Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Ružička zažil toto po mesiaci, Tatar takúto sériu nezažil od decembra

Sobota v NHL bola na zápasy bohatá – odohralo sa ich až 13. Slovenské body však neprišli. V akcii boli traja hráči spod Tatier.

Highlighty noci
  • Černák, Tatar ani Ružička nebodovali
  • Colorado vyhralo 5. zápas po sebe
  • Ottawa prehrala 5. zápas po sebe, San Jose šiesty
  • Los Angeles bodovalo v 9. zápase po sebe, Arizona v ôsmom
  • MacKinnon štvorbodový
  • Dunn bodoval v 12 zápasoch po sebe
  • Aho, E. Kane a Hagel dosiahli hetrik
  • Foester strelil svoj prvý gól v NHL
  • Šesťorkin vychytal čisté konto
  • Murray urobil 48 zákrokov


TBL - MTL 5:3

Hagel pomohol Tampe k víťazstvu s hetrikom

Brandon Hagel zavŕšil gólom do prázdnej brány svoj hetrik i víťazstvo Tampy Bay 5:3 nad trápiacim sa Montrealom, ktorý prehral desiaty zápas z posledných jedenástich. Z gólov sa tešili aj Victor Hedman a Steven Stamkos, Nikita Kučerov a Michail Sergačov dvakrát asistovali. Natiahnuť víťaznú sériu na tri zápasy pomohol aj Brian Elliott s 18 zákrokmi. Prekonali ho Mike Hoffman, Denis Gurianov a Jesse Ylonen. Hoffman pridal asistenciu, Nick Suzuki ich zaznamenal dve. Sam Montembeault kryl 36 striel, vrátane troch z hokejky Erika Černáka. Slovenský obranca odohral 21 minút a predviedol aj jeden bodyček. Stamkos pokoril métu 30 gólov v NHL po ôsmy raz v kariére.

Hviezdy duelu: 1. B. Hagel (TBL), 2. M. Sergačov (TBL), 3. M. Hoffman (MTL)



CGY - DAL 5:6 PP

Ružička znova v zostave, Flames podľahli Stars

Slovenský útočník Adam Ružička po prvýkrát od 20. februára odohral dva zápasy po sebe. Na rozdiel od štvrtku však tentoraz odohral len necelých deväť minút s 50% úspešnosťou na buly, jednou strelou, jedným bodyčekom a jedným blokom pri prehre Calgary 5:6 s Dallasom. Stars v zápase viedli 2:0 aj 3:1, no nakoniec museli dvakrát doťahovať stratu predtým, ako o ich triumfe rozhodol 13 sekúnd pred koncom predĺženia Jason Robertson. Bol to jeho druhý gól a tretí bod v zápase. Gól a dve asistencie si pripísal Joe Pavelski, tri asistencie Roope Hintz. Do streleckej listiny sa zapísali aj Radek Faksa, Wyatt Johnston a Jani Hakanpää, po dve asistencie zaznamenali Jamie Benn a Miro Heiskanen. Jake Oettinger čelil 38 strelám, z ktorých ho prekonali Elias Lindholm, MacKenzie Weegar, Blake Coleman, Nick Ritchie a Rasmus Andersson. Weegar a Anderson pridali aj po dve asistencie, Lindholm jednu. Jacob Markström urobil 20 zákrokov. Flames bodovali v štvrtom zápase po sebe, ale prehrali druhý z posledných troch.

Hviezdy duelu: 1. R. Andersson (CGY), 2. M. Weegar (CGY), 3. J. Robertson (DAL)



FLA - NJD 4:2

Panthers otočili v tretej tretine zápas proti Devils

Florida strelila v tretej tretine tri góly v rozmedzí dva a pol minúty, aby otočila stav a nasmerovala sa k výhre 4:2 nad New Jersey, ktoré prehralo tretí zápas po sebe. Na góly Nica Hischiera a Jespera Boqvista z druhej tretiny reagovali Aleksander Barkov, Sam Reinhart a Matthew Tkachuk. Reinhart pridal ešte gól do prázdnej brány, Barkov asistenciu. Po dve si z duelu odniesli Carter Verhaeghe a Brandon Montour. Natiahnuť bodovú sériu na šesť zápasov (5-0-1) pomohol aj Sergej Bobrovskij s 33 zákrokmi. Štartoval v 12. zápase po sebe. Slovenský útočník Tomáš Tatar ho neohrozil ani raz. V akcii strávil 13 minút a 21 sekúnd a vyhral jedno vhadzovanie z dvoch. Akira Schmid urobil 37 zákrokov. Barkov so 613 bodmi vyrovnal klubový rekord Jonathana Huberdeaua. Devils prehrali tri zápasy po sebe po prvýkrát od šesťzápasovej série prehier, ktorú ťahali do 20. decembra.

Článok pokračuje pod reklamou

Panthers otočili stav troma zlepenými gólmi:

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. S. Reinhart (FLA), 3. A. Barkov (FLA)



DET - COL 1:5

MacKinnon, Makar doviedli Avalanche k úspechu v Detroite

Nathan MacKinnon strelil svoj 30. gól v sezóne a pridal tri asistencie, aby doviedol Colorado k natiahnutiu víťaznej série na päť zápasov triumfom 5:1 nad Detroitom. Hviezdny center sa stal piatym hráčom v histórii organizácie s minimálne piatimi 30-gólovými sezónami (aj Joe Sakic - 9, Peter Šťastný - 8, Michel Goulet - 8, Milan Hejduk - 5). Cale Makar si natiahol bodovú sériu na osem zápasov a prekonal klubový rekord Tysona Barrieho s 11. zápasom so ziskom troch asistencií v kariére. Viacbodový už v dueli nebol nikto. Po góle strelili Devon Toews, Bowen Byram, Lars Eller a Mikko Rantanen. Alexandar Georgiev čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonal len Pius Suter. Ville Husso inkasoval päť gólov z 21 striel, Magnus Hellberg kryl zvyšné dve strely. Red Wings prehrali deviaty zápas z posledných 11.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. C. Makar (COL), 3. A. Georgiev (COL)



MIN - BOS 2:5

Bruins ukončili dlhú bodovú sériu Wild

Brad Marchand nazbieral tri asistencie, David Pastrňák a Patrice Bergeron zaznamenali po góle a asistencii a Boston zdolal Minnesotu 5:2, aby jej ukončil 14-zápasovú bodovú sériu (11-0-3), ktorá bola jej klubovým rekordom. Do čierneho sa trafili aj Jake DeBrusk a David Krejčí, do prázdnej brány Trent Frederic. Bruins vyhrali druhý zápas po sebe aj vďaka 29 zákrokom Linusa Ullmarka, ktorý chytal vo svojom 200. zápase v NHL. Prekonali ho dvojbodový Marcus Johansson a Oskar Sundqvist. Filip Gustavsson kryl 33 striel z 37.

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. D. Krejčí (BOS), 3. M. Johansson (MIN)



NSH - WPG 2:3 PP

Pionk rozhodol v predĺžení o výhre nad Predators

Neal Pionk skóroval po 55 sekundách nadstaveného času, aby Winnipeg zdolal Nashville 3:2 a predišiel tretej prehre v sérii. Jets dvakrát prehrávali, no zakaždým dokázali odpovedať – najskôr vďaka Nikolajovi Ehlersovi, potom vďaka Adamovi Lowrym. Na oba góly prihrával Josh Morrissey, asistenciu si pripísal aj Ehlers. Connor Hellebuyck urobil 18 zákrokov. Jeho náprotivok, Juuse Saros, kryl 31 striel. O góly Predators sa postarali rodák z Winnipegu Cody Glass a Luke Evangelista. Po prvej tretine zápas opustil Roman Josi, ktorý utrpel zranenie.

Hviezdy duelu: 1. N. Pionk (WPG), 2. J. Saros (NSH), 3. J. Morrissey (WPG)



SEA - EDM 4:6

Kane strelil hetrik pri výhre nad Kraken

Evander Kane strelil tri góly, aby pomohol Edmontonu k výhre 6:4 nad Seattlom. Svoj 58. gól v sezóne strelil Connor McDavid, ktorý pridal aj dve asistencie. Po tri asistencie nazbierali Leon Draisaitl a Mattias Ekholm. Gól a asistenciu zaznamenal Zach Hyman, gól strelil aj Kailer Yamamoto. Stuart Skinner pomohol k tretej výhre v sérii a piatej z posledných šiestich zápasov s 33 zákrokmi. Philipp Grubauer kryl sedem striel z desiatich predtým, ako opustil duel pre chorobu. Martin Jones následne inkasoval tri góly z 13 striel. O góly Kraken, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, sa postarali Jaden Schwartz, Jordan Eberle, Oliver Bjorkstrand a Eeli Tolvanen. Jamie Oleksiak dvakrát asistoval. Vince Dunn asistoval raz, aby si natiahol bodovú sériu na 12 zápasov. Duel pre zranenie nedohral domáci John Hayden. Oilers sú tretí v Pacifickej divízii s trojbodovým náskokom pred Seattlom. Hyman strelil po prvýkrát v kariére v jednej sezóne 30 gólov.

Hviezdy duelu: 1. E. Kane (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. J. Schwartz (SEA)



PHI - CAR 4:5 PP

Hurricanes na poslednú chvíľu zvrátili zápas proti Flyers

Martin Nečas vynútil predĺženie len 0,3 sekundy pred koncom tretej tretiny a Sebastian Aho strelil svoj 30. gól v sezóne a tretí v zápase po 26 sekundách nadstaveného času, aby Carolina zdolala Philadelphiu 5:4 a pripísala si druhú výhru z posledných troch zápasov. Z gólu sa tešil aj Brady Skjei, ktorý rovnako, ako Nečas, k nemu pridal aj asistenciu. Frederik Andersen a Felix Sandstrom urobili zhodne 29 zákrokov. O góly Flyers, ktorí prehrali piaty zápas z posledných šiestich, sa postarali Noah Cates, Joel Farabee, Brendan Lemieux a Tyson Foester, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Všetci s výnimkou Farabeeho pridali aj po asistencii, dve si z duelu odniesli Morgan Frost a Owen Tippett. Hurricanes vyhrali siedmy zápas proti Flyers po sebe.


Aho zakončil hetrik i zápas krásnym gólom:

Hviezdy duelu: 1. S. Aho (CAR), 2. T. Foerster (PHI), 3. B. Skjei (CAR)



OTT - TOR 4:5 SN

Murray urobil 48 zákrokov pri tesnej výhre proti bývalému tímu

Alex Kerfoot premenil rozhodujúci nájazd, aby Toronto zdolalo Ottawu 5:4 po tom, čo v druhej polovici tretej tretiny prišlo o dvojgólové vedenie. V normálnom hracom čase skórovali Jake McCabe, dvojbodový Mitchell Marner a dvakrát Calle Jarnkrok. Auston Matthews a John Tavares dvakrát asistovali a Matt Murray urobil vo svojom prvom zápase proti Senators od výmeny 48 zákrokov. Nadstavený čas vynútil dvoma gólmi Brady Tkachuk, ktorý nadviazal na presné zásahy Juliena Gauthiera a Tima Stützleho, ktorý pridal aj asistenciu. Dve zaznamenal Travis Hamonic. Mads Sogaard kryl 25 striel. Ottawa prehrala piaty zápas po sebe.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. C. Jarnkrok (TOR), 2. M. Murray (TOR), 3. B. Tkachuk (OTT)



NYR - PIT 6:0

Šesťorkin vynuloval Penguins

Igor Šesťorkin zneškodnil všetkých 33 striel, aby so svojím druhým čistým kontom v sezóne doviedol Rangers k výhre 6:0 nad Pittsburghom a natiahol si osobnú sériu výhier na päť zápasov. New York vyhral tretí zápas po sebe a bodoval v šiestom zápase v sérii (5-0-1) aj vďaka gólom Miku Zibanejada, Vladimira Tarasenka, Chrisa Kreidera, Jacoba Troubu a dvojgólového Artemija Panarina. Zibanejad pridal dve asistencie, Trouba a Tarasenko po jednej. Patrick Kane a K’Andre Miller dvakrát asistovali. Penguins prehrali tretí zápas po sebe a zranil sa im Marcus Pettersson. Tristan Jarry inkasoval štyri góly zo 17 striel, Casey DeSmith dva zo siedmich.

Šesťorkinov skvelý zákrok:

Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. M. Zibanejad (NYR), 3. A. Panarin (NYR)



LAK - VAN 2:3 SN

Canucks zdolali Kings, ktorí si však natiahli bodovú sériu

Andrej Kuzmenko a J.T. Miller uspeli v samostatných nájazdoch, zatiaľ čo Thatcher Demko v nich nekapituloval, aby Vancouver uspeli v Los Angeles 3:2. Brock Boeser a Elias Pettersson skórovali v normálnom hracom čase, Miller a Quinn Hughes dvakrát asistovali a Demko urobil 38 zákrokov. Kým Canucks vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich, Kings bodovali v deviatom zápase po sebe (7-0-2). Ich góly strelili Alexander Edler a Carl Grundstrom. Joonas Korpisalo kapituloval dvakrát zo 17 striel.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. A. Edler (LAK), 2. J. Spence (LAK), 3. J. Miller (VAN)



ARI - CHI 4:2

Välimäki pomohol Coyotes natiahnuť bodovú i víťaznú sériu

Juuso Välimäki zaznamenal gól a dve asistencie, vrátane víťazného gólu v 57. minúte, aby Arizona natiahla svoju bodovú sériu na osem zápasov (6-0-2) triumfom 4:2 nad Chicagom. K štvrtej výhre v sérii pomohli aj góly Barretta Haytona, Claytona Kellera a Matiasa Maccelliho, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Keller tiež pridal ku gólu dve asistencie a Ivan Prosvetov kryl 32 striel. Blackhawks dvakrát viedli po góloch Jujhara Khairu a Caleba Jonesa, ale nakoniec nevyhrali tretí zápas po sebe. Alex Stalock ho opustil so 17 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Valimaki (ARI), 2. C. Keller (ARI), 3. B. Hayton (ARI)



SJS - NYI 1:4

Sorokin a Pageau pomohli Islanders k výhre nad Sharks

Iľja Sorokin urobil 29 zákrokov, Jean-Gabriel Pegeau strelil vyrovnávajúci gól a pridal asistenciu a Islanders zdolali San Jose 4:1, aby po dvoch prehrách zaknihovali dve výhry po sebe. Z gólov sa tešili aj Kyle Palmieri, Ryan Pulock a Zach Parise. Sharks prehrali šiesty zápas po sebe. O ich čestný úspech sa postaral Kevin Labanc. Kaapo Kahkonen urobil tiež 29 striel. Lou Lamoriello sa tešil z 1399. víťazstva v pozícii generálneho manažéra v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Pageau (NYI), 2. I. Sorokin (NYI), 3. K. Labanc (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Ružička (CGY) 08:40 0 0 0 0 0 1 1
E. Černák (TBL) 21:05 0 0 0 0 0 3 1
T. Tatar (NJD) 13:21 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies