Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Finále západu sa dramatizuje: Objavil sa nečakaný hrdina

Vegas nevyužilo ani druhý postupový mečbal a nepomohlo mu k tomu tentoraz ani domáce prostredie. Dallas znížil stav finále Západnej konferencie na 2:3.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2023

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 5
1
2
3
Stav série
 Vegas Golden Knights
1
1
0
2
•••
 Dallas Stars
1
1
2
4
••••
Podrobné štatistiky

Ty Dellandrea, ktorý bol v prvých dvoch zápasoch série zdravým náhradníkom, skóroval dvakrát po sebe v strede tretej tretiny, aby sa Dallas po druhýkrát po sebe vyhol vyradeniu a triumfom 4:2 znížil stav finále Západnej konferencie proti Vegas na 2:3 na zápasy. V zápase dvakrát prehrával, no stav dokázali pomerne rýchlo vyrovnať Luke Glendening a Jason Robertson. Thomas Harley dvakrát asistoval a Jake Oettinger urobil 27 zákrokov. Prekonali ho Ivan Barbašov a Chandler Stephenson. Pri oboch góloch asistoval Jonathan Marchessault. Adin Hill kryl 30 z 34 striel. Golden Knights hrali jedinú presilovku v zápase, ale nevyužili ju. Ďalší zápas sa odohrá v Dallase v pondelok. Domácim sa do akcie bude môcť vrátiť suspendovaný kapitán Jamie Benn.

Víťazný a poisťovací gól Dellandreu:


Aktívnejšie do zápasu vstúpili hostia, ktorí prežili aj skoré oslabenie po sekaní Marchmenta. Vegas sa dostalo na koňa v 14. minúte, kedy Barbašov po dravom prieniku otvoril skóre zápasu. Len o necelé dve minúty neskôr však vyvrcholil tlak Dallasu vyrovnávajúcim gólom Glendeninga, po ktorom mali domáci problémy, no prežili to do prestávky už bez ujmy.

V druhej tretine Golden Knights potrebovali len tri a pol minúty na obnovenie vedenia, keď Stephenson zužitkoval prihrávku Theodorea. Odpoveď aj tentoraz prišla skoro, keď po viac ako dvoch minútach vyrovnal na 2:2 Robertson, ktorý dorazil do brány strelu Sutera. Stars opäť zvýšili po góle obrátky a hoci v strede tretiny sa hra o niečo upokojila, mali naďalej viac z hry.

V úvode tretieho dejstva museli obaja brankári byť v strehu, no väčšia aktivita bola na strane hostí. Domáci zažili dobrý úsek hry krátko predtým, ako sa Stars usadili v pásme a po prvýkrát ich do vedenia poslal v 51. minúte Dellandrea, ktorý uspel so strelou zápästím z pravého kruhu. O 87 sekúnd neskôr rovnaký hráč zvýšil už na 4:2, keď sa stihol zorientovať pred bránkoviskom domácich a dostal sa k voľnému puku. Vegas sa snažilo s výsledkom niečo urobiť, ale nevedelo sa na dlhšie usadiť v útočnom pásme. V 55. minúte mohol streliť kontaktný gól Martinez, no hosťom pomohla tyčka. Domácim v závere nepomohla ani hra bez brankára.

Adin Hill
Jake Oettinger
56:50 30/34 60:00 27/29
Jonathan Quick
Scott Wedgewood
- - - -

Jack Eichel zaznamenal asistenciu, aby sa stal šiestym hráčom histórie NHL, ktorý bodoval v každom zo svojich prvých štyroch zápasov, v ktorých jeho tím mohol spečatiť postup, vo svojom prvom play-off. Viackrát sa to podarilo len Denisovi Gurianovi – v roku 2020 v piatich dueloch. ... Robertson je štvrtým hráčom klubovej histórie s piatimi gólmi v kole predchádzajúcom finále. Dokázali to aj Brett Hull (2000), Jamie Langenbrunner (1999) a Bill Goldsworthy (1968). Zároveň strelil už svoj tretí gól v zápasoch, v ktorých jeho tím čelil vyradeniu. V klubovej histórii sa to v jednom play-off podarilo viackrát len dvom hráčom – Goldsworthymu (5, 1968) a Milanovi Marcettovi (4, 1968). ... Len piati hráči v histórii organizácie strelili dva góly po sebe rýchlejšie ako Dellandrea, pričom rekord drží Neal Broten, ktorému sa to podarilo za 23 sekúnd. ... Vegas si zhoršilo bilanciu doma v zápasoch s možnosťou spečatiť postup na 5-4.

Hviezdy duelu: 1. T. Dellandrea (DAL), 2. J. Robertson (DAL), 3. Ch. Stephenson (VGK)

Jake Oettinger, brankár Stars: „Dostali sme sa do skutočne ťažkej situácie a dostať sa do bodu, v ktorom sme teraz, len ukazuje ten charakter, ktorý máme v šatni, a tú vieru, ktorú tu máme. V tomto bode sme si našu prácu odviedli, no nanešťastie, stále máme chrbty opreté o múr.“

Bruce Cassidy, tréner Golden Knights: „Nebol to od nás správny spôsob hry. Snažíme sa dostať do finále Stanleyho pohára cez zúfalý tím. Prvá vec, ktorú musíme napraviť, sú straty pukov. Všetko to začína nesprávnymi rozhodnutiami a nedostatočnou podporou. Oni tiež dokázali dobre zatlačiť naspäť. My sme sa dostali do vedenia, oni hneď odpovedali. V tom musíme byť lepší, musíme sa pokúsiť odskočiť zvýšením vedenia a nie inkasovať vyrovnávajúci gól.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies