Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Sekera asistoval, Halák prehral

V trinástich zápasoch piatkového programu NHL sa ôsmich Slovákov, ktorí nastúpili, zapísal do bodovania len Andrej Sekera, ktorý získal jednu asistenciu. Brankár Jaroslav Halák prehral, tím New York Islanders po štrnástich prehrách konečne vyhral.

Traja Slováci nastúpili v stretnutí medzi Anaheimom a Chicagom. Z výhry sa nakoniec tešili Blackhawks, ktorí zdolali Ducks na ich ľade 4:1. Skóre duelu otvoril v 17. minúte Dan Sexton, ktorý skóroval prvý raz v aktuálnej sezóne. V 28. minúte vyrovnal počas oslabenia Duncan Keith a v 43. minúte strelil víťazný gól Patrick Sharp. Do konca tretej minúty inkasoval Jonas Hiller aj z hokejok Niklasa Hjalmarssona a Troya Brouwera. Hiller zápas nedochytal a v 50. minúte ho vystriedal Curtis McElhinney (6/6). Corey Crawford z Chicaga chytil 26 striel. Marián Hossa ani Tomáš Kopecký nebodovali. Hossa odohral 21 minút a 45 sekúnd, počas ktorých zaznamenal dva plusové body a s piatimi strelami bol najaktívnejším hráčom Chicaga. Získal aj dve trestné minúty. Kopecký strávil na ľade vyše 11 a pol minúty a do štatistík si zapísal jeden plusový bod a jeden strelecký pokus. V domácom drese nastúpil obranca Ľubomír Višňovský, ktorý hral vyše 23 a pol minúty, počas ktorých zaznamenal dva mínusové body a štyri strely na bránu. Ducks prehrali tretí duel v rade.

Divízne derby medzi Buffalom a Torontom dopadlo lepšie pre Buffalo, ktoré vyhralo 3:1 a bodovalo v siedmom z posledných desiatich duelov. Skóre duelu otvoril v siedmej minúte Jordan Leopold. O minútu neskôr zvýšil na 2:0 Thomas Vanek. Oba góly padli v presilových hrách. V prvej tretine ohrozili Sabres na Jonasa Gustavssona 16-krát. V druhej a tretej časti hry sa viac zapotil Ryan Miller, ktorý zlikvidoval 15, resp. 16 streleckých pokusov. Necelé štyri minúty pred koncom duelu ho prekonal Phil Kessel. Ešte predtým, v 51. minúte, strelil tretí gól Sabres Patrick Kaleta. Obaja sa presadili v oslabeniach. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral takmer 23 minút, počas ktorých získal jednu asistenciu, jeden mínusový bod, dve trestné minúty. Ryan Miller pomohol k výhre 35 zákrokmi, Jonas Gustavsson chytil 25 striel.

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa objavil v bráne St. Louis, ktoré hralo na ľade Dallasu Stars. Z výhry sa však Halák neradoval a po výsledku 3:2 putujú dva body na konto Stars. O víťazstve rozhodol v 57. minúte Mike Ribeiro, ktorý strelil tretí gól v sezóne. Za texaský klub skórovali aj Brad Richards a Jamie Benn. Kari Lehtonen, ktorý chytal za Stars, inkasoval dva góly z 25 striel a ich autorom bol Andy McDonald. Zápas okorenili dve bitky počas druhej dvadsaťminútovky. Halák zlikvidoval 19 striel a v tomto ročníku má bilanciu 10-5-2.

Článok pokračuje pod reklamou

Florida prestrieľala NY Rangers 40:19, ale ani to jej nepomohol k výhre. Dva body získali Rangers po víťazstve 3:0. Víťazný gól zaknihoval Derek Stepan a za newyorský klub skórovali aj Ryan Callahan a Brandon Prust. Švédsky brankár Henrik Lundqvist vychytal tretí tohtosezónny shutout (27. v kariére). Hviezdny slovenský útočník Marián Gáborík z NY Rangers strávil na ľade 20 a pol minúty, no do bodovania sa nezapísal. Na svoje konto si pripísal len jeden strelecký pokus, dva hity a jednu zblokovanú strelu. Scott Clemmensen (Florida) chytil 16 striel.

Už od 18:00 stredoeurópskeho času začal zápas medzi Bostonom a Carolinou. Dva body nakoniec získali Hurricanes, ktorí zdolali Bruins v TD Garden 3:0. Všetky góly padli v presilových hrách. Ako prvý skóroval Jeff Skinner, ktorý sa do streleckej listiny zapísal 16 sekúnd pred koncom prvej tretiny. V druhej tretine ho napodobnil Tuomo Ruutu (32. minúta) a v 48. minúte uzavrel skóre zápasu Jussi Jokinen. Tim Thomas z Bostonu chytil 18 striel a Cam Ward z Caroliny zlikvidoval všetkých 37 streleckých pokusov. Kanadský gólman vychytal prvé čisté konto v sezóne a prvé po vyše 18 mesiacoch. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral takmer 25 minút a so šiestimi streleckými pokusmi bol najaktívnejším hráčom Bostonu.

Philadelphia v piatok privítala na domácom ľade Calgary a vyrovnané stretnutie museli rozhodnúť až samostatné nájazdy, v ktorom uspel hosťujúci tím. Víťazný nájazd premenil v tretej sérii Rene Bourque, ktorý rozhodol o výhre 3:2, s ktorou nemohli byť domáci fanúšikovia spokojní. Neboli spokojní ani s výkonom rozhodcov... V normálnom hracom čase sa z domácich hráčov presadili Nikolaj Žerdev a James van Riemsdyk. O góly Flames sa postarali Curtis Glencross a Steve Staios. Miikka Kiprusoff pomohol k víťazstvu 34 zákrokmi, Sergej Bobrovsky zaznamenal 28 úspešných zákrokov. Slovenský obranca Andrej Meszároš odohral v zápase 21 minút, no do bodovania sa nezapísal. Zápas opustil s jednou strelou na bránu.

Washington porazil Tampu Bay vysoko 6:0 a floridský tím prehral prvý duel po piatich víťazstvách. John Carlson bol autorom víťazného gólu a do streleckej listiny sa za Capitals zapísali aj John Erskine, Tom Poti a Alexander Semin, ktorý zaznamenal „čistý“ hetrik. Simeon Varlamov chytil 17 striel a udržal prvé čisté konto v tomto ročníku (3. v kariére). Alex Ovečkin nedal gól už v šiestom dueli v rade, Steven Stamkos nebodoval v tomto ročníku len v štvrtom stretnutí.

Obranca Alex Goligoski sa presadil počas presilovej hry v 46. minúte, aby rozhodol o víťazstve Pittsburghu 2:1 nad Ottawou. Strelecky sa presadil aj Jevgenij Malkin, ktorý v druhej tretine vyrovnával na 1:1. Skóre stretnutia otvoril v 13. minúte Jesse Weinchester. Obaja brankári mali čo robiť. Marc Andre Fleury zaznamenal 43 zákrokov, Pascal Leclaire 38. Tyler Kennedy zaznamenal dve asistencie.

Po 14 prehrách prišiel konečne prvý úspech. Islanders v piatok na domácom ľade privítali New Jersey, ktoré zdolali pomerom 2:0, aby zaknihovali prvú výhru od 21. októbra. 29 zákrokmi sa o to zaslúžil Rick DiPietro, ktorý vychytal svoj prvý shutout v sezóne a celkovo 16. v kariére. Gólmi sa prezentovali Jesse Joensuu a Rob Schremp.

Martin Havlát sa presadil dvakrát a Minnesota strelila štyri góly z prvých 11 striel, aby napokon porazila Nashville pomerom 5:2. Z gólov sa tešili aj Marek Židlický, Andrew Brunette a Nick Schultz. Jose Theodore zaznamenal 32 zákrokov a prekonať ho dokázali len Steve Sullivan a Martin Erat.

Jimmy Howard chytil 34 striel a aj vďaka nemu vyhral Detroit nad Columbusom tesne 2:1. Valtteri Filppula strelil rozhodujúci gól a Johan Franzen takisto skóroval za Detroit. Steve Mason zlikvidoval 30 striel a z jeho spoluhráčov skóroval len Antoine Vermette.

Ondřej Pavelec zaznamenal 22 úspešných zákrokov a vychytal druhý shutout v tejto sezóne (štvrtý v kariére). Atlanta aj vďaka nemu zdolala Montreal 3:0 a vyhrala štvrtý zápas v rade. V bráne Canadiens chytal Alex Auld, ktorý čelil až 47 strelám, z ktorých dostal tri góly. Dvakrát ho prekonal Rich Peverley a raz Tobias Enstrom.

V poslednom piatkovom zápase zdolal zvíťazil Vancouver nad San Jose vysoko 6:1. Mikael Samuelsson strelil dva góly, Raffi Torres bol autorom víťazného gólu a za kanadský klub skórovali aj Jeff Tambellini, Alexandre Burrows a Keith Ballard. Roberto Luongo opustil duel s 32 úspešnými zákrokmi. Prekonal ho len Dany Heatley. Antti Niemi zlikvidoval 26 striel.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 19/22 - - - - - -
Andrej Sekera (BUF) 22:53 0 1 1 +-1 0 2
Marián Hossa (CHI) 21:41 0 0 0 +2 5 2
Tomáš Kopecký (CHI) 11:43 0 0 0 +1 1 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 23:35 0 0 0 -2 4 0
Marián Gáborík (NYR) 20:32 0 0 0 0 1 0
Zdeno Chára (BOS) 24:58 0 0 0 0 6 0
Andrej Meszároš (PHI) 21:07 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies