Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Získa McDavid v tejto sezóne Stanleyho pohár? Toto sú 4 dôvody, prečo áno

Connor McDavid zažíva po individuálnej stránka fantastický ročník. Po prvýkrát v kariére pokoril métu 60 gólov a stále môže zaútočiť na métu 150 bodov. Otázku však je, či sa už konečne v drese tímu Edmonton Oilers dočká aj tímového úspechu v play-off.

„Olejári“ urobili po rokoch frustrácie v minulej sezóne pokrok, keď sa dostali do finále Západnej konferencie. Mohli by tento rok zájsť ďalej? Podľa Coltona Pankiwa sú štyri dôvody, prečo by tím z Alberty mohol v tejto sezóne vytúžený Stanleyho pohár získať.

1. Dominancia McDavida a Draisaitla na novej úrovni
Oilers majú duo najproduktívnejší hráčov ligy a obaja dosahujú také čísla, aké sme u nich ešte nevideli. McDavid už má na konte 60 gólov a 138 bodov, Draisaitl 44 gólov a 109 bodov a obaja sú na prvých dvoch miestach kanadského bodovania NHL. V minulom play-off pritom ukázali, že nejde len o záležitosť základnej časti, keď kombinovane nazbierali 55 bodov v 32 dueloch. Teraz už vedia, čo očakávať od dlhšej jazdy v play-off, a po vypadnutí v konferenčnom finále im motivácia nechýba.

2. Produktivita prichádza aj z iných zdrojov
Oilers už nie sú tímom, ktorý sa spolieha na dvoch hráčov. V minulej sezóne sa ako veľký prínos ukázalo angažovanie Evandera Kanea. Aj napriek zdravotným problémom je v tejto sezóne tiež prínosom. Významne produktívni sú však aj ďalší hráči, ako Ryan Nugent-Hopkins či Zach Hyman. Obaja po prvýkrát v kariére pokorili métu 30 gólov a majú priemer nad bod na zápas. Hyman pritom vlani ukázal, že dokáže v play-off svoju hru ešte vystupňovať.

Článok pokračuje pod reklamou

3. Príchod Ekholma skvalitnil celú obranu
Ken Holland pred tohtoročnou prestupovou uzávierkou urobil to, čo od neho fanúšikovia chceli už dlho – získal kvalitného obrancu v osobe Mattiasa Ekholma. A hoci za neho obetoval Tysona Barrieho, zdá sa, že táto výmena bola veľkou výhrou. Samotný Ekholm hrá výborne, no jeho prítomnosť pomáha aj celej obrane, najmä Evanovi Bouchardovi hrajúcom po jeho boku.

4. Tímu nechýba hra do tela
Roky sa zdalo, že Oilers sú tímom, ktorému chýba tvrdosť. Často na to v minulosti doplácali, čo komplikovalo život mladým talentom, akým v tých časoch boli Taylor Hall, Jordan Eberle či Nugent-Hopkins. Toto už však viac nie je problém a v zostave sú hráči, ktorí sa neboja rozdávať bodyčeky či zhodiť rukavice. V tomto smere boli milými prekvapeniami Klim Kostin či Vincent Desharnais. Toto bude veľmi dôležitý faktor v play-off.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies