Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatarovi neuznali gól, Kelemen mal zhodnú bilanciu. McDavid dosiahol ďalšiu métu

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo šesť zápasov. Zahrali si v nich dvaja Slováci a dva výsledky rozhodli aj o ďalších dvoch tímoch s istotou play-off.

Highlighty noci
  • Tatar ani Kelemen nebodovali
  • Rangers a Maple Leafs už majú isté play-off
  • Arizona a Anaheim prehrali piaty zápas po sebe
  • Brady Tkachuk vyhral bratský súboj
  • Boldy dosiahol hetrik
  • Rousek strelil prvý gól v NHL
  • McDavid dosiahol 140. bod v sezóne


NYI - NJD 5:1

Palmieri a Sorokin doviedli Islanders k výhre nad Devils

Kyle Palmieri strelil dva góly a pridal asistenciu, Iľja Sorokin urobil 30 zákrokov a Islanders zdolali New Jersey 5:1, aby sa vyhli tretej prehre po sebe. Do čierneho sa trafil aj Pierre Engvall, do prázdnej brány Bo Horvat a Zach Parise. O jediný gól Devils sa postaral Erik Haula, ktorý v oslabení vyrovnával na 1:1.Vítek Vaněček zastavil 31 striel z 34 a jeho tím prehral tretí zápas z posledných štyroch. Slovenský útočník Tomáš Tatar v ňom odohral 17 minút s jedným mínusovým bodom, strelou a bodyčekom. V strede tretej tretiny mu za stavu 1:2 bol neuznaný gól, pretože ho dosiahol kopnutím. Islanders majú aktuálne na pozícii prvej divokej karty Východnej konferencie trojbodový náskok pred Pittsburghom.

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri (NYI), 2. I. Sorokin (NYI), 3. P. Engvall (NYI)

ARI - EDM 4:5

Kelemen sa opäť netešil z výhry, McDavid pridal 140. bod

Svoj siedmy zápas v NHL odohral Miloš Kelemen, ktorý však neodohral omnoho viac ako v tom predošlom stretnutí – počas štyroch minút zaznamenal mínusový bod, jednu strelu a jeden bodyček. Jeho Arizona si natiahla sériu prehier na päť zápasov, keď podľahla Edmontonu 4:5, hoci v zápase dvakrát viedla. O šiestom víťazstve Oilers z posledných siedmich zápasov, v ktorých zakaždým bodovali, rozhodol Ryan Nugent-Hopkins. On aj Leon Draisaitl a Evan Bouchard dosiahli bilanciu 1+1. Z gólu sa tešil aj Darnell Nurse a Zach Hyman. Connor McDavid zaznamenal asistenciu, svoj 140. bod v sezóne. Jack Campbell kryl 29 striel a prekonali ho dvojgóloví Matias Maccelli a Barrett Hayton. Nick Schmaltz a Jack McBain dvakrát asistovali, Lawson Crouse dokonca trikrát. Karel Vejmelka urobil 24 zákrokov. Draisaitl sa stal piatym hráčom, ktorý v drese Oilers strelil 300 gólov. Dokázali to aj Wayne Gretzky, Jari Kurri, Glenn Anderson a Mark Messier. Nugent-Hopkins je tretím hráčom tímu s 90 bodmi v tejto sezóne. Naposledy to v Edmontone zažili v ročníku 1988/89 (Messier, Kurri a Jimmy Carson). McDavid je 10. rôznym hráčom histórie NHL so 140 bodmi v sezóne.

Článok pokračuje pod reklamou

Draisaitl strelil svoj 300. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. R. Nugent-Hopkins (EDM), 2. M. Maccelli (ARI), 3. B. Hayton (ARI)

OTT - FLA 5:2

Senators natiahli Floride sériu prehier

Brady Tkachuk zaznamenal gól a asistenciu, aby vyhral bratský súboj a pomohol Ottawe k triumfu 5:2 nad Floridou. Matthew Tkachuk nebodoval. K druhej výhre z posledných troch zápasov viedli aj presné zásahy Erika Brannstroma, Alexa DeBrincata, Tima Stützleho a Shanea Pinta, ktorý skóroval do prázdnej brány. Mads Sogaard urobil 32 zákrokov, o desať viac ako Sergej Bobrovskij. Gustav Forsling strelil oba góly Panthers, ktorých séria prehier sa natiahla už na štyri zápasy. Oba tímy hrali po štyri presilovky. Kým Senators využili tri, Panthers žiadnu.

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. G. Forsling (FLA), 3. M. Sogaard (OTT)

BUF - MTL 3:4 SN

Canadiens zdolali Sabres po nájazdoch, rozhodol Pezzetta

Michael Pezzetta premenil rozhodujúci nájazd v šiestej sérii, aby Montreal zdolal Buffalo 4:3 a zaknihoval tretiu výhru z posledných štyroch zápasov. V normálnom hracom čase skórovali Jordan Harris, Alex Belzile a Brendan Gallagher (200. gól v kariére), Jake Allen urobil 30 zákrokov. Viac práce mal Eric Comrie, ktorý kryl 38 striel. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Lukáš Rousek, JJ Peterka a Riley Stillman. Prvý menovaný debutoval v NHL a z duelu si odniesol aj asistenciu. Buffalo stráca na druhú divokú kartu v konferencii, na ktorej je Pittsburgh, päť bodov.


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher (MTL), 2. L. Rousek (BUF), 3. A. Belzile (MTL)

MIN - SEA 5:1

Boldy zažiaril s hetrikom pri výhre nad Kraken

Matt Boldy dosiahol druhý hetrik za ostatných päť zápasov, aby doviedol Minnesotu k výhre 5:1 nad Seattlom, ktorou si upevnila pozíciu na čele Centrálnej divízie. Marc-Andre Fleury urobil 35 zákrokov a z gólov sa tešili aj Jake Middleton a Ryan Hartman. Joel Eriksson Ek, Marcus Johansson a Jared Surgeon dvakrát asistovali. Kým Wild si natiahli bodovú sériu na päť zápasov (4-0-1), bodová séria Kraken skončila po troch zápasoch (2-0-1). Ich jediný gól strelil Jaden Schwartz, ktorý v 52. minúte znížil na 1:5. Philipp Grubauer inkasoval štyri góly z 13 striel, Martin Jones následne kryl šesť striel z deviatich.


Hviezdy duelu: 1. M. Boldy (MIN), 2. M. Fleury (MIN), 3. M. Johansson (MIN)

ANA - COL 1:5

MacKinnon pomohol Avalanche k výhre nad Ducks

Nathan MacKinnon zaznamenal vo svojom 700. zápase kariéry gól a asistenciu, aby pomohol Coloradu k výhre 5:1 nad Anaheimom, ktorý prehral piaty zápas po sebe. Bowen Byram, ktorý vyrovnal stav, dosiahol rovnakú bilanciu. Po góle strelili aj Jack Johnson, Valerij Ničuškin a Samuel Girard, kým Cale Makar zaregistroval dve asistencie. K tretej výhre v sérii a deviatej z posledných desiatich zápasov pomohol s 29 zákrokmi aj Jonas Johansson. Recept na neho našiel len Derek Grant. John Gibson kryl 39 striel. Avalanche zostávajú na druhom mieste Centrálnej divízie, bod za Minnesotou. Duel nedohral Trevor Zegras, ktorý utrpel zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. C. Makar (COL), 3. D. Grant (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (NJD) 17:05 0 0 0 -1 0 1 1
M. Kelemen (ARI) 04:01 0 0 0 -1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies