováci a jeden z nich aj bodoval.

Highlighty noci
  • Černák asistoval, Tatar a Fehérváry nebodovali
  • Montreal si ukončil sériu 7 prehier
  • Arizona bodovala v šiestom zápase po sebe, Los Angeles v siedmom
  • Vancouver vyhral 5. zápas po sebe
  • Draisaitl dosiahol 100. bod v sezóne
  • Quick vyhral aj štvrtý zápas v drese Vegas
  • Raddysh dosiahol hetrik
  • Gaudreau nazbieral päť bodov
  • Brisebois a Eklund strelili svoj prvý gól v NHL
  • Ingram a Kahkonen urobili 42 zákrokov

NJD - TBL 1:4

Černák asistoval pri výhre nad New Jersey

V Newarku na seba narazili dvaja Slováci a nakoniec mal väčšiu radosť ten z mužstva hostí. Erik Černák si ukončil šesťzápasovú sériu bez bodu, keď asistenciou prispel k výhre Tampy Bay 4:1 nad New Jersey. K druhej výhre z posledných troch zápasov pomohol gólom a dvoma asistenciami Brandon Hagel, skórovali aj Anthony Cirelli, Alex Killorn a Nikita Kučerov, Andrej Vasilevskij kapituloval z 23 striel len raz. V úvode zápasu ho prekonal Damon Severson. Vítek Vaněček urobil 26 zákrokov a Devils prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Tomáš Tatar odohral 16 a štvrť minúty so ziskom mínusového bodu, strely a bloku. Černák si okrem asistencie pripísal aj dve strely a tri bloky, pričom na ľade strávil 18 a pol minúty. Pre košického rodáka išlo o 71. bod v kariére, čím vyrovnal zápisy Ľubomíra Sekeráša a Radoslava Suchého. Spomedzi slovenských obrancov nazbieralo viac bodov v NHL už len šesť. Tímy sa znova stretnú vo štvrtok a v nedeľu. V utorok hosťom chýbal Steven Stamkos. Domácim sa zranil v druhej tretine Miles Wood. Prvý zápas proti bývalému tímu odohral Ondřej Palát.


Hviezdy duelu: 1. B. Hagel (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. A. Cirelli (TBL)

NYR - WSH 5:3

Kane strelil prvý gól doma pri výhre nad Capitals

Mika Zibanejad strelil dva góly, Patrick Kane zaznamenal gól a asistenciu a Igor Šesťorkin urobil 28 zákrokov a raz aj asistoval, aby Rangers zdolali Capitals 5:3 a pripísali si tretiu výhru z posledných štyroch zápasov, v ktorých zakaždým bodovali. Do čierneho sa trafil aj Jacob Trouba, do prázdnej brány Jimmy Vesey. Vincent Trocheck dvakrát asistoval. Nicolas Aube-Kubel, dvojbodový Matt Irwin a Nic Dowd strelili góly Washingtonu, ktorý prehral tretí zápas z posledných troch. Darcy Kuemper kryl 31 z 35 striel. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý si pripísal plusový bod, bodyček a tri bloky počas 17 minút a 41 sekúnd, ktoré v zápase odohral. Capitals chýbal pre zranenie Alex Ovečkin. Kane sa stal piatym aktívnym hráčom so 400 presilovkovými bodmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Kane strelil presilovkový gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. P. Kane (NYR), 3. I. Šesťorkin (NYR)

PIT - MTL 4:6

Canadiens si ukončili sériu prehier výhrou v Pittsburghu

Montreal si ukončil sedemzápasovú sériu prehier, keď uspel v Pittsburghu 6:4. Canadiens prehrávali 0:2, ale stav otočili štyrmi gólmi po sebe Mike Hoffman, Jesse Ylonen, Denis Gurianov a Joel Edmundson. Penguins v druhej tretine stav vyrovnali. O výhre hostí tak rozhodol napokon Anthony Richard predtým, ako Josh Anderson pridal poistku do prázdnej brány. Edmundson pridal aj asistenciu, aby zaknihoval 100. bod v kariére, po dve si pripísali Justin Barron a Jonathan Drouin. Sam Motembeault urobil 39 zákrokov. Dvakrát ho prekonal trojbodový Jake Guentzel, raz trojbodový Kris Letang a dvojbodový Jevgenij Malkin. Tristan Jarry inkasoval štyri góly zo siedmich striel, Casey DeSmith následne kryl 13 striel zo 14. Pittsburgh prišiel o štvorzápasovú bodovú sériu (3-0-1) i obrancov Jeffa Petryho a Jana Ruttu, ktorí zápas nedohrali.

Hviezdy duelu: 1. A. Richard (MTL), 2. J. Guentzel (PIT), 3. K. Letang (PIT)

PHI - VGK 3:5

Quick opäť vyhral, Vegas uspelo vo Philadelphii

Jonathan Quick urobil 27 zákrokov, aby vyhral aj štvrtý zápas po sebe od príchodu do Vegas. Ivan Barbašov strelil dva góly a Jonathan Marchessault zaznamenal gól a dve asistencie, aby Golden Knights zakončili päťzápasový výjazd štvrtou výhrou po sebe, 5:3 na ľade Philadelphie. Z gólov mali radosť aj Pavel Dorofejev a Teddy Blueger, pre ktorého to bol prvý gól od výmeny. Z domácich hráčov sa presadili Travis Sanheim, Nick Seeler a Morgan Frost, zatiaľ čo Felix Sandstrom kryl 28 z 32 striel – Barbašov strelil svoj druhý gól do prázdnej brány. Flyers prehrali štvrtý zápas po sebe. Viac výhier po sebe od debutu v drese Golden Knights ako Quick vychytali len Adin Hill a Robin Lehner – päť.

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. M. Frost (PHI), 3. I. Barbashev (VGK)

CAR - WPG 5:3

Kotkaniemi pomohol Hurricanes zdolať Jets

Jesperi Kotkaniemi zaznamenal dva góly a asistenciu, Bredy Skjei gól a asistenciu pri výhre Caroliny 5:3 nad Winnipegom. Z gólov sa tešili aj Jaccob Slavin a Jack Drury, Frederik Andersen urobil 21 zákrokov. Puk vyberal z brány po góloch Dylana DeMela, Nikolaja Ehlersa a Nina Niederreitera. David Rittich kryl 20 z 24 striel – Kotkanimi strelil svoj druhý gól do prázdnej brány. Kým Hurricanes prehrali predošlé dva zápasy po sebe, Jets ich vyhrali. Obe série tak skončili. Po druhýkrát v histórii NHL strelili gól v otváracej minúte zápasu obrancovia oboch tímov – DeMelo skóroval po 19 sekundách hry, Skjei po 58. Predtým to dokázali Al Shields z Ottawy a Art Smith z Toronta ešte v roku 1929.


Hviezdy duelu: 1. J. Kotkaniemi (CAR), 2. B. Skjei (CAR), 3. J. Drury (CAR)

NSH - DET 2:1

Novak opäť skóroval, Predators zdolali Red Wings

Juuse Saros predviedol 28 zákrokov a Tommy Novak strelil víťazný gól, aby Nashville zdolal Detroit 2:1 a vyhral tretí zápas po sebe. Novak v treťom zápase po sebe skóroval. V utorok sa z gólu tešil aj Kiefer Sherwood, ktorý raz aj asistoval. Jediný gól Red Wings strelil Alex Chiasson v 58. minúte. Ville Husso urobil 14 zákrokov pri ôsmej prehre jeho tímu z posledných desiatich duelov.

Hviezdy duelu: 1. K. Sherwood (NSH), 2. J. Saros (NSH), 3. T. Novak (NSH)

CHI - BOS 6:3

Raddysh zažiaril pri výhre Blackhawks nad Bruins

Taylor Raddysh gólom do prázdnej brány spečatil svoj hetrik i výhru Chicaga 6:3 nad Bostonom, ktorý prehral druhý zápas po sebe. Gól a dve asistencie si pripísal Boris Katchouk, gól a asistenciu Joey Anderson. Skóroval aj MacKenzie Entwistle, zatiaľ čo Jujhar Khaira a Ian Mitchell dvakrát asistovali. Petr Mrázek kryl všetkých 16 striel predtým, ako v strede druhej tretiny utrpel zranenie. Alex Stalock následne čelil 26 strelám, z ktorých ho prekonali Pavel Zacha, Trent Frederic a dvojbodový Hampus Lindholm. Linus Ullmark zastavil 23 z 28 striel.


Hviezdy duelu: 1. T. Raddysh (CHI), 2. B. Katchouk (CHI), 3. J. Anderson (CHI)

EDM - OTT 6:3

Oilers zdolali Senators, Nemci dvojgóloví

Leon Draisaitl skóroval dvakrát, aby dosiahol métu 100 bodov v sezóne a pomohol Edmontonu k výhre 6:3 nad Ottawou, ktorá prehrala tretí zápas po sebe. Oilers sa vrátili na víťaznú koľaj aj vďaka gólom Dereka Ryana, Ryana Nugent-Hopkinsa, Nicka Bjugstada a Connora McDavida, ktorý sa trafil do prázdnej brány. Nugent-Hopkins a McDavid pridali po asistencii, dve zaznamenal Warren Foegele. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol aj Stuart Skinner s 29 zákrokmi. Jeho náprotivok, Mads Sogaard, predviedol 27 zásahov. Dva góly Senators strelil Tim Stützle, jeden Brady Tkachuk.


Skinner urobil dva dôležité zákroky:

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. T. Stuetzle (OTT), 3. W. Foegele (EDM)

ARI - CGY 4:3 PP

Boyd rozhodol o cennej výhre nad Flames

Travis Boyd skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby Arizona zdolala Calgary 4:3 a natiahla si bodovú sériu už na šesť zápasov (4-0-2). Coyotes zdolali Flames po prvýkrát od 16. novembra 2019 aj vďaka dvom gólom Claytona Kellera, ako aj presnému zásahu Matiasa Maccelliho a 42 zákrokom Connora Ingrama. Maccelli pridal aj asistenciu, dve zaznamenali Barret Hayton a Juuso Välimäki. O góly Calgary, ktoré vyhral predošlých sedem vzájomných zápasov po sebe, sa postarali Mikael Backlund, Walker Duehr a Jonathan Huberdeau. Jacob Markström urobil 21 zákrokov a Adam Ružička strávil na tribúne 11. zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. C. Keller (ARI), 2. T. Boyd (ARI), 3. B. Hayton (ARI)

VAN - DAL 5:2

Canucks vyhrali piaty zápas po sebe, Boeser trojbodový

Guillaume Brisebois strelil svoj prvý gól v NHL, Brock Boeser nazbieral tri asistencie a Vancouver zdolal Dallas 5:2, aby si natiahol víťazné ťaženie už na päť zápasov. Gól a asistenciu si pripísal J.T. Miller, skórovali aj Andrhony Beauvillier, Andrej Kuzmenko a Phillip Di Giuseppe. Conor Garland dvakrát asistoval. Thatcher Demko čelil 27 strelám, z ktorých ho pokorili Wyatt Johnston a dvojbodový Jamie Benn. Dve asistencie si pripísal Miro Heiskanen a Matt Murray urobil 14 zákrokov. Stars prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.


Hviezdy duelu: 1. G. Brisebois (VAN), 2. B. Boeser (VAN), 3. J. Miller (VAN)

SJS - CBJ 5:6 PP

Gaudreau zažiaril pri výhre nad Sharks

Johnny Gaudreau skóroval v poslednej minúte predĺženia, aby svojím piatym bodom v zápase rozhodol o výhre Columbusu 6:5 nad San Jose, ktoré bolo definitívne vyradené z hry o play-off. V normálnom hracom čase zaznamenal gól a tri asistencie. Do streleckej listiny sa zapísali aj Kent Johnson, Liam Foudy a dvakrát Boone Jenner. K ukončeniu štvorzápasovej série prehier pomohli dvoma asistenciami Gavin Bayreuther a Patrik Laine, Daniil Tarasov urobil 27 zákrokov. Viac práce mal Kaapo Kahkonen, ktorý kryl 42 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali Kevin Labanc, Nikolaj Knyžov, debutový strelec William Eklund, dvojbodový Alexander Barabanov a trojbodový Logan Couture. Derrick Pouliot a Tomáš Hertl dvakrát asistovali. Sharks prehrali štvrtý zápas po sebe a deviaty z posledných desiatich. Päť bodov nazbieraných v jednom zápase je klubový rekord Blue Jackets. Naposledy ich nazbieral Artemij Panarin v roku 2017 (0+5). Gaudreau bol päťbodový po tretíkrát v kariére.


Couture skóroval 0,7 sekundy pred koncom tretiny:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CBJ), 2. L. Couture (SJS), 3. B. Jenner (CBJ)

LAK - NYI 5:2

Kings si natiahli bodovú sériu výhrou nad Islanders

Los Angeles strelilo v druhej tretine štyri góly, aby zdolalo Islanders 5:2 a vyhralo šiesty zápas z posledných siedmich, v ktorých zakaždým bodovalo. Strelecky sa presadili Blake Lizotte, Drew Doughty, Alex Iafallo, Trevor Moore a do prázdnej brány Quinton Byfield, kým Vladislav Gavrikov zaznamenal dve asistencie a Joonas Korpisalo 26 zákrokov. Pierre Engvall a navrátilec Jean-Gabriel Pageau strelili góly New Yorku, ktorý prehral druhý zápas po sebe. Ryan Pulock dvakrát asistoval a Iľja Sorokin kryl 33 z 37 striel.

Hviezdy duelu: 1. B. Lizotte (LAK), 2. V. Arvidsson (LAK), 3. V. Gavrikov (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 17:41 0 0 0 +1 0 0 1
E. Černák (TBL) 18:33 0 1 1 0 0 2 0
T. Tatar (NJD) 16:16 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies