Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Juniori

CHL: Hrivík nazbieral päť bodov, Janus sa vrátil do brány

Marek Hrivík zaznamenal počas uplynulého týždňa päť bodov. Slovákom sa celkovo podarilo nazbierať 13 bodov a do zostavy Erie sa vrátil Jaroslav Janus. Hviezdami minulého týždňa sa v CHL stali Johny Lazo a brankár Nathan Dunnett.

OHLOHL (Ontario Hockey League)
Windsor (Západná divízia) po dlhej dobe prehral, ale stále je s 56 bodmi na čele ligového poradia. S 53 bodmi mu na krk dýcha líder Centrálnej divízie, tím Barrie Colts. Vo Východnej divízii je na čele Peterborough a lídrom Stredozápadnej divízie je stále Kitchener.

Jaroslav Janus sa vo štvrtok po zranení nohy vrátil do brány Erie, no tímu nedokázal pomôcť k víťazstvu. Pri prehre inkasoval tri góly z 49 striel. Počas týždňa sa do bodovania zapísali obaja slovenskí korčuliari. Richard Pánik strelil gól a na jeden prihrával, Miroslav Preisinger sa tešil z jedného gólu.

V kanadskom bodovaní sú v prvej trojke traja hráči Windsoru. Lídrom je Taylor Hall s 58 bodmi. Najlepším strelcom je jeho spoluhráč Adam Henrique, ktorý strelil už 27 gólov. Ich spoluhráč Pánik, najproduktívnejší Slovák, je na 124. pozícii bodovania OHL.

Článok pokračuje pod reklamou

Slováci v OHL Tím Z G A B TM
Richard Pánik (C) Windsor 31 8 9 17 19
Miroslav Preisinger (C) Sarnia 32 8 5 13 45

Slováci v OHL Tím Z V P PP GAA %
Jaroslav Janus (B) Erie 8 4 3 1 2,94 91,9



QMJHLQMJHL (Quebec Major Junior Hockey League)
Saint John s 57 bodmi kraľuje Atlantickej divízii i celej QMJHL, ale pozoruhodná je jeho víťazná séria, ktorá činí už 20 zápasov. V dvoch divíziách sa zmeny na čele neudiali. Quebec je lídrom Východnej a Rouyn-Noranda Západnej divízie. Na prvé miesto v Centrálnej divízii sa vrátil tím Drummondville.

Marek Hrivík zaznamenal v troch zápasoch päť asistencií a bol najproduktívnejším Slovákom v CHL počas uplynulého sedemdňového obdobia. Bodoval aj Tomáš Jurčo, ktorý zaznamenal gól a asistenciu.

Gabriel Lévesque z Rouyn-Noranda má na svojom konte už 55 bodov, s ktorými kraľuje kanadskému bodovaniu. V poradí strelcov nastala zmena - najlepším strelcom sa stal 25-gólový Adam Luke z Cape Breton. Hrivík je šiestym najproduktívnejším nováčikom.

Slováci v QMJHL Tím Z G A B TM
Marek Hrivík (ĽK) Moncton 31 8 15 23 2
Tomáš Jurčo (PK) Saint John 29 7 10 17 16
Adam Jánošík (O) Gatineau 30 4 11 15 21
Radovan Puliš (C) Acadie-Barthurst 2 0 1 1 2



WHLWHL (Western Hockey League)
Calgary sa stalo novým lídrom WHL, keď má na svojom konte už 47 bodov a o jeden viac ako Saskatoon. Hitmen sú prví v Centrálnej divízii, Blades sú lídrami Západnej divízie. Ani v zvyšných dvoch divíziách zmeny na čele nenastali. Americkej divízii kraľuje Tri-City a Vancouver je lídrom Divízie Britskej Kolumbie.

Vo WHL bodovali traja Slováci. Marek Viedenský a Andrej Kudrna raz asistovali a Tomáš Hričina sa tešil z jedného gólu. Milan Kytnár pre zranenie ramena nenastúpil ani v jednom zápase.

Brendon Kozun z Calgary je s 61 bodmi na čele bodovania WHL, ale dobrý týždeň má za sebou aj Jordan Eberle z Reginy, ktorý na prvé miesto stráca už len dva body. Navyše sa stal najlepším strelcom, keď má na svojom konte už 28 gólov. Kudrna v kanadskom bodovaní klesol na 62. miesto.

Slováci vo WHL Tím Z G A B TM
Andrej Kudrna (ĽK) Red Deer 31 13 16 29 10
Marek Viedenský (C) Prince George 26 3 19 22 33
Tomáš Hričina (ĽK) Regina 30 5 7 12 27
Milan Kytnár (C) Vancouver 19 3 8 11 12
Matej Bene (ĽK) Kamploops 24 1 5 6 21
Dalibor Bortňák (C) Kamploops 5 0 2 2 6

26. decembra začínajú Majstrovstvá sveta juniorov, ktoré sa tento rok odohrajú v mestách Regina a Saskatoon. SlovakNHL.sk bude tradične prinášať z podujatia aktuálne spravodajstvo.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies