Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Akú úlohu budú mať Slováci vo svojich tímoch?

V stredu začína tohtoročná edícia play-off. V prvom kole sú tímy, ktoré majú vo svojej zostave aj slovenské mená. My sa na nich zameriame a pozrieme sa na to, aký vplyv budú mať na svoj tím.

Milan Jurčina (Washington) – Zranený obranca, ktorý by sa mohol v play-off predstaviť. Či stihne aj prvé kolo je stále otázne, takže počas neho bude skôr v úlohe fanúšika sledovať, ako sa jeho tímu bude dariť na ľade.

Jaroslav Halák (Montreal) – Od Haláka si v Montreale veľa sľubujú. Má šancu dokázať svoje kvality aj v play-off, no tím ako Washington bude preňho naozaj tvrdým orieškom. Určite Slovák, ktorý má zo všetkých v play-off najnevďačnejšiu a zároveň najdôležitejšiu úlohu. Najvýraznejšie prehovorí do úspechu či neúspechu svojho tímu.

Andrej Sekera (Buffalo) – Nie je ešte ani zrejmé, koľko priestoru dostane v play-off. Lindy Ruff si bude musieť vybrať, či bude stavať na pozícii šiesteho obrancu jeho alebo Butlera. Obaja sú mladí, obaja majú svoje prednosti, no Sekera takmer v každom zápase urobí pri rozohrávke chybu, ktorá by sa v play-off vyplatiť nemusela. Hral však na olympiáde.

Článok pokračuje pod reklamou

Zdeno Chára (Boston) – Líder Bostonu bude hnať svoj tím k víťazstvu nad Buffalom. Okrem jeho vodcovských schopností sa uplatní aj jeho defenzívna hra, ktorá v posledných zápasoch základnej časti gradovala.

Miroslav Šatan (Boston) – Šatan si zahrá v prvom útoku Bruins, má skúseností na rozdávanie, hral v minuloročnom finále. Či sa opäť prebudí jeho inštinkt zabijaka, sa uvidí. Bruins by to však veľmi potrebovali.

Peter Budaj (Colorado) – Žiaľ, v play-off si zrejme nezachytá. Jeho úloha tak bude skôr poradná a podporná. Craig Anderson, ak sa nezraní, nastúpi vo všetkých zápasoch.

Marek Svatoš (Colorado) – Marek Svatoš je podobný prípad ako Budaj. Neočakáva sa, že by bol na ľade významným prínosom a pravdepodobne na ňom nedostane dostatočný priestor. Každopádne je to hráč, ktorý vo svojej nováčikovskej sezóne dokázal streliť 32 gólov. Väčší vplyv na úspech tímu však mať nebude.

Marián Hossa (Chicago) - Hossovi je vyčítaná strata jeho produktivity v play-off. Blackhawks sa však v tomto roku budú spoliehať aj na jeho góly, jeho asistencie, jeho poctivú defenzívnu robotu a skúsenosti. Jeho bude hnať vpred túžba postúpiť do finále a po dvoch neúspechoch pohár vyhrať.

Tomáš Kopecký (Chicago) – Dubnický rodák získal Stanley Cup s Detroitom. Aj keď to pre mnohých jeho kritikov nevyznie dobre, patrí k oporám tímu. Plní si zodpovedne úlohu v checking-line a už neraz ukázal, že vie strieľať aj góly. A tretí a štvrtý útok bývajú v play-off často tými rozdielovými.

Pavol Demitra (Vancouver) – Demitrovi v minulej sezóne vyčítali slabú formu v play-off. Potom prišlo zranenie. Demitra má za sebou skvelý olympijský turnaj a to ponecháva fanúšikov v nádeji, že sa mu výkonnostne bude dariť aj v play-off. V druhom útoku bude patriť medzi kľúčových hráčov tímu a s jeho súčasnou chuťou do hokeja je možné, že sa mu play-off vydarí.

Michal Handzuš (Los Angeles) – Keď vsietil naposledy Handzuš 20 gólov, jeho tímu sa v play-off darilo. Svoje povinnosti si plní zodpovedne, každý ich pozná a každý vie, že jeho miesto v Los Angeles je takmer nenahraditeľné. Skúsenosťami navyše bude patriť k lídrom tímu i napriek jeho menej zhovorčivejšej povahe.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies