Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

Slovensko podľahlo Fínsku 2:5


Slovenskí hokejoví reprezentanti sa v pondelok stretli v druhom osemfinálovom zápase skupiny E s hráčmi Fínska. Severania strelili v druhej tretine tri góly a celý zápas napokon získali pomerom 5:2.

FÍNSKO - SLOVENSKO 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
GÓLY: 30. Kontiola (Jaakola, Kapanen), 31. Nummelin (Hahl), 34. Jokinen (Puistola), 57. Jokinen (Nummelin), 59. Aaltonen (Niskala, Rinne) – 42. Tatar (Starosta), 59. Mihalik (Starosta, Bartovič).
Strely na bránu: 35:29, Vylúčenia (2 min): 3:4, Presilovky: 1:0, Oslabenia: 0:0, Diváci: 3474.

Slovenský tím nastúpil na zápas proti Fínsku aj s Miroslavom Šatanom v základnej zostave. Útočník Bostonu, ktorý sa v druhom kole play-off rozlúčil zo sezónou NHL, hral v útoku s Michalom Machom a Richardom Pánikom. V prvej tretine gól nepadol a pre jej priebeh bola typická hra zameraná skôr na defenzívu. V siedmej minúte sme sa mohli ujať vedenia, keď Šatan vysunul prihrávkou Macha do brejku, no tomu bekhendový blafák nevyšiel. V 12. minúte pohrozili Fíni a o pár sekúnd neskôr dostali možnosť presilovej hry. Pánikovo vylúčenie nevyužili, no v zapätí fauloval Svatoš. Naši sa oslabeniu dobre bránili a výbornú hru predviedol Andrej Sekera, ktorý sa zmocnil puku, vyviezol ho až do útočného pásma, kde si vynútil faul. Po krátkej hre štyrom proti štyrom sme hrali presilovku, v ktorej sme si vypracovali gólové šance. Svatoš, Čiernik, ani Sekera Rinneho neprekonali. Dve sekundy pred koncom narazil na mantinel Komarov nášho obrancu Vladimíra Mihalika, ktorý vrazil hlavou do mantinelu a chvíľu ostal ležať na ľade. Otrasený potom prekorčuľoval na striedačku.

V 22. minúte Altonen fauloval Šatana a slovenský tím hral presilovku. Opäť ju zahral slušne, no bez gólového efektu. Z prvého gólu sa tešili Fíni, keď v 30. minúte otvoril po zaváhaní slovenskej obrany skóre zápasu Kontiola. Netrvalo dlho a už bolo 2:0. Petteri Nummelin nebol nikým atakovaný, nakorčuľoval si do ideálnej streleckej pozície a strelou do rohu Budajovej brány poslal „Suomi“ do dvojgólového vedenia. Fíni ťažili z týchto dvoch gólov, bolo na nich vidno zvýšené sebavedomie. To im určite narástlo aj v 34. minúte, kedy slovenskí hráči zaváhali pri striedaní, nestihli sa sformovať a Jussi Jokinen po peknej prihrávke Puistolu efektne zakončil z brejku. V 38. minúte sme hrali opäť presilovku a opäť sme ju nezahrali zle, no chýbala koncovka. Do šatne sa odchádzalo za stavu 3:0 pre Fínsko, ktoré malo aj streleckú prevahu – 24:20.

Do tretej tretiny Slovensko vstúpilo s jednou podstatnou zmenou v zostave. Petra Budaja v bráne nahradil Rastislav Staňa. Okrem toho tréner Glen Hanlon poprehadzoval niektoré útoky. Úvod do tretiny nám vyšiel. V 42. minúte sa presadil Tatar, ktorý svojou dorážkou dal nádej na vyrovnanie. Gól slovenské mužstvo nabudil a to ohrozovalo fínskeho brankára. Fíni si vytvorili tlak len počas presiloviek. Odohrali ich dve – pri vylúčení Tatara a Mihalika. Pri vylúčení druhého menovaného sa v 57. minúte strelecky presadil Jokinen, ktorý opäť zvýšil na rozdiel troch gólov. V 59. minúte Mihalik strelou od modrej znížil a nádej stále žila. Definitívne zhasla v 59. minúte, kedy Juhamatti Aaltonen uzavrel skóre zápasu na 5:2 strelou do prázdnej brány.

Slovenskí hokejisti síce zápas proti Fínsku prehrali, ale vďaka výhre Bieloruska 2:1 po predĺžení nad Nemeckom vo včerajšom stretnutí, majú stále šancu postúpiť. Treba však vyhrať nad domácim tímom. Zápas sa hrá zajtra od 16:15.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies