Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Reprezentácia

MS 2023: Slovensko prehralo s Kazachstanom po nájazdoch


V piatok večer sa Slovensko na Majstrovstvách sveta v hokeji 2023 stretlo s prvým papierovo slabším tímom, Kazachstanom. Nezdolalo ho.

Kazachstan - Slovensko 4:3 SN (0:1, 3:0, 0:2, 0:0 - 4:1)

Góly: 22. Starčenko (Rymarev, Danijar), 25. Orechov (Michajlis, Starčenko), 26. Rymarev (Michajlis, Starčenko)(PP), roz. SN: Rymarev - 15. Koch (Hrivík), 49. Pánik (Hrivík, Koch), 57. Regenda (Hrivík, Ivan)

Slovensko začalo zápas aktívne, ale opatrne. Ani na jednej strane sa väčšie šance dlhšie nevyskytovali. V desiatej minúte dostal Kazachstan šancu hrať presilovku po hákovaní Okuliara. Nevyužili ju. V 13. minúte sa o prvú veľká šancu postaral Rachmanov, ale Hlavaj podržal. Skóre stretnutia sa otvorilo v 15. minúte po strele Kocha, ktorej pomohla premávka pred Šutovom. Bol to jediný gól úvodnej dvadsaťminútivky.

Kazachstanu sa podarilo vyrovnať stav už po minúte druhej tretiny, keď sa presadil Starčenko. V tretej minúte Slovensko oslabil Tamáši, ktorý dostal trest za podrazenie. Presilovku hráči v modrom nevyužili, ale krátko po nej priklonili po prvýkrát v zápase misky váh na svoju stranu, keď Orechov využil prihrávku Michajlisa spoza brány. Vzápätí putoval na lavicu hanby Regenda, ktorý sa previnil sekaním. Presilovka trvala len desať sekúnd a Rymarev zvýšil na 3:1. V 31. minúte sa hákovania dopustil Hrivík, ale tentoraz sa skóre nemenilo. Prvú presilovku si od 33. minúty zahralo aj Slovensko. Na zníženie ju nevyužilo. Necelé štyri minúty pred druhou sirénou dostalo Slovensko ďalšiu šancu hrať v presile. Opäť bolo neúspešné.

Článok pokračuje pod reklamou

Slovensko sa snažilo streliť kontaktný gól, ale k vyloženým šanciam sa nedostávalo. V 47. minúte dostalo príležitosť na ich vytvorenie v početnej prevahe. Šance prišli, ale gól nie. V 49. minúte poslal Hrivík peknú prihrávku na prenikajúceho Pánika, ktorý znížil na 2:3. Krátko na to Slovensko nevyužilo ďalšiu presilovku. Slovensko tlačilo a tri minúty pred koncom tretej tretiny vyrovnal stav Regenda. Slováci sa ešte veľmi snažili o zisk troch bodov, ale nepodarilo sa im to a duel putoval do predĺženia. Hneď v jeho úvode podržal Slovensko Hlavaj. Nájazdu v strede predĺženie čelil aj Šutov, ktorého ohrozil Tamáši. V predĺžení sa neprerušila hra ani raz a nakoniec o víťazovi rozhodovali nájazdy. V nich Kazachstan využil všetky štyri a zápas vyhral 4:3.

Šutov, ktorý z troch nájazdov kapituloval raz, čelil v zápase 51 strelám. Hlavaj urobil 22 zákrokov.

Ďalší zápas odohrá Slovensko v nedeľu o 15:20 proti Slovinsku.

Zostava SVK: Hlavaj (Škorvánek) – Nemec, Koch, Kňažko, Ivan, Jánošík, Rosandič, Gajdoš – Hrivík, Pánik, Hudáček – Kudrna, Kelemen, Sukeľ – Lantoši, Tamáši, Regenda – Okuliar, Lunter, Čacho – Chromiak.

Zostava KAZ: Šutov (Bojarkin) – Danijar, Beketajev, Polochov, Orechov, Butenko, Dichanbek, Koroljov, Gajtamirov – Starčenko, Šestakov, Rymarev – Michajlis, Savickij, Grenc – Omirbekov, Muchametov, Muratov – Kajyržan, Rachmanov, Mangisbajev.

Tabuľka skupiny B

P
Tím
Z
V
VP
PP
P
G
B
1.
Švajčiarsko
4
4
0
0
0
19:2
12
2.
Kanada
4
3
1
0
0
18:4
11
3.
Česko
4
3
0
1
0
17:9
10
4.
Lotyšsko
5
2
1
0
2
10:14
8
5.
Slovensko
5
1
0
2
2
10:14
5
6.
Kazachstan
5
0
2
0
3
10:21
4
7.
Nórsko
4
1
0
1
2
5:9
4
8.
Slovinsko
5
0
0
0
5
6:22
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies