Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Halák hviezdou zápasu, Slováci nebodovali

V dvanástich zápasoch, ktoré boli v NHL na programe v sobotu, sa predstavilo aj šesť slovenských hokejistov, ale do bodovania sa nezapísal ani jeden. Jaroslav Halák sa stal hviezdou zápasu, no St. Louis prehralo.

Brankár Jaroslav Halák nastúpil v jubilejnom dvadsiatom zápase v drese St. Louis, ktoré cestovalo do Edmontonu, kde sa stretlo s miestnym tímom Edmonton Oilers. Domáci zvíťazili 2:1 po predĺžení a vyhrali štvrtýkrát v rade. V opačnej situácii si Blues, ktorí nevyhrali už päť duelov za sebou. Víťazný gól strelil v 23. sekunde nadstaveného času Taylor Hall, jednotka posledného draftu NHL. Haláka prekonal aj Ryan Jones, ktorý skóroval v tretej minúte tretej tretiny. Jediným úspešným strelcom Blues bol kapitán Eric Brewer, ktorý sa presadil v 54. minúte. Slovenský brankár zlikvidoval 24 streleckých pokusov a štvrtýkrát v rade odchádzal z ľadu ako porazený. Nikolai Khabibulin zaznamenal 31 úspešných zákrokov.

Do brány Colorada sa po jednozápasovej pauze opäť postavil Peter Budaj. Avalanche nastúpili proti Tampe Bay a diváci videli zaujímavý zápas, v ktorom padlo až jedenásť gólov. Z výhry 6:5 sa nakoniec radovali hráč Lightning. Autorom víťazného gólu bol Sean Bergenheim. Za floridský tím sa presadili aj Thompson, St. Louis, ktorý získal aj dve prihrávky, Ritola, Gagne, ktorý nazbieral aj dve asistencie, a Malone. Peter Budaj opustil stretnutie s 33 úspešnými zákrokmi. Jeho náprotivok, Dan Ellis, chytil 19 striel. Do streleckej listiny sa za denverský klub zapísali Dupuis, Duchene, ktorý získal aj dve asistencie, Stastny, Yip a Hejduk, ktorý uzatvoril skóre zápasu. Tampa Bay vyhrala siedmy z posledných desiatich zápasov, Colorado prehrali tretí duel v rade.

Philadelphia porazila v derby Atlantickej divízie tím New Jersey Devils a ukončila sériu troch prehier za sebou. Rozhodujúci gól strelil Danny Briere (49. minúta). James van Riemsdyk, Claude Giroux a Mike Richards tiež prekonali Johana Hedberga, ktorý odchytal za Devils celý zápas a chytil 29 z 33 striel. Posledný gól Flyers strelil do prázdnej brány Jeff Carter, ktorý mal na svojom konte aj dve prihrávky. Sergey Bobrovsky zlikvidoval 23 striel a prekonali ho Travis Zajac, Patrik Eliáš a kraja Iľja Kovaľčuk. Slovenský obranca Andrej Meszároš odohral za Philadelphiu takmer 20 a pol minúty, počas ktorých zaknihoval jeden strelecký pokus, dva bodyčeky a štyri zblokované strely.

Článok pokračuje pod reklamou

Anže Kopitar rozhodol 56 sekúnd pred koncom nadstaveného času svojím desiatym gólom v ročníku o výhre Los Angeles, ktoré porazilo Detroit 3:2. V základnej hracej dobe získal slovinský center jednu asistenciu. Za Kings skórovali aj Justin Williams a Alec Martinez. Jonathan Quick prispel k výhre 27 úspešnými zákrokmi. Za jeho chrbtom skončili strely z hokejok Jonathana Ericssona a Todda Bertuzziho. Chris Osgood zlikvidoval 22 striel. Slovenský útočník Michal Hanzuš odohral osemnásť minút, počas ktorých získal jeden mínusový bod, tri hity, raz ohrozil Osgooda a vyhral 12 z 18 vhadzovaní (67 %). Red Wings prehrali prvý raz od 24. novembra, Kings vyhrali druhý raz v rade.

Thomas Vanek sa presadil ako jediný v nájazdoch a Buffalo zvíťazili v derby zápase proti Ottawe 1:0. Obaja brankári, Ryan Miller z Buffala aj Brian Elliott z Ottawy, udržali čisté kontá. Prvý menovaný zlikvidoval 32 streleckých pokusov, Elliot o jeden menej. Boli medzi nimi aj dva z hokejky obrancu Andreja Sekeru, ktorý strávil na ľade 22 minút a 41 sekúnd. Na svojom konte mal aj štyri hity a dve zblokované strely. Sabres vyhrali druhý raz v rade a Miller vychytal dva shutouty. Senators neskórovali už 178 minút a 30 sekúnd.

Phil Kessel strelil v nájazdoch rozhodujúci gól a Toronto zdolalo Boston, jeho bývalý tím, 3:2. V základnej hracej dobe prekonali Tima Thomasa, ktorý chytil 38 striel, aj Carl Gunnarsson a Kris Versteeg, ktorý sa presadil 42 sekúnd pred koncom tretej tretiny počas presilovky. Nathan Horton a Gregory Campbell prekonali Jeana-Sebastiena Giguerra, ktorý opustil stretnutie s 25 úspešnými zákrokmi. Kapitán Bruins, Zdeno Chára bol s ice-timeom 27:45 druhým najvyťažovanejším hráčom zápasu. Na svoje konto si zapísal jeden mínusový bod, tri bodyčeky a dve zblokované strely. Toronto ukončil sériu štyroch porážok, Bruins prehrali prvý duel po dvoch výhrach.

Alex Ovečkin ukončil deväťzápasové gólové suchoty a proti Atlante strelil svoj 11. gól v tejto sezóne. Capitals však prehrali 1:3 a bola to pre nich druhá prehra v rade. Výborný výkon podal brankár Thrashers Ondřej Pavelec, ktorý chytil až 45 striel! Víťazný gól zápasu dal Burmistrov a Varlamova (30/33) prekonali aj Peverley a Ladd, kapitán tímu. Atlanta vyhrala siedmy z posledných ôsmich duelov.

Sidney Crosby strelil dva góly a Pittsburgh aj vďaka nemu zdolal Columbus vysoko 7.2. Steve Mason z Columbusu opustil zápas po prvej tretine, v ktorej dostal štyri góly z 13 striel. Zápas dochytal Mathieu Garon (19/22). O ďalšie presné zásahy Penguins sa postarali Martin (dva góly), Rupp, Kennedy a Engelland. Fleury zaknihoval 21 zákrokov, prekonali ho len Pahlsson a Clark. Pittsburgh vyhral už deviaty zápas za sebou, Blue Jackets prehrali druhý raz v rade.

Tomáš Plekanec strelil deviaty gól, Carey Price zaznamenal 26 úspešných zákrokov a Montreal zdolal v domácom prostredí San Jose pomerom 3:1. Antti Niemi (16/19) inkasoval aj z hokejok Darchea a Cammalleriho. Jediným úspešným strelcom Sharks bol Benn Ferriero. Montreal bodoval v piatom domácom zápase za sebou, San Jose prehralo druhé stretnutie v rade.

Stephane Robidas skóroval tretí raz v tejto sezóne a v štvrtej minúte predĺženia rozhodol o výhre Stars nad Wild pomerom 4:3. Theodorea (30/33) z Minnesoty prekonali aj Skrastins, Ott a Burish. Lehtonen z Dallasu chytil 28 striel a za jeho chrbtom skončili tri z hokejok Miettinena, Kobasewa a Havláta. Dallas vyhral šiesty zápas v rade, Minnesota utrpela piatu porážku za sebou.

Anders Lindback chytil 28 striel, Martin Erat trikrát asistoval a Nashville porazilo Carolinu 5:2. O góly v sieti Cama Warda (33/35) sa zaslúžili Hornqvist, Weber, Goc a O'Reilly. Sullivan skóroval do opustenej brány Hurricanes. Lindbacka prekonali Corvo a Tlustý. Predators vyhrali tretí duel po sebe.

Michael Frolík rozhodol v samostatných nájazdoch o výhre Floridy nad Phoenixom v pomere 2:1. Český útočník skóroval aj v normálnej hracej dobe. Scott Clemennsen prispel k výhre 40 zákrokmi, prekonal ho len Martin Hanzal. Iľja Bryzgalov chytil 36 striel.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 24/26 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 33/39 - - - - - -
Andrej Meszároš (PHI) 20:22 0 0 0 0 1 0
Andrej Sekera (BUF) 22:41 0 0 0 0 2 0
Zdeno Chára (BOS) 27:45 0 0 0 -1 0 0
Michal Handzuš (LAK) 18:00 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies