Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Zetterberg získal 500. bod v kariére, Slováci nebodovali

V šiestich piatkových stretnutiach sa predstavilo kvarteto Slovákov, ale ani jeden sa nezapísal do kanadského bodovania. Gáborík a Sekera sa radovali z výhier. Henrik Zetterberg z Detroitu dosiahol 500-bodovú métu.

Vo štvrtok vyhrali v newyorskom derby Rangers pomerom 6:5, v piatok dva body taktiež získal manhattanský klub, ktorý zvíťazil 2:0. Obranca Marc Staal strelil v 25. minúte počas presilovej hry svoj štvrtý gól v sezóne, ktorý rozhodol o víťazstve Rangers. Skóre stretnutia uzavrel tri sekundy pred koncom zápasu Brian Boles, ktorý sa presadil do prázdnej brány. Brandon Dubinsky zaznamenal dve asistencie. Slovenský útočník, Marián Gáborík, odohral 22 minút a 17 sekúnd, počas ktorých nazbieral len dve strely, ktoré Dwayne Roloson zlikvidoval. Skúsený gólman opustil zápas s 19 úspešnými zákrokmi. Jeho náprotivok, Henrik Lundqvist, zaknihoval štvrtý tohtosezónny shutout (28. v kariére), keď zlikvidoval 17 striel. Islanders prehrali už devätnásť zápasov, Rangers vyhrali druhý raz v rade.

Z víťazstva sa tešil aj obranca Andrej Sekera z Buffala. Sabres nastúpili pred vlastnými fanúšikmi proti Columbusu, ktorý porazili hladko 5:0. Ryan Miller chytil 19 striel a na svoje konto si zapísal prvé tohtosezónne čisté konto (18. v kariére). Autorom víťazného gólu bol Jochen Hecht, ktorý skóroval v šiestej minúte. Ostatné góly Buffala dosiahli, Jason Pominville, Drew Stafford, Tyler Ennis a Thomas Vanek. Poslední dvaja menovaní nazbierali aj dve asistencie. Sabres využili tri presilovky. Andrej Sekera strávil na ľade 23 minúť, do štatistík si zapísal len jednu zblokovanú strelu. V zápase rozdali rozhodcovia až 112 trestných minút.

Chicago nestačilo v domácom prostredí na Vancouver, ktorému podľahlo 0:3. Canucks vyhrali štvrtýkrát v rade. Tanner Glass, autor víťazného gólu, Christian Ehrhoff a Henrik Sedin sa postarali o tri góly v sieti Martyho Turca, ktorý zlikvidoval 15 z 18 striel. Viac práce mal Roberto Luongo, na ktorého smerovalo 32 pukov, ale ani jeden neskončil za jeho chrbtom. Luongo vychytal druhý shutout v ročníku a 53. v kariére. Šiestimi strelami ho ohrozil aj Tomáš Kopecký, ktorý odohral 17 minút a 46 sekúnd. Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu dostal aj dve trestné minúty a práve počas jeho vylúčenia zvýšil Ehrhoff na 2:0. Na začiatku tretej tretiny mal Kopecký obrovskú šancu, ale ležiaci Luongo vytiahol skvelý zákrok.

Článok pokračuje pod reklamou

Anaheim prestrieľal Detroit 41:29, no z ľadu ako víťaz neodchádzal. Red WIngs nakoniec vyhrali 4:0. Veľkú zásluhou má na tom brankár Jimmy Howard, ktorý zaznamenal druhý shutout v sezóne (piaty v kariére). Autorom víťzaného gólu bol Johan Franzen, ktorý získal aj jednu asistenciu. Jonasa Hillera, ktorý chytil 25 striel, prekonali aj Tomas Holmstrom, Danny Cleary a Valtteri Filppula. Henrik Zetterberg zaknihoval v piatok jednu asistenciu a dosiahol 500-bodovú métu. V NHL doteraz odohral 529 zápasov. Obranca Ľubomír Višňovský odohral v drese Ducks takmer 23 a pol minúty, počas ktorých získal len dva mínusové body a dvakrát ohrozil Howarda. Detroit zaznamenal štvrtú výhru v rade, ôsmu z posledných desiatich zápasov.

Brandon Sutter strelil svoj piaty gól v tejto sezóne, ktorým v druhej minúte nadstaveného času rozhodol o výhre Hurricanes nad Avalanche v pomere 2:1. Druhý presný zásah Caroliny zaknihoval Jeff Skinner. Craig Anderson, ktorý sa po zranené vrátil do zostavy denverského klubu, chytil 28 striel. Jediným úspešným strelcom Colorada bol Milan Hejduk. Cam Ward z Caroliny zlikvidoval 34 striel.

Pierre-Marc Bouchard strelil prvý gól od 10. marca 2009, ale k víťazstvu nepomohol. Wild nakoniec podľahli Flames 2:3 po trestných strieľaniach. V nich rozhodol Rene Bourque. V základnej hracej dobe sa za víťazného mužstvo presadili Mark Giordano a Alex Tanguay. Okrem Bucharda skóroval za Wild aj Martin Havlát. Henrik Karlsson chytil 20 strel, Niklas Bäckström 30.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 22:17 0 0 0 0 2 0
Andrej Sekera (BUF) 23:02 0 0 0 0 0 0
Tomáš Kopecký (CHI) 17:45 0 0 0 0 6 2
Ľubomír Višňovský (ANA) 23:27 0 0 0 -2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies