Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Honzek je vybrúsenejšou verziou jedného Slováka z NHL, tvrdia v zámorí

Hokej v poslednom čase zažil na Slovensku vzostup, najmä pokiaľ ide o generovanie talentu. Poukázal na to Ryan Pike z Flames Nation, ktorého z nádejí pre tohtoročný draft zaujal krídelník Samuel Honzek.

Pike pripomína, že Honzek bude jedným z najstarších hráčov aktuálnej draftovej triedy a že je odchovancom trenčianskej Dukly, za ktorú si zahral aj medzi mužmi. V tejto sezóne bol nováčikom vo WHL, kde sa mu darilo v drese tímu Vancouver Giants – v 43 zápasoch zaznamenal 23 gólov a 56 bodov.

Honzek, ktorému predčasne ukončilo juniorské majstrovstvá sveta už v druhom zápase zranenie nohy, bol tretím najproduktívnejším nováčikom WHL a v počte gólov zdieľal druhé miesto.

Podľa predraftových rebríčkov je jasným adeptom na prvé kolo – pohybuje sa najčastejšie od 10. až do 25. miesta. Mohol by teda byť stále k dispozícii na 16. mieste, ktoré pripadá tímu Calgary Flames.

Článok pokračuje pod reklamou

„Honzek je veľký, má skúsenosti z profesionálneho hokeja a prispôsobil sa severoamerickej hre v skautmi pozorne sledovanej WHL skutočne hladko. Napĺňa veľa potrieb, ktoré Flames majú,“ poznamenal Pike. „Buď bude hráčom, ktorý bude dostupný, keď budú Flames draftovať, alebo bude draftovaný tesne predtým, ako Flames vyjdú na pódium.“

V prvom tíme Calgary pôsobil v tejto sezóne slovenský útočník Adam Ružička, s ktorým ho zámorský autor priamo porovnal.

„Na papieri sa zdá, že medzi Honzekom a Ružičkom je dosť podobností. Obaja sú ľavorukými centrami zo Slovenska, ktorí mali za sebou sezónu v hlavnej juniorskej lige v Kanade, keď boli dostupní na drafte. No, v porovnaní s Ružičkom sa zdá, že Honzek je vybrúsenejší produkt. Už odohral sezónu a niečo profesionálneho hokeja na Slovensku, kým Ružička nemal za sebou žiaden profesionálny zápas, keď bol draftovaný,“ skonštatoval Pike.

„Honzek stále pôsobí trochu surovo, ale má postavu, na ktorej pravdepodobne ešte pribudne svalová hmota, a zdá sa, že sa pomerne rýchlo prispôsobil nuansám severoamerického hokeja. U neho ako u nádeje môže byť nevýhodou vnímaný nedostatočný potenciál, pokiaľ ide o špičkové zručnosti, no zdá sa byť voľbou s nižším rizikom ako niektorí iní hráči, ktorí budú potenciálne dostupní na 16. pozícii.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies