Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Nula aj bordel: Dallas má nôž na krku po najjasnejšej prehre kola

Podobne ako vo Východnej konferencii, aj na západe sa nepredlžoval až tretí zápas konferenčného finále a aj v ňom získal jeden z tímov postupový mečbal.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2023

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 3
1
2
3
Stav série
 Dallas Stars
0
0
0
0
••••
 Vegas Golden Knights
3
1
0
4
•••
Podrobné štatistiky

Adin Hill predviedol 34 zákrokov, aby so svojím prvým čistým kontom v play-off v kariére doviedol Vegas k výhre 4:0 v treťom zápase finále Západnej konferencie, po ktorej vedie tím z Nevady nad Dallasom 3:0 na zápasy. K zisku postupového mečbalu viedli aj tri skoré góly. Jakea Oettingera, ktorý čelil piatim strelám, vyhnali z brány už v ôsmej minúte Jonathan Marchessault, Ivan Barbašov a William Carrier. Scott Wedgewood následne čelil 11 strelám, z ktorých ho v druhej tretine pokoril Alex Pietrangelo. Barbašov pridal ku gólu aj dve asistencie a dvakrát asistoval aj Nicolas Roy. Do konca zápasu bol za krosček na Marka Stonea už v druhej minúte vylúčený Jamie Benn. Duel pre zranenia nedohrali domáci Jevgeij Dadonov (dolná časť tela) a hosťujúci Brett Howden (nešpecifikované). Štvrtý zápas série sa odohrá vo štvrtok opäť v Dallase.


Víťazný gól:


Aktívnejšie do zápasu vstúpili hostia a už po 71 sekundách hry otvoril z ľavého kruhu skóre zápasu Marchessault. Benn krátko na to krosčekoval Stonea do oblasti krku a hlavy, za čo dostal trest do konca zápasu. Vegas počas päťminútovej presilovky zvýšilo svoje vedenie vďaka Barbašovovi a o 73 sekúnd neskôr vyhral Oettingera z brány bekhendovým zakončením Carrier. Vegas prežilo svoje oslabenie a do prestávky vstupovalo s trojgólovým vedením.

V druhej tretine sa domáci snažili na nepriaznivý vývoj zareagovať, ale spomalilo ich vylúčenie Heiskanena. Hneď po jeho návrate uspel strelou od modrej Pietrangelo a hostia viedli už o štyri góly. Dallas dal súperovi možnosť na zvýšenie skóre ešte v dvoch presilovkách a sám hral jednu. V závere tretiny dostal tresty za krosček a hrubosť Domi, na čo fanúšikovia nahádzali na ľad odpadky. Druhá tretina sa tak dohrala až po prestávke.

V tretej tretine mali Stars streleckú prevahu 14:2, no Golden Knights dobre bránili a väčšie šance neumožňovali. Skóre sa už nezmenilo a posledné minúty sa dohrali vo voľnejšom tempe a bez prítomnosti množstva fanúšikov, ktorí začali arénu opúšťať už v priebehu poslednej dvadsaťminútoky.

Jake Oettinger
Adin Hill
07:10 2/5 59:46 34/34
Scott Wedgewood
Jonathan Quick
52:33 10/11 - -

Marchessault (71 sekúnd) strelil druhý najrýchlejší gól v zápase konferenčného finále/ligového semifinále v klubovej histórii. On sám je rekordérom s gólom strelených už po 35 sekúnd (2018). Dva góly v prvých 90 sekundách v dueloch kola predchádzajúcemu finále strelili v histórii NHL už len Mark Messier, Joe Mullen, Jean Beliveau a Ted Lindsay. ... Len sedemkrát v histórii NHL strelili tím v kole prechádzajúcemu finále tri góly v zápase skôr ako Vegas (07:10). Tomu sa to podarilo najrýchlejšie od roku 1989 (Chicago, 06:02). Rekord drží Detroit z roku 1953 s časom 03:45. ... Hill vyrovnal klubový rekord s päťzápasovou víťaznou sériou v play-off. Napodobnil Laurenta Brossoita (2023) a Marc-Andre Fleuryho (3x). Hill a Brossoit sú druhými spoluhráčmi, ktorým sa to v histórii NHL podarilo v rovnakom play-off po Philovi Myrem a Peteovi Peetersovi z Philadephie (1980).

Hviezdy duelu: A. Hill (VGK), 2. I. Barbašov (VGK), 3. A. Pietrangelo (VGK)

Alex Pietrangelo, obranca Golden Knights: „Frustrujeme top hráčov súperov, zručných hráčov, ale robíme to zaangažovaním celej zostavy. Nie je to jeden obranný pár proti jednej útočnej formácii. Áno, využívame aj určité kombinácie, ale kolektívne ako skupina prehusťujeme stred ľadu a frustrujeme tímy. Chlapci sú ochotní platiť cenu, blokujú strely a Hill robí svoju prácu, keď je to potrebné.“

Tyler Seguin, útočník Stars: „Ako mužstvo vieme, že nás musia poraziť ešte jedenkrát. Máme tu zomknutú skupinu hráčov s množstvom charakteru. Dáme do toho všetko, čo v sebe máme.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies