Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Odborníci boli k Slovákom štedrí, Pekarčík atakuje prvé kolo draftu

Corey Pronman a Scott Wheeler z The Athletic zostavili tzv. mock draft prvých dvoch kôl z nádejí pre tohtoročný draft v NHL. Podľa ich odhadov by sme v nich mali vidieť aj päticu Slovákov.

Odborníci pri tvorbe svojej predpovede zvažovali dostupné nádeje, potreby tímov, ich preferencie a tendencie. Posledné štyri tímy, o ktorých postavení sa ešte nerozhodlo, zoradili podľa výsledkov v základnej časti.

Ich mock draft vyšiel celkom pozitívne pre slovenské nádeje. Už zo siedmej pozície by si Philadelpia vybrala centra Dalibora Dvorského, ktorý by nasledoval po Connorovi Bedardovi (CHI), Adamovi Fantillim (ANA), Willovi Smithovi (CBJ), Leovi Carlssonovi (SJS), Ryanovi Leonardovi (MTL) a Davidovi Reinbacherovi (ARI).

„Flyers cielili na zisk potenciálneho centra, keď vlani z piatej pozície získali Cuttera Gauthiera. Daniel Briere to zdvojnásobí so svojou prvou voľbou draftovaním ďalšieho potenciálneho centra, ktorým je Dvorský. Obaja by nemuseli hrať centra na úrovni NHL, no ponúkajú dobré základy svojimi zručnosťami, postavou a komplexnosťou,“ skonštatoval Wheeler.

Článok pokračuje pod reklamou

Po Dvorskom by nasledovali Matvej Mičkov (WSH), Zach Benson (DET), Tom Willander (STL), Nate Danielson (VAN) a na 12. pozícii krídelník Samuel Honzek, ktorého by si vybrala Arizona.

„Arizona s Honzekom pridá veľkosť, rýchlosť a šikovnosť do útoku svojho mladého jadra. Časom bude veľmi dobre dopĺňať Logana Cooleyho,“ poznamenal Pronman.

Ďalší traja Slováci by boli vybraní v druhom kole. Už na 34. pozícii figuruje krídelník Juraj Pekarčík, ktorý by pripadol Columbusu.

„Pekarčikove šance na drafte raketovo vzrástli od majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov. Je to šikovný krídelník s postavou hodnou NHL, ktorý má rýchlosť a zručnosti, a ktorého delí len pár dní od toho, aby bol dostupný až na drafte 2024,“ uviedol Pronman.

Obranca Maxim Štrbák by skončil v Arizone, ktorá by si ho vybrala z 38. pozície, a brankár Adam Gajan v Edmontone, ktorý by po ňom siahol z 56. miesta.

„Štrbák je vysoký, pohyblivý obranca, ktorý má veľmi vysokú bojovnosť. Je to druh obrancu, akého by Arizona chcela, aby hral za hráčom, ako je Reinbacher,“ skonštatoval Pronman a ku Gajanovi uviedol: „Je najatletickejším brankárom tohto draftu a bol vymenovaný za najlepšieho brankára majstrovstiev sveta juniorov. Poskytuje potenciál brankára budúcnosti v Edmontone.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies