Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Sedin najužitočnejším hráčom sezóny

Henrik Sedin sa stal najužitočnejším hráčom sezóny a získal svoju prvú Hart Trophy v kariére, keď porazil aj Sidney Crosbyho a Alexandra Ovečkina, ktorí boli na toto ocenenie tiež nominovaní.

Hart Memorial Trophy
Henrik Sedin (Vancouver Canucks)
Henrik Sedin sa stal druhým Švédom po Petrovi Forsbergovi, ktorému sa podarilo získať Hart Trophy, ocenenie pre najužitočnejšieho hráča sezóny. Podľa Asocicáie profesionálnych hokejových autorov bol lepším hráčom ako ďalší dvaja nominovaní – Sidney Crosby a Alex Ovečkin. Dostal 46 hlasov na prvé miesto a spolu 894 bodov, čo bolo o 60 viac ako dostal Ovečkin. Sedin vyhral so 112 bodmi kanadské bodovanie NHL a ligu viedol aj v počte asistencií – 83.

Ted Lindsay Award
Alexandr Ovečkin (Washington Capitals)
Hráči mali na najužitočnejšieho hráča iný názor. Podľa nich ním bol Alexandr Ovečkin, ktorý sa stal držiteľom Ted Lindsay Award, bývalej Lester B. Pearson Awards, ceny, ktorá sa dáva najužitočnejšiemu hráčovi podľa názoru hráčov. Ovečkin ju získal v tretej sezóne v rade, čo predtým dosiahli len Wayne Gretzky a Guy Lafleur. V uplynulom ročníku nazbieral 109 bodov a strelil 51 gólov. Bola to jeho tretia sezóna v rade, v ktorej dosiahol minimálne 100 bodov a zároveň minimálne 50 gólov.

Vezina Trophy
Ryan Miller (Buffalo Sabres)
Najlepším brankárom sezóny 2009/2010 bol Ryan Miller z Buffala, ktorý získal Vezina Trophy v konkurencii Martina Brodeura a Iľju Bryzgalova. Miller vyhral deväť z jeho prvých 12 zápasov, priviedol Buffalo k druhému titulu v Severovýchodnej divízii za posledné štyri roky a skončil štvrtý v lige so 41 víťazstvami. V sezóne vychytal päť núl, zaznamenal 92,9% úspešnosť a v priemere na zápas inkasoval 2,22 gólu. Na cenu bol nominovaný po prvýkrát.

Článok pokračuje pod reklamou

James Norris Memorial Trophy
Duncan Keith (Chicago Blackhawks)
Duncan Keith bol nominovaný po prvýkrát a hneď získal svoju premiérovú Norris Trophy, ktorá sa odovzdáva najlepšiemu obrancovi sezóny. Keith porazil v hlasovaní Drew Doughtyho i Mikea Greena. Keith bol so 69 bodmi druhým najproduktívnejším obrancom v NHL. Sezóne odohral všetkých 82 zápasov, strelil 14 gólov a na svojom konte mal aj 21 plusových bodov a 51 trestných minút. V play-off pomohol tímu k zisku Stanley Cupu.

Calder Trophy
Tyler Myers (Buffalo Sabres)
Calder Trophy, cenu pre najlepšieho nováčika, získal obranca Buffala Sabres Tyler Myers. Ocenenie získal celkom suverénne, keď dostal 94 hlasov na prvé miesto a spolu 1178 bodov, čo bolo o 400 viac ako mal druhý brankár Jimmy Howard z Detroitu. Myers bol tretím najproduktívnejším nováčikom v lige, keď zaznamenal 48 bodov. S 37 asistenciami viedol všetkých nováčikov.

Jack Adams Award
Dave Tippett (Phoenix Coyotes)
Najlepším trénerom poslednej sezóny sa stal Dave Tippett, ktorý stál na lavičke tímu Phoenix Coyotes. Tippett obstál v konkurencii Joe Sacca z Colorada a Barryho Trotza z Nashvillu. Tippett doviedol Coyotes do prvého play-off od roku 2002. Tím vytvoril svoje historické maximá s 50 víťazstvami a 107 bodmi. V lige bol tretí v počte inkasovaných gólov s 2,39 inkasovaného gólu na zápas, čo bol pokles o 3,05 oproti predchádzajúcej sezóne.

Lady Byng Memorial Trophy
Martin St. Louis (Tampa Bay Lightning)
Martin St. Louis ukončil kraľovanie Pavla Dacjuka a získal Lady Byng Trophy, ocenenie pre najslušnejšieho hráča NHL. St. Louis porazil Dacjuka, ktorý vyhral trofej v posledných štyroch ročníkoch. St. Louis nazbieral len 12 trestných minút, čo bolo najmenej medzi 50 najproduktívnejšími hráčmi NHL. St. Louis je druhým hráčom Lightning, ktorý túto cenu obdržal. Prvým bol Brad Richards, ktorý bol nominovaný aj tento rok.

Frank J. Selke Trophy
Pavel Dacjuk (Detroit Red Wings)
Dacjuk prišiel o Lady byng Trophy, no svoju nadvládu medzi najlepšie brániacimi útočníkmi si udržal. Center Red Wings získal svoju tretiu Frank J. Selke Trophy v rade a stal sa prvým hráčom od Boba Gaineyho, ktorý ju vyhral trikrát v rade. Gainey zaknihoval štyri prvenstvá bez prestávky v rokoch 1978 - 1981. Dacjuk zaznamenal v uplynulej sezóne 132 získaných pukov, s čím viedol ligu tretíkrát v posledných štyroch sezónach.

Bill Masterton Memorial Trophy
Jose Theodore (Washington Capitals)
Cena určená pre hráča, ktorý ukázal svoju oddanosť, vernosť a lásku k hokeju, tento rok patrí do rúk Joseho Theodorea z Washingtonu. Kanadský brankár získal cenu za to, ako sa dokázal vysporiadať s úmrtím jeho syna Chaseho, ktorý sa narodil predčasne a zomrel pre problémy s dýchaním.

King Clancy Trophy (najlepšie hráčske a ľudské kvality)
Shane Doan (Phoenix Coyotes)

NHL Foundation Award (najväčší prínos na charitatívnej činnosti)
Ryan Miller (Buffalo Sabres)

Cena Marka Messiera (najväčšie vodcovské schopnosti na aj mimo ľadu)
Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins)

Prvý All-Star tím:
Ryan Miller (BUF)
Mike Green (WAS), Duncan Keith (CHI)
Alexandr Ovečkin (WAS), Henrik Sedin (VAN), Patrick Kane (CHI)

Druhý All-Star tím:
Iľja Bryzgalov (PHO)
Nicklas Lidstrom (DET), Drew Doughty (LAK)
Martin St. Louis (TAM), Sidney Crosby (PIT), Daniel Sedin (VAN)

Nováčikovský All-Star tím:
Jimmy Howard (DET)
Tyler Myers (BUF), Michael Del Zotto (NYR)
Niclas Bergfors (ATL), Matt Duchene (COL), John Tavares (NYI)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies