Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Reprezentácia

MS 2023: Slovensko prehralo nájazdovú drámu s Kanadou


Po dni voľna čakal na slovenskú reprezentáciu na hokejových majstrovstvách sveta súboj proti favorizovanej Kanade.

Slovensko – Kanada 1:2 SN (1:1, 0:0, 0:0, 0:0 - 2:3)

Góly: 17. Cehlárik (Hrivík, Hudáček)(PP) - 8. Neighbours (McBain), rozh. SN: Quinn

Kým v predošlom zápase nehralo Slovensko ani jednu presilovku, v tom pondelkovom už od štvrtej minúty po podrazení zo strany Middletona. Po zhruba minúte sa však hralo vo formáte štyria proti štyrom po hákovaní Okuliara. Už počas oslabenia sa dopustil sekania Pánik a Kanada mala 30 sekúnd na využitie prevahy o dvoch hráčov. Tú nevyužila, ale Hlavaja ohrozila. Hráči v modrom následne ubránili aj oslabenie štyroch proti piatim. Krátko na to však nikým nebránený Neighbours otvoril skóre zápasu. Slovensko dostalo príležitosť na vyrovnanie v presilovke po faule Lucica a od 17. minúty bol stav opäť nerozhodný, keď bol Cehlárik na konci peknej kombinácie. Prihrával mu Hrivík. V poslednej minúte tretiny išli oba tímy do štvorice, ale skóre sa už do prestávky nezmenilo.

Po dvoch minútach druhej tretiny hralo Slovensko ďalšiu presilovku po vysokej hokejke Velena. Nevyužilo ju, no Kanada za to mohla vďačiť Montembeaultovi. Krátko na to si obe mužstvá hernú situáciu zopakovali po nepríjemnom faule Myersa na Tamášiho. Opäť zostala nevyužitá. Ďalšiu presilovku si následne zahrali hráči v bielom po krosčeku Jánošíka. V jej strede sa pomer hráčov opäť menil. Po vyhodení puku mimo ľadovú plochu Kelemenom hrala Kanada po druhý raz v zápase s piatimi hráčmi proti trom. Slovensko prežilo. Po šarvátke v 34. minúte sa hralo opäť v štvorici na každej strane. V 37. minúte bol do konca zápasu po nebezpečnom zákroku na Weegara vylúčený Hudáček a Kanada hrala aj päťminútovú presilovku. Do prestávky sa stav nezmenil.

Článok pokračuje pod reklamou

Kanada nevyužila ani zvyšok presilovky na začiatku tretej tretiny. O 42. minúty si početnú prevahu vyskúšali aj zverenci Craiga Ramsayho. Vylúčenie Blaisa však ani oni nevyužili. Krátko na to dostali šancu na reparát po faule Weegara pri rýchlom protiútoku Slovenska. Ani táto presilovka však nebola úspešná. V 54. minúte narazil Koch tvrdo Neighboursa na mantinel a rozhodcovia ho po celkom prísnom verdikte poslali na trestnú lavicu. Hneď po jeho návrate mal veľkú šancu na skórovanie z protiútoku Hrivík. Tri minúty pred koncom tretej tretiny bol pri úniku faulovaní Pánik a Weegar putoval za držanie na „lavicu hanby“. Na nej strávil celý svoj trest. Gól už normálny hrací čas nepriniesol.

V tretej minúte nadstaveného času bol za vysokú hokejku vylúčený Čacho, ale rozhodujúci gól to neprinieslo. Nakoniec o víťazovi rozhodovali nájazdy. Ten víťazný premenil v ôsmej sérii Quinn. Hlavaj, ktorý sa stal najlepším hráčom Slovenska, urobil v zápase 42 zákrokov, Montembeault 23. Aj on sa stal najlepším hráčom svojho tímu.

Ďalší zápas odohrá Slovensko vo štvrtok o 19:20 proti Švajčiarsku.

Zostava SVK: Hlavaj (Škorvánek) – Koch, Nemec, Kňažko, Grman, Rosandič, Ivan, Gajdoš, Jánošík – Kelemen, Hrivík, Pánik – Cehlárik, Sukeľ, Hudáček – Regenda, Tamáši, Chromiak – Lantoši, Čacho, Okuliar.

Zostava CAN: Montembeault (Hofer) – Middleton, Weegar, Bear, Joseph, Myers, Barron, Hunt – Lucic, Veleno, Blais – Quinn, Laughton, Toffoli – Neighbours, McBain, Carcone – Krebs, Glass, Crouse – Fantilli.

Tabuľka skupiny B

P
Tím
Z
V
VP
PP
P
G
B
1.
Kanada
3
2
1
0
0
13:3
8
2.
Švajčiarsko
2
2
0
0
0
10:0
6
3.
Česko
2
2
0
0
0
8:3
6
4.
Slovensko
3
1
0
1
1
5:6
4
5.
Kazachstan
2
0
1
0
1
5:8
2
6.
Nórsko
2
0
0
1
1
3:7
1
7.
Lotyšsko
2
0
0
0
2
1:8
0
8.
Slovinsko
2
0
0
0
2
2:12
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies