Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Hartova trofej má finalistov: Toto sú traja najužitočnejší hráči sezóny

Kanadsko-americká NHL oznámila v piatok finalistov na najprestížnejšie individuálne ocenenie. Hartova trofej pre najužitočnejšieho hráča sezóny bude patriť útočníkovi.

CONNOR MCDAVID, EDMONTON OILERS
McDavid, ktorý si už v tejto sezóne zaistil Trofej Arta Rossa a Trofej Mauricea Richarda a je nominovaný aj na Cenu Teda Lindsaya, bojuje o zisk svojej tretej Hartovej trofeje v kariére (aj 2017 a 2021). A je aj jej najväčším favoritom po sezóne, v ktorej ako prvý hráč od roku 1996 pokoril métu 150 bodov. Dokopy ich nazbieral 153, pričom aj 64 gólov bolo jeho novým osobným maximom. Finalistom je piatykrát.

DAVID PASTRŇÁK, BOSTON BRUINS
Pastrňák, ktorý je tiež nominovaný aj na Cenu Teda Lindsaya, sa môže stať tretím Čechom s Hartovou trofejou po Dominikovi Hašekovi (2x) a Jaromírovi Jágrovi. V tejto sezóne strelil 20,3 % všetkých gólov Bruins. V lige bol druhý so 61 gólmi a tretí so 113 bodmi. Viedol ju s 13 víťaznými gólmi.

MATTHEW TKACHUK, FLORIDA PANTHERS
Tkachuk nazbieral v tejto sezóne 40 gólov a 109 bodov, pričom 25 gólov a 69 bodov zaknihoval od 28. decembra, aby pomohol Panthers k postupu do play-off, hoci v tom bode naň strácali deväť bodov. Tkachuk môže byť prvým hráčom Floridy s týmto ocenením. Tiež sa môže stať šiestym hráčom histórie a prvým od ročníka 2005/06 (Joe Thornton), ktorý by ho získal po svojej prvej sezóne v novom tíme.

Meno víťaza trofeje, ktorá sa udeľuje už od roku 1924, sa dozvieme 26. júna, kedy sa v americkom Nashville uskutoční slávnostné predávanie výročných ocenení.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies