Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Halák vyhral, bodovali štyria Slováci

V stredu sa v zámorskej NHl odohralo 13 stretnutí, v ktorých sa predstavilo deväť slovenských hokejistov. Do bodovania sa zapísali Chára, Meszároš, Gáborík a Hossa. Nikto z nich sa nepresadil strelecky. Jaroslav Halák vychytal víťazstvo.

Jaroslav Halák sa stal druhou hviezdou zápasu po tom, čo zaznamenal 29 zákrokov a doviedol St. Louis k víťazstvu 2:1 nad Nashvillom, ktoré sa zrodilo v samostatných nájazdoch. Andy McDonald premenil svoj samostatný nájazd v piatej sérii a tiež sa presadil strelecky v normálnom hracom čase, keď hneď po deviatich sekundách zápasu otvoril jeho skóre. Haláka prekonal v úvode druhej tretiny Jerred Smithson. Slovenský brankár v nájazdoch neinkasoval, hoci z piatich len dve zakončenia smerovali na jeho bránu. Sergej Kosticyn v piatej sérii trafil tyčku. „Bluesmani“ ukončili duel len s 15 strelami.

Mark Recchi strelil v tretej tretine dva góly, aby sa stal 13. hráčom v histórii NHL, ktorému sa podarilo nazbierať počas kariéry 1500 bodov. Štyridsaťdvaročný veterán sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom Bruins prehrávali 0:1, no napokon zvíťazili 3:1. Brad Marchand strelil gól v oslabení, ktorým vyrovnal stav zápasu na 1:1. Asistenciu pri jeho góle zaznamenal aj Zdeno Chára, ktorý v zápase odohral 23 a pol minúty. Slovenský obranca zaznamenal aj plusový bod, tri strely a dve trestné minúty. David Krejčí zaznamenal dve asistencie a Tim Thomas pomohol k výhre 31 zákrokmi, keď ho dokázal prekonať len Steven Reinprecht. Tomáš Vokoun zaznamenal 34 zákrokov.

Steven Stamkos sa opäť prezentoval vo výbornom svetle a Tampa Bay vďaka jeho 21. gólu a dvom asistenciám zvíťazila v piatom zápase v rade, keď sa jej obeťou tento raz stal výber New York Rangers. Lightning viedli po góloch Ryana Maloneho (dva), Stamkosa, Bretta Clarka a Victora Hedmana už 5:0, no napokon sa hosťom podarilo v tretej tretine znížiť zásluhou Steva Emingera, Briana Boyla a Dereka Stepana na konečných 3:5. Marián Gáborík zaznamenal jednu asistenciu, jeden mínusový bod a tri strely na bránu počas 20 minút a 17 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Rangers v prvej tretine vyslali na bránu Mikea Smitha len päť striel, v druhej dokonca len dve.

Článok pokračuje pod reklamou

Do bodovania sa zapísal aj obranca Andrej Meszároš, ktorý zaznamenal jednu asistenciu pri výhre Philadelphie 6:1 nad Minnesotou. Ofenzíva Flyers opäť nesklamala a tím sa opäť dostal na delené prvé miesto v poradí klubov NHL. Danny Briere, Ville Leino a Andreas Nodl zaznamenali po góle a asistencii. James van Riemsdyk, Jeff Carter a Jody Shelley sa tiež strelecky presadili a Sergej Bobrovsky zaznamenal 15 zákrokov. Prekonať ho dokázal len Patrick O’Sullivan, ktorého Wild získali v utorok z waiver listiny. Meszároš v zápase odohral 22 minút a 20 sekúnd. Okrem asistencie zaznamenal aj plusový bod a jednu strelu na bránu.

V akcii sa v stredu predstavil aj brankár Peter Budaj, ktorý nahradil v bráne Colorada Craiga Andersona, ktorý opustil zápas proti Vancouveru predčasne po prvej tretine po tom, čo utrpel zranenie slabín. Anderson inkasoval jeden gól z hokejky Kevina Bieksu. Slovenský brankár potom čelil 12 strelám, z ktorých inkasoval tri góly. Canucks vyhrali 4:2, keď sa presadili aj Daniel Sedin, Ryan Kesler a Alexandre Burrows. Roberta Luongo, ktorý zaznamenal 21 zákrokov, prekonali John-Michael Liles a Matt Duchene. Kým Coloradu prehralo prvýkrát v piatich zápasoch, Canucks ukončili svoju štvorzápasovú sériu prehier.

Slovensko malo ešte zastúpenie v San Jose, kde domáci Sharks zdolali pomerom 5:2 Chicago. Dany Heatley, Jamal Mayers, Joe Pavelski a Patrick Marleau (dvakrát, druhý do prázdnej brány) sa presadili strelecky, Antti Niemi zaznamenal 30 zákrokov. Prekonať ho dokázali len Jake Dowell a Patrick Sharp, pri ktorého góle asistoval aj Marián Hossa. Ten v zápase odohral takmer 20 minút a zaznamenal aj štyri strelecké pokusy. Tomáš Kopecký odohral niečo cez 14 minút a na svoje konto si pripísal aj dve trestné minúty za nedovolenú hru s vysokou hokejkou.

Jediný gól rozhodol o osude zápasu medzi Buffalom a Pittsburghom. V 16. minúte prvej tretiny sa presadil po asistencii Sidneyho Crosbyho Pascal Dupuis, ktorý rozhodol o víťazstve Penguins 1:0. Marc-Andre Fleury zastavil 30 striel domácich hráčov a vychytal svoj prvý shutout v sezóne a 17. v kariére. Penguins vyhrali štvrtý duel v rade. V bráne Sabres stál Jhonas Enroth, ktorý zaznamenal 28 zákrokov. Obranca Andrej Sekera odohral niečo cez 26 minút a bol jasne najvyťažovanejším hráčom svojho tímu, druhým v zápase, z ktorého si odniesol mínusový bod.

Andrej Kosticyn zaznamenal gól a asistenciu, Carey Price zaznamenal 24 zákrokov a Montreal zdolal Los Angeles pomerom 4:1. Price zaknihoval svoje 13. víťazstvo, čím vyrovnal svoj počet výhier z minulého ročníka. Lars Eller strelil svoj prvý gól v posledných 21 zápasoch a presadili sa aj Michael Cammalleri a Tomáš Plekanec. Jediný gól Kings strelil Alec Martinez, ktorý absolvoval svoju premiérový zápas v NHL. Center Michal Handzuš v zápase odohral 14 minút a 31 sekúnd, počas ktorých ohrozil bránu domáceho tímu jednou strelou.

Atlanta pripravila v stredu pre Detroit druhú prehru v rade na ľade súpera. Thrashers boli v zápase o niečo aktívnejší a napokon zvíťazili pomerom 5:1. Strelecky sa presadili Chris Thorburn, Andrew Ladd, Anthony Steewart, Bryan Little a Dustin Byfuglien. Jediný gól Red Wings strelil Todd Bertuzzi. Ondřej Pavelec inak zaznamenal 32 úspešných zákrokov. Atlanta vyhrala tretí zápas v sérii.

Alexandr Ovečkin nepretrhol streleckú smolu, no rád videl, ako gólovo zažiaril Nicklas Backstrom, ktorý dvoma gólmi pomohol Capitals k víťazstvu 3:2 nad Carolinou. Samotný Ovečkin zaznamenal tri asistencie. Víťazný gól Capitals vsietil Brooks Laich po tom, čo sa Caroline podarilo vyrovnať z 0:2 na 2:2 zásluhou gólov Sergeja Samsonova a Erica Staala. Simeon Varlamov pomohol „Caps“ k ukončeniu trojzápasovej série prehier 30 zákrokmi.

Islanders prehrali svoj 14. zápas v rade, keď tentokrát nestačili na Columbus, ktorému podľahli 3:4 po predĺžení. Víťazný gól Blue Jackers strelil Jakub Voráček a v normálnej hracej dobe sa presadili Antoine Vermette, Chris Clark a R.J. Umberger. Trent Hunter, Michael Grabner a John Tavares boli úspešnými strelcami domáceho mužstva, ktoré má bilanciu v posledných 14 zápasoch 0-11-3.

Kapitán Dallasu Brenden Morrow strelil rozhodujúci gól v úvode tretej tretiny, aby rozhodol o víťazstve Dallasu 2:1 nad Ottawou, ktoré pre Stars znamenalo koniec štvorzápasovej série prehier na ľadoch súperov. Strelecky sa presadil aj Trevord Daley a Andrew Raycroft zaznamenal 18 zákrokov. Prekonať ho dokázal len Ryan Shannon.

Dvojzápasová víťazná série zvyčajne nebývala pre Devils dôležitou správou, no v tejto sezóne tomu tak je. New Jersey zdolalo Calgary 2:1 po samostatných nájazdoch a po prvý raz v ročníku vyhralo dva zápasy v rade. Ako jediný uspel v nájazdoch Iľja Kovaľčuk, v normálnej hracej dobe sa presadil David Clarkson. Johan Hedberg pridal k trom vychytaným nájazdom aj 25 zákrokov a inkasoval len gól z hokejky Reneho Bourqua.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 29/30 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 9/12 - - - - - -
Marián Gáborík (NYR) 20:17 0 1 1 -1 3 0
Andrej Sekera (BUF) 26:07 0 0 0 -1 0 0
Marián Hossa (CHI) 19:41 0 1 1 0 4 0
Tomáš Kopecký (CHI) 14:13 0 0 0 0 0 2
Michal Handzuš (LAK) 14:31 0 0 0 0 2 0
Zdeno Chára (BOS) 23:28 0 1 1 +1 3 2
Andrej Meszároš (PHI) 22:20 0 1 1 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies