Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

McDavida dostalo gesto spoluhráčov: Na métu dosiahol len ako šiesty hráč dejín! + video

Každému je zrejmé, že Connor McDavid patrí medzi najlepších hráčov, aký kedy hokej hrali. V sobotu svoj odkaz ešte zvýraznil, keď ako len šiesty hráč v histórii NHL pokoril hranicu 150 bodov v jednej sezóne.

„Mimoriadny hokejista sa pripojil k elitnej skupine hráčov histórie tohto športu. Samozrejme, vpred ho ženie to, aby sa uistil, že jeho tím vyhrá. To bol veľký dôvod toho, prečo sme dnes vyhrali,“ povedal tréner Oilers Jay Woodcroft.

McDavid pri sobotnej výhre 6:1 nad San Jose zaznamenal dva góly a asistenciu, pričom jeho 63. gól v sezóne ho dostal na métu, ktorý naposledy dosiahol Mario Lemieux z Pittsburghu v ročníku 1995/96.

Článok pokračuje pod reklamou

McDavid neskôr pridal krásny gól, jeho 151. bod v ročníku.

Métu 150 bodov v sezóne doteraz dosiahlo len šesť hráčov. Okrem McDavid a a Lemieuxa aj Wayne Gretzky, Steve Yzerman, Phil Esposito a Bernie Nicholls. Dvaja to dokázali viac ako raz – Gretzky deväťkrát, Lemieux štyrikrát.

„Chlapci dali dokopy menšie video so všetkými piatimi hráčmi, ktorí to dokázali. Dostalo ma to. Bolo to špeciálne. Počuť všetkých piatich bolo úžasné,“ priznal McDavid.

McDavid má stále len 26 rokov a na konte už dokopy 848 bodov za 303 gólov a 545 asistencií po 567 odohraných zápasoch. Ak bude zdravý, pri jeho výkonnosti by mal pokoriť métu tisíc bodov len ako dvadsaťsedemročný.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies