Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Napredoval, chválili ho: Prepad z prvého útoku na tribúnu bol veľkým sklamaním, priznáva slovenský talent

Jozef Struhár  
10.06.2024

Nádejný slovenský útočník Martin Chromiak síce svoju produktivitu vo svojej druhej sezóne v AHL nezlepšil, ale na „farme“ Los Angeles Kings robil pokroky. Preto s ňou bol aj spokojný.

„Až na play off sezónu hodnotím veľmi pozitívne. Hral som najlepší hokej v kariére. Zlepšil som sa oproti prvej sezóne. Tréneri mi viac verili, hrával som v prvých dvoch päťkách. Cítil som sa dobre, len sa to, žiaľ, viac neukázalo na bodoch,“ povedal Chromiak pre denník Šport.

Na rozdiel od predošlej sezóny, v ktorej často býval aj na tribúne, dvadsaťjedenročný Dubničan odohral takmer celý tento ročník v prvej formácii Ontaria Reign. Aj keď nedával toľko gólov, do šancí sa dostával, zaradil sa k lídrom tímu a chválili ho aj tréneri.

„Cítim sa už ako komplexnejší hokejista. Vidím to aj na chalanoch, ktorí boli u nás lídri a keď dostali šancu v prvom tíme Los Angeles Kings, hrali v nižších formáciách a museli byť silní najmä v defenzíve. Ak neviete hrať celoplošný hokej a nerobíte malé detaily, nemáte šancu,“ poznamenal Chromiak.

Článok pokračuje pod reklamou

„Preto som sa v ročníku zameriaval na maličkosti v obrannom pásme a pri mantineloch. Mám pocit, že som sa v tom veľmi zlepšil. Aj tréneri si to všimli a dávali mi šancu v záveroch zápasov, keď sme potrebovali ubrániť výsledok.“

V základnej časti odohral Chromiak 70 zápasov so ziskom 15 gólov a 17 asistencií. V play-off však dostal šancu len v jednom stretnutí.

„Bolo to veľké sklamanie, šiel som z prvej päťky na tribúnu. Chápal som trénerove dôvody, keďže Los Angeles poslalo dole dvoch hráčov z prvého tímu. Bol som hráčom do prvých dvoch pätiek a v tretej, štvrtej sme mali fyzickejších hokejistov, ktorí dohrávali súboje a bili sa. Takto sa rozhodli na prvý zápas a potom som, žiaľ, ochorel. Mal som pásový opar, ktorý ma vyradil na dva týždne. Bral som antibiotiká, netrénoval som, vyzdravel som až na posledný zápas,“ skonštatoval Chromiak.

Chromiak príliš na NHL ešte nemyslí a uvedomuje si, že v organizácii, ako je Los Angeles sa na šancu v NHL čaká dlhšie. Pred budúcou sezónou tak má za cieľ hrávať veľa, byť lídrom v góloch a bodoch a snáď nakoniec príde aj šance v prvom tíme. V tomto smere mu je vzorom Martin Pospíšil, ktorý dostal šancu neskôr, no bol na ňu pripravený a na „farmu“ sa už nevrátil.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v Montreale niečím unikátny. Komu by rozdal medaile na olympiáde? Veriť Šimonovi Nemcovi? To je ľahké, tvrdí Ramsay. Ktorých dvoch mladíkov si ešte zamiloval? Prekvapenie? Dvorský ešte neodohral v NHL ani zápas a už je v tomto rebríčku! Slafkovský? Veľký chlapík by mohol byť pripravený na explóziuWaddell komentoval Laineho situáciu. Musel znížiť jeho cenu? Slovenský pár v all-star tíme: Višňovský kráľom, Chára verejným nepriateľom i šampiónom Vykúpi Detroit zo zmluvy skúseného obrancu?Zaradí sa medzi top platených brankárov? Ako bude vyzerať nová zmluva Swaymana? Návrat NHL do Arizony nie je ešte stratený: Našiel sa nový spasiteľ? Islanders sa vyhli arbitráži s niekdajšou jedenástkou draftu Sharks podpísali novú zmluvu s mladým centromPenguins si upísali voľbu z 1. kola tohtoročného draftu, Kings brankára z 2. kola Hviezda Flyers podpísala osemročnú zmluvu. Poriadne lukratívnu!Fanúšikovia Oilers sa búria: Proti novému GM spísali petíciu! Bude Šimon Nemec nastupovať po boku hviezdnej akvizície? Slovenský mladík zabojuje v kempe tímu NHL. Ak to nevyjde, vráti sa domov Briere priznáva: Keď sme draftovali Mičkova, nikdy sme si nemysleli, že sa stane totoNový GM Columbusu chce, aby ruský útočník najskôr dokázal svoju cenu Existuje šanca, že sa Rangers nedohodnú so Šesťorkinom a bude vymenený? Kanada posilňuje svoju manažérsku skupinu pre ZOH o dve osobnosti z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies