Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Kopecký a Višňovský dvojbodoví

V nedeľu sa odohralo v NHL päť zápasov, v ktorých sa predstavilo päť slovenských hokejistov. Do bodovania sa zapísali traja. Tomáš Kopecký a Ľubomír Višňovský zaznamenali po dvoch asistenciách, Andrej Meszároš pridal jednu.

Chicago privítalo v nedeľu v odvetnom stretnutí Nashville, ktorému vrátilo sobotnú prehru víťazstvom 6:2, ku ktorému dvoma gólmi prispeli Troy Brouwer a Dave Bolland. Okrem nich sa do streleckej listiny zapísali aj Bryan Bickell a Jonathan Toews. Dvoma asistenciami sa prezentoval slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý strávil v akcii necelých 14 minút a zaznamenal aj štyri strelecké pokusy. Marty Turco zaknihoval 20 zákrokov a prekonať ho dokázali len Martin Erat a dvakrát J.P. Dumont. Chicago bolo o niečo aktívnejšie a na Andersa Lindbacka vyslalo 34 striel. Jedna z nich patrila Mariánovi Hossovi, ktorý na ľade strávil 17 minút a 37 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jeden plusový bod. Marek Svatoš v drese hosťujúceho tímu chýbal v druhom stretnutí v rade pre zranenie dolnej časti tela.

Dve asistencie zaznamenal aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý nimi prispel k víťazstvu Anaheimu nad jeho bývalým tímom Edmontonom Oilers 3:2. Víťazný gól strelil Teemu Salanne, ktorý sa v zápase presadil strelecky dvakrát. Jeho prvý gól bol zároveň jeho 1300. bodom v kariére. Okrem neho sa zapísal do listiny strelcov aj Luca Sbisa. Ducks vyhrávali už 3:0, no napokon bol zápas ešte dramatický, keď sa v priebehu necelej pol minúty na konci druhej tretiny podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu Magnusovi Paajarvimu a Samovi Gagnerovi. Brankár Curtis McElhinney zaznamenal 23 zákrokov a doviedol kalifornský tím k víťazstvu, hoci duel za stavu 2:0 opustil po tom, čo ho porezal spoluhráč Maxim Lapierre. Do stretnutia sa vrátil po ošetrení rany. Jonas Hiller počas jeho absencie zaznamenal tri zákroky.

Dvaja slovenskí hokejisti sa proti sebe postavili v newyorskej Madison Square Garden, kde Rangers privítali Philadelphiu. Flyers si vďaka gólom Jeffa Cartera, Villeho Leina a Mikea Richardsa vytvorili trojgólové vedenie, o ktoré neprišli, hoci sa Rangers v tretej tretine podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu. Flyers však vyhrali 3:2 a jednou asistenciou k víťazstvu prispel aj Andrej Meszároš, ktorý zaznamenal aj plusový bod, jednu strelu na bránu a štyri trestné minúty. V zápase odohral 22 minút a 37 sekúnd. Tento čas bol v kontraste s tým, ktorý odohral Marián Gáborík. Ten dostal dôveru len na necelých 13 minút. Počas nich zaznamenal mínusový bod a dva strelecké pokusy. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Wojtek Wolski a Derek Stepan. Domáci boli aktívnejší, no Brian Boucher zaznamenal 34 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

John Carlson a Brooks Laich sa presadili v priebehu 45 sekúnd tretej tretiny a Washington zdolal Ottawu pomerom 3:1, aby ukončil svoju trojzápasovú sériu prehier. Jason Chimera strelil zostávajúci gól Capitals a Michal Neuvirth skončil zápas s 22 zákrokmi. Prekonal ho na začiatku zápasu Mike Fisher a Ottawa viedla takmer celý zápas. Nakoniec však zaknihovala ôsmu prehru v posledných deviatich dueloch.

Anton Chudobin zastavil 32 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v NHL. Andrew Brunette, Martin Havlát, Matt Cullen a John Madden sa presadili strelecky za Minnesotu, ktorá ukončila sériu prehier na troch zápasoch, keď v nedeľu zdolala Vancouver hladko 4:0. Canucks prehrali druhý zápas z posledných troch. Predtým mali sériu 17 zápasov bez porážky.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 12:45 0 0 0 -1 2 0
Andrej Meszároš (PHI) 22:37 0 1 1 +1 1 4
Marián Hossa (CHI) 17:37 0 0 0 +1 1 0
Tomáš Kopecký (CHI) 13:44 0 2 2 0 4 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 23:06 0 2 2 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies