Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Halák alebo Price? Canadiens chcú oboch

Carey Price & Jaroslav Halak

Carey Price a Jaroslav Halák

Play-off pre Montreal skončilo, hráči si môžu oddýchnuť, no do jednej z rušných častí roka sa dostáva generálny manažér Pierre Gauthier, ktorý počas leta bude musieť riešiť aj brankársku otázku.

Obaja brankári, Jaroslav Halák i Carey Price, sa stanú obmedzenými voľnými hráčmi. Gauthier si ešte nie úplne istý, ako situáciu vyrieši, ale jednu vec si už vyjasnil – nechcel by prísť ani o jedného z perspektívnych brankárov.

„Títo dvaja mladí brankári sú silným aktívom, ktorý by sme si mali chrániť,“ povedal Gauthier.

Obaja brankári už vyjadrili určitý stupeň nevôle s myšlienkou opakovať podobnú situáciu, pri ktorej obaja bojovali o pozíciu jednotky a miesto v bráne, aj v budúcej sezóne.

Článok pokračuje pod reklamou

Po Hálakovom skvelom vystúpení na zimných olympijských hrách, kde doviedol Slovensko k štvrtému miestu, sa stal jednotkou Canadiens a tréner Jacques Martin mu dal dôveru v 32 z posledných 34 zápasov, vrátane play-off.

„Obaja z nás chcú chytávať. Nanešťastie, Price nechytal tak veľa ako ja, ale iba jeden brankár môže chytať a ja som chytal viac. Som šťastný ako sa pre mňa sezóna nakoniec vyvinula, takže uvidíme, čo prinesie budúcnosť,“ povedal Halák.

Price sa naučil veľa aj počas svojho pobytu na striedačke. Hlavne sa to týkalo jeho pracovnej etiky a ako sa musí sústrediť aj na svoje výkony počas tréningov. Okrem toho si musel zvykať aj na pozíciu dobrého spoluhráča, ktorého úlohou je svojich kolegov podporovať. Nechce už však byť viac len náhradníkom.

Halák bude mať v lete výhodu pri rokovaniach aj v tom, že bude môcť ísť na arbitráž. Gauthier si bude teda musieť premyslieť, či môže oboch brankárov zmestiť do platového rozpočtu a či Martin udrží oboch spokojných s priestorom, ktorý dostanú v bráne.

„Každá možnosť je otvorená, keď príde na otázku našich brankárov,“ zakončil Gauthier.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies