Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Tatar pečatil postup do play-off, Halák sa priblížil k míľniku

V sobotu sa v NHL odohralo až 15 zápasov. Slovenská stopa bola v štyroch z nich. Halák vychytal výhru, Tatar výhru pečatil. A teší sa už aj z účasti v play-off.

Highlighty noci
  • Tatar skóroval, Černák a Fehérváry nebodovali, Halák vyhral
  • Boston si zaistil divízny titul, New Jersey play-off
  • Boston vyhral šiesty zápas po sebe
  • Los Angeles bodovalo v 11 zápasoch po sebe
  • San Jose prehralo 9. zápas po sebe
  • Hart a Comrie vychytali čisté kontá
  • Harvey-Pinard dosiahol hetrik
  • Suzuki bol štvorbodový
  • Matthews mal 15 striel na bránu
  • Kočetkov urobil 41 zákrokov
  • Nesterenko strelil svoj prvý gól v NHL


NJD - OTT 5:3

Tatar pečatil triumf i postup do play-off

Slovenský útočník Tomáš Tatar si ukončil štvorzápasové série bez gólu a bodu, keď svojím 17. gólom v sezóne uzavrel strelou do prázdnej brány výhru New Jersey 5:3 nad Ottawou, ktorá spečatila návrat tímu do play-off po štvorročnej odmlke. Jack Hughes strelil svoj 40. gól v sezóne, ktorý dosiahol ako prvý hráč tímu od ročníka 2008/09 (Zach Parise), a pridal asistenciu, skórovali aj Jesper Bratt, Dawson Marcer a Dougie Hamilton, ktorého gól bol nakoniec víťazný. Nico Hischier nazbieral dve asistencie a MacKenzie Blackwood urobil 25 zákrokov. Jeho náprotivok, Dylan Ferguson, kryl 30 z 34 striel. Brady Tkachuk, Thomas Chabot a Mark Katelic strelili góly Senators, ktorí prehrali druhý zápas z posledných troch, Tim Stützle dvakrát asistoval. Tatar v zápase odohral 14 a pol minúty aj so ziskom plusového bodu, dvoch striel a bodyčeku. Absolvoval aj jedno buly – úspešne. New Jersey po 14-krát vo svojej histórii dosiahlo stobodovú sezónu. Tentoraz najrýchlejšie - v 73 dueloch.

Tatarov 17. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Hughes (NJD), 2. J. Bratt (NJD), 3. D. Hamilton (NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

FLA - NYR 3:4

Halák pomohol Rangers k výhre nad Panthers

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa dočkal svojho 295. víťazstva v kariére, keď s 31 zákrokmi pomohol Rangers k triumfu 4:3 nad Floridou. Zápas sa pritom nevyvíjal ideálne, keď New York prehrával po prvej tretine 0:2. Potom sa však presadili po sebe Kaapo Kakko, Alexis Lafreniere, Patrick Kane a Filip Chytil. Všetci s výnimkou Kanea, ktorý strelil svoj 450. gól v kariére, pridali aj po asistencii. Duel zdramatizoval svojím druhým gólom v zápase Aleksander Barkov, skóroval aj Ryan Lomberg. Sergej Bobrovskij urobil 38 zákrokov, ale na odvrátenie tretej prehry Floridy v sérii to nestačilo. Kanea sa s 1233 bodmi vo svojom 1173. zápase v NHL osamostatnil na druhom mieste amerického poradia všetkých čias pred Philom Housleym. Rekord drží Mike Modano s 1374 bodmi. Halák vyhral druhý zápas po sebe po štvorzápasovej sérii prehier. Barkov bodoval v 10. zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. F. Chytil (NYR), 2. A. Barkov (FLA), 3. K. Kakko (NYR)

PIT - WSH 4:3

Malkin rozhodol o výhre nad Capitals po veľkej strate vedenia

Pittsburgh prišiel v tretej tretine o trojgólové vedenie, no Jevgenij Malkin 80 sekúnd pred koncom tretej tretiny zachránil výhru 4:3 nad Washingtonom. Jake Guentzel, Ryan Poheling a Chad Ruhwedel tiež skórovali za Penguins, ktorí vyhrali druhý zápas z posledných troch a na pozícii druhej divokej karty si zvýšili náskok pred Floridou na tri body. Casey DeSmith čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonali Alex Ovečkin, Tom Wilson a Dylan Strome. Darcy Keumper urobil 36 zákrokov a Capitals prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Na Pittsburgh strácajú už šesť bodov. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 20 a pol minúty s dvoma strelami, dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi.

Dôležitý gól, ktorý Malkin poriadne oslávil:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. J. Guentzel (PIT), 3. D. Strome (WSH)

BOS - TBL 2:1

Bruins si natiahli víťaznú sériu, Tampa opäť prehrala

Gartnet Hathaway prelomil na konci druhej tretiny nerozhodný stav a Linus Ullmark predviedol 26 zákrokov, aby Boston zdolal Tampu Bay 2:1 a vyhral už šiesty zápas po sebe. Zaistil si aj titul v Atlantickej divízii. Skóre stretnutia otvoril Patrice Bergeron, ktorý bodoval v piatom zápase po sebe. O jediný gól Lightning, ktorí prehrali posledné štyri zápasy, sa postaral Victor Hedman. Po prvýkrát v kariére skóroval v oslabení. Andrej Vasilevskij urobil 32 zákrokov. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Erik Černák, ktorý odohral 17 minút a 45 sekúnd, počas ktorých si pripísal mínusový bod, strelu, blok a dva bodyčeky. Len dva tímy v histórii NHL potrebovali pri formáte so štyrmi divíziami získať divízny titul rýchlejšie ako Bruins, ktorí na to potrebovali 72 zápasov. Colorado to v ročníku 1996/97 dokázalo v 70 dueloch, Detroit o rok skôr v 68.

Hedmanov prvý gól v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark (BOS), 2. G. Hathaway (BOS), 3. D. Orlov (BOS)

PHI - DET 3:0

Hart doviedol Flyers k výhre nad Red Wings

Carter Hart zneškodnil všetkých 29 striel, aby doviedol Philadelphiu k výhre 3:0 nad Detroitom. Rodák z Alberty vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a piate v kariére. K natiahnutiu víťaznej série na tri zápasy viedli aj góly Kieffera Bellowsa, Scotta Laughtona a Tysona Foerstera, ktorý uzavrel skóre zakončením do prázdnej brány. Laughton pridal aj asistenciu, vďaka ktorej po prvýkrát v kariére pokoril métu 40 bodov v sezóne. Red Wings, v ktorých bráne kryl Alex Nedeljkovic 19 z 21 striel, prehrali druhý zápas po sebe a piaty z posledných šiestich.

Hart urobil sériu veľkých zákrokov:

Hviezdy duelu: 1. C. Hart (PHI), 2. S. Laughton (PHI), 3. K. Bellows (PHI)

NSH - SEA 2:7

Tolvanen zažil úspešný návrat do Nashvillu

Eeli Tolvanen skóroval proti svojmu bývalému tímu dvakrát, aby Seattle zdolal Nashville 7:2 a pripísal si druhú výhru z posledných troch duelov. Jared McCann zaznamenal gól a dve asistencie, Oliver Bjorkstrand gól a asistenciu. Po góle pridali aj Matty Beniers, Adam Larsson a Daniel Sprong, zatiaľ čo Philipp Grubauer urobil 14 zákrokov. Prekonali ho dvojbodoví Tyson Barrie a Matt Duchene. Philip Tomasino dvakrát asistoval a Juuse Saros kryl 32 striel. Predators strácajú na poslednú postupovú pozíciu Winnipeg päť bodov, ale majú tri zápasy k dobru. V prvej tretine vyslali na bránu len jednu strelu. Beniers je prvým nováčikom Kraken s 50 bodmi v sezóne. Ako štvrtý hráč tímu pokoril v tomto ročníku métu 20 gólov.


Hviezdy duelu: 1. E. Tolvanen (SEA), 2. J. McCann (SEA), 3. O. Bjorkstrand (SEA)

LAK - WPG 4:1

Kings si vyrovnali klubový rekord pri výhre nad Jets

Los Angeles si v sobotu vyrovnalo klubový rekord s 11-zápasovou bodovou sériou a zdolalo Winnipeg 4:1 vďaka 25 zákrokom Joonasa Korpisala či gólom Alexa Iafalla, dvojbodového Drew Doughtyho a dvojgólového Victora Arvdssona, ktorý druhý gól strelil do prázdnej brány. O čestný úspech Jets sa postaral v druhej tretine Pierre-Luc Dubois, ktorý v presilovke znižoval na 1:2. Connor Hellebuyck urobil tiež 25 zákrokov. Kings v minulosti bodovali v 11 zápasoch po sebe trikrát – v ročníkoch 1973/74, 2010/11 a 2013/14.

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty (LAK), 2. J. Korpisalo (LAK), 3. P. Danault (LAK)

CGY - SJS 5:3

Toffoli strelil dva góly, Flames natiahli Sharks sériu prehier

Calgary prišli o dvojgólové vedenie a následne prehrávalo, ale nakoniec k druhej výhre z posledných troch zápasov docválalo. Walker Duehr a Nazem Kadri definitívne priklonili misky váh na stranu kanadského tímu, ktorý víťazstvom 5:3 natiahol San Jose sériu prehier už na deväť zápasov. Tyler Toffoli strelil do prázdnej brány svoj druhý gól v zápase a s 31 gólmi v sezóne si vyrovnal osobný rekord. Skóroval aj MacKenzie Weegar a Duehr pridal aj asistenciu. Jacob Markstrom urobil 28 zákrokov. Logan Couture, Nico Sturm a Martin Kaut otočili z 0:2 na 3:2, Erik Karlsson dvakrát asistoval. Kaapo Kahkonen inkasoval štyri góly z 29 striel. Flames strácajú štyri body na Winnipeg v pozícii druhej divokej karty konferencie. Adam Ružička nehral. Karlsson je štvrtým obrancom za posledných 30 rokov, ktorý nazbieral v jednej sezóne 90 bodov. Dokázali to aj Roman Josi (96, 2021/22), Ray Bourque (91, 1993/94) a Phil Housley (97, 1992/93).

Hviezdy duelu: 1. W. Duehr (CGY), 2. M. Weegar (CGY), 3. T. Toffoli (CGY)

MIN - CHI 3:1

Hartman rozhodol o výhre nad Blackhawks

Ryan Hartman prelomil nerozhodný stav 71 sekúnd pred koncom zápasu, aby Minnesota zdolala Chicago 3:1 a posunula sa do čela Centrálnej divízie. Do čierneho sa trafil aj Ryan Reaves, do prázdnej brány Frederick Gaudreau. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov viedlo aj 22 zákrokov Filipa Gustavssona. Ako jediný ho prekonal Lukas Reichel. Alex Stalock opustil zápas, v ktorom si Blackhawks pripísali štvrtú prehru po sebe, s 22 zásahmi.

Hartman vybojoval puk a skóroval:

Hviezdy duelu: 1. R. Hartman (MIN), 2. F. Gustavsson (MIN), 3. R. Reaves (MIN)

NYI - BUF 0:2

Comrie, Okposo rozhodli o výhre nad Islanders

Eric Comrie zneškodnil všetkých 26 striel, aby so svojím prvým čistým kontom v sezóne a druhým v NHL položil základy víťazstva Buffala 2:0 nad Islanders. Rozhodujúci gól strelil Kype Okposo v tretej tretine a druhú výhru po sebe po štvorzápasovej sérii prehier spečatil gólom do prázdnej brány Jeff Skinner. Semion Barlamov kryl 33 z 34 striel a newyorský tím prehral druhý zápas po sebe. Pred Penguins má na pozícii prvej divokej karty jednobodový náskok a odohrá o jeden zápas menej.

Hviezdy duelu: 1. E. Comrie (BUF), 2. K. Okposo (BUF), 3. S. Varlamov (NYI)

DAL - VAN 1:3

Stars si neudržali pozíciu divízneho lídra

Tkatcher Demko urobil 25 zákrokov , Dakota Joshua a Brock Boeser otočili stav a Vancouver zdolal pomerom 3:1 Dallas, ktorý po druhej prehre z posledných troch zápasov prišiel o prvé miesto v Centrálnej divízii. K deviatej výhre Canucks z posledných 11 zápasov viedol aj gól Jacka Rathbonea. Stars viedli 1:0 po góle Ryana Sutera. Matt Murray opustil zápas s 21 zákrokmi, Miro Heiskanen prišiel o bodovú sériu, ktorá trvala 12 zápasov. Duel nedohral hosťujúci Vasilij Podkolzin, ktorý v tretej tretine utrpel zranenie.

Hviezdy duelu: 1. T. Demko (VAN), 2. B. Boeser (VAN), 3. R. Suter (DAL)

MTL - CBJ 8:2

Harvey-Pinard, Suzuki zahviezdili pri výhre nad Blue Jackets

Rafael Harvey-Pinard strelil svoj prvý hetrik v kariére, aby doviedol Montreal k výhre 8:2 nad Columbusom. Nick Suzuki pomohol k druhej výhre z posledných troch zápasov gólom a troma asistenciami, gól a dve asistencie zaznamenal Mike Hoffman, tri asistencie Mike Matheson. Z gólov sa tešili aj Alex Belzile a dvojbodoví Jesse Ylonen s Brendanom Gallagherom. Johnathan Kovacevic dvakrát asistoval, Sam Montembeault kryl 21 striel. Recept na neho našli len Lane Pederson a Kirill Marčenko. Elvis merzlikins inkasoval šesť gólov z 24 striel predtým, ako zápas opustil so zranením. Michael Hutchinson následne kryl šesť striel z ôsmich.


Hviezdy duelu: 1. R. Harvey-Pinard (MTL), 2. N. Suzuki (MTL), 3. M. Hoffman (MTL)

CAR - TOR 5:3

Aho rozhodol o výhre nad Torontom, Kočetkov kryl 41 striel

Carolina prišla o vedenie 2:0 i 3:2, ale nakoniec si pripísala tretiu výhru z posledných štyroch zápasov, keď zdolala Toronto 5:3. Víťazný gól strelil Sebastian Aho predtým, ako prihrával na poistku do prázdnej brány Teuva Teräväinena. Z gólov sa tešili aj Brent Burns, Jordan Staal a Stefan Noesen, po dve asistencie si pripísali Jesper Fast a Martin Nečas. Piotr Kočetkov musel urobiť až 41 zákrokov (osobné maximum). Puk z brány vyťahoval po góloch Calleho Jarnkroka a dvojgólového Austona Matthewsa. Ten s 15 strelami na bránu vyrovnal klubový rekord Davea Andreychuka. Morgan Rielly dvakrát asistoval a Matt Murray kryl 23 z 27 striel. Maple Leafs prehrali druhý zápas z posledných troch.


Hviezdy duelu: 1. S. Aho (CAR), 2. P. Kochetkov (CAR), 3. S. Noesen (CAR)

EDM - VGK 3:4 PP

Roy rozhodol v predĺžení o výhre nad Oilers

Vegas trikrát prišlo o vedenie predtým, ako Nicolas Roy v strede predĺženia rozhodol o jeho výhre 4:3 nad Edmontonom, ktorý prišiel o päťzápasovú sériu výhier. Jack Eichel zaznamenal gól a dve asistencie, Jonathan Marchessault gól a asistenciu, aby Golden Knights vyhrali štvrtý zápas po sebe. Skóroval aj Pavel Dorofejev, dvakrát asistoval Shea Theodorea a 27 zákrokov urobil niekdajší „olejár“ Laurent Brossoit. Zach Hyman, dvojbodový Leon Draisaitl a Warren Foegele strelili góly Oilers, zatiaľ čo Stuart Skinner kryl 30 striel. Connor McDavid zaznamenal asistenciu, aby mal po 73 dueloch na konte 139 bodov.

Hviezdy duelu: 1. N. Roy (VGK), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. J. Eichel (VGK)

ANA - STL 3:6

Schenn, Kapanen doviedli Blues k výhre v Anaheime

Brayden Schenn a Kasperi Kapanen zaznamenali po dva góly a po asistencii, Colton Parayko trikrát asistoval a St. Louis si pripísali druhú výhru po sebe, keď uspelo v Anaheime pomerom 6:3. Gól a asistenciu si pripísali Sammy Blais a Jakub Vrána, dve asistencie Justin Faulk a 22 zákrokov Jordan Binnington. O góly domácich sa postarali Troy Terry, debutový strelec Nikita Nesterenko a Ryan Strome. Terry pridal aj asistenciu. John Gibson kryl 30 striel a Ducks prehrali štvrtý zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. B. Schenn (STL), 2. K. Kapanen (STL), 3. J. Vrána (STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYR) 31/34 (91,2%) - - - - - - -
M. Fehérváry (WSH) 20:30 0 0 0 0 0 2 2
E. Černák (TBL) 17:46 0 0 0 -1 0 1 2
T. Tatar (NJD) 14:33 1 0 1 +1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies